L’Ajuntament d’Algemesí prepara una jornada de conscienciació sobre el problema de la SIDA i unes proves de detecció ràpida per a aquest dissabteDivendres, Novembre 27, 2015 – 18:00
Diferents col·lectius i associacions de joves col·laboren en la campanya

El dissabte 28 de novembre, l’Ajuntament, amb la implicació de distints col·lectius i associacions de joves de la ciutat, organitza una campanya de sensibilització sobre la importància que té la prevenció i les seus mesures per parar aquesta malaltia. Com senyala el Regidor de Sanitat, Asensio Garcia, “tot i que els avanços científics han fet augmentar l’esperança de vida de les persones afectades per el VIH, per altra banda ha provocat una reacció de despreocupació en quant a les presa de mesures preventives tan simples com l’ús del preservatiu en les relacions sexuals”. Açò ha motivat que els darrers anys a l’estat espanyol augmenten les xifres de contagi, i no sols de la Sida, també d’altres malalties de transmissió sexual acompanyants que estaven a nivells molts baixos. Així doncs, el dissabte es muntarà una taula amb informació i s’oferirà en el Centre Municipal de Salut una prova de detecció ràpida. A més, a la nit, es coincidirà amb la Magic Night, una iniciativa amb l’objectiu de conscienciar contra el consum massiu d’alcohol.

A llarg d’aquesta setmana ha estat, a l’Espai Jove, una exposició dels cartells que ha publicitat la Conselleria de Sanitat els últims anys,  amb distintes temàtiques sobre com actuar davant la Sida, com previndre-la, i com informar-nos també en contra dels missatges excloents i marginadors.

Tota aquesta campanya culminarà el dia 1 de desembre, Dia Mundial contra la Sida, amb una acte organitzat per el Centre de Salut Pública d’Alzira, on participaran alumnes de l’IES Bernat Guinovart i del col·legi Maristes. Aquesta última activitat es realitzarà al Casal Fester (Sala Rex).

 

: http://ift.tt/1Ht30hE