COMUNICAT DE LA COORDINADORA DE ELS BASTONETS D’ALGEMESÍ

Algemesí, 30 de juny de 2017
Ja és oficial: des del passat 27 de juny, els Bastonets d’Algemesí compten amb un nou grup de xiques per a eixir en les processons de la Mare de Déu de la Salut. Raons logístiques del mateix ball, així com d’adaptació a la altíssima demanda, junt amb la normalització del reglament de règim intern (que regula aspectes com el procés d’entrada al ball, torns a les processons, actuacions externes…) i d’equiparació del nombre de grups dels dos sexes dins de les processons, han estat considerades perquè el Patronat donara el vistiplau a la creació d’aquest grup, després de la sol·licitud oficial entregada per la Coordinadora del col·lectiu el passat 1 de març.
Malgrat que la creació del segon grup era un objectiu de la Coordinadora dels Bastonets d’Algemesí des de la seua creació, el ben cert és que la frescor i l’impuls d’un grup concret de xiques que havien sigut botargues diversos anys i no podien accedir al ball, com ocorria amb altres que igualment esperaven la seua oportunitat, han sigut decisius (després de reconduir les sinèrgies inicials, emparant-les des de dins dels Bastonets) perquè eixa creació es ocórrega ja enguany.
El procés no ha estat curt, ni fàcil. Han sigut molts mesos de reunions… amb aspirants i Patronat, però també al si del mateix ball, que demanava a crits una normalització i unificació reglamentària que dotara el col·lectiu d’una ferramenta forta, però moderna, adaptada al temps actual i recolzada per tots els bastonets.
L’aparició del nou grup du aparellat el compromís dels Bastonets d’Algemesí de presentar a l’assemblea general, per a la seua aprovació, les propostes del reglament de règim intern i l’adaptació d’estatuts que ja estan redactades per la coordinadora del col·lectiu, i que seran debatuts durant el proper mes d’octubre. D’aquesta manera, abans de concloure l’any, hi haurà una normativa concreta, unificada i pública al voltant de tots els aspectes que conformen la vida d’aquest col·lectiu.
 
Coordinadora d’Els Bastonets d’Algemesí
coordinador@bastonets.com

: Ajuntament http://ift.tt/2tPzxf8