Una xiqueta de 15 anys, en el cos de P. Civil a pesar de ser il·legal

La seua incorporació compta amb l’aprovació extraoficial del regidor de Seguretat Ciutadana
En cas d’incident o accident, l’Ajuntament d’Algemesí seria el principal responsable per facilitar uniforme i tindre prestant servicis en la via pública a una xiqueta de 15 anys a la que l’assegurança no cobriria
Per als menors d’edat, la normativa exigix tindre més de 16 anys, presentar el consentiment patern, haver realitzat un període de pràctiques, superar un curs de formació i realitzar els servicis acompanyada d’un adult; res es complix

Nou escàndol a càrrec del regidor de Seguretat Ciutadana, Asensio Garcia. Fa unes setmanes al Partit Popular d’Algemesí li havien arribat rumors sobre la incorporació d’una menor de 16 anys en el cos de Protecció Civil d’Algemesí, però no hauria pogut confirmar-ho fins a anit, quan la vam vore uniformada i prestant servici en la novena a la Mare de Déu de la Salut, a les portes de la Capella de la Troballa.
Sembla que, la xiqueta de 15 anys d’edat, ja hauria prestat servicis en altres municipis, Benimuslem o Alginet. És habitual que els ajuntaments es recolzen quan per motius de gran afluència necessiten de més voluntaris de Protecció Civil per a cobrir principalment actes festius i esportius. El que no és gens habitual és que menors de 16 anys presten servicis de forma extraoficial i il·legal, i molt menys fóra del terme municipal; i això és el que ha fet l’Ajuntament d’Algemesí.
Es tracta d’una il·legalitat que compta amb l’aprovació d’Asensio García i que incomplix rotundament el Reglament de les Agrupacions de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, aprovat pel Ple de l’Ajuntament en 2009.
El reglament és clar, ja que per a ser membre es necessita tindre més de 16 anys i la xiqueta té 15. Per descomptat, tampoc consta que s’haja presentat per Registre d’Entrada cap autorització paterna ni que s’haja superat el període de pràctiques ni el curs bàsic de formació que exigix la normativa per a ser voluntari operatiu. Deixar constància d’això implicaria també deixar constància de la il·legalitat d’haver acceptat a una menor de 16 anys que tampoc estava acompanyada durant el servici, altra exigència més que tampoc es complix.
Però no sols parlem d’una il·legalitat, sino d’una temeritat i una falta de responsabilitat absoluta per part del dirigent polític. En cas d’incident o accident, l’Ajuntament d’Algemesí seria el principal responsable per facilitar uniforme i tindre prestant servicis en la via pública a una xiqueta de 15 anys a la que l’assegurança no cobriria.
Des del Partit Popular exigirem responsabilitats polítiques ja que Asensio García no pot seguir ni un minut més al front de la regidoria de Seguretat Ciutadana.

: ppalgemesi http://ift.tt/2gu4roV