Nota de l’administrador: Demà expira el termini per presentar al·legacions davant la nova llei de propietat intel·lectual

Demà expira el termini per presentar al·legacions per a la nova llei de propietat intel·lectual exigida pels lobbies d’edició de diaris que suposa una extorsió inacceptable cap a propietaris de pàgines com aquesta. La llei permet que bandes d’extorsió «legals» a l’estil de la SGAE, puguen exigir un impost revolucionari a pàgines web que enllacen a altres, passant-se per l’arc del triomf la llei de propietat intel·lectual vigent i el dret de cita. L’exigència de pagar aquestes quantitats reclamades per tercers es manté independent de què la pàgina enllaçada renuncie al cobrament de cap quantitat explícitament o de què la pàgina que enllaça no obtinga ingressos de cap tipus, obligant al propietari al pagament dels seus propis recursos i afectant directament al dret a la informació i a la llibertat d’expressió.

No han sigut pocs els articles d’experts avisant de la salvatjada que suposa aprovar una llei així. Malauradament, la confiança en una rectificació és nul·la donats els precedents davant recents lleis que es mostren com a inaplicables o absurdes quan es donen a conéixer (avortament, racionalitat d’administracions locals, llei Wert, o la d’autoconsum en el sector elèctric).

En eixes condicions, insistisc en què la continuïtat d’aquesta pàgina en les condicions actuals està seriosament amenaçada, i l’aprovació de la llei faria que em replantejara el seu tancament davant l’amenaça de haver de pagar quantitats arbitràries a decisió de la banda d’extorsió de torn.