Impulsem l’adhesió de l’ajuntament al pacte valencià contra la violència de gènere

MÉS ALGEMESÍ ja s’ha adherit al pacte . Ens agradaria que Algemesí fos el primer gran poble de la ribera alta en signar-lo i que més entitats locals s’adhriren també a ell.

 

El 25 de novembre és el dia internacional dedicat a recordar el gran problema de la violència de gènere. Tots els ajuntament i institucions estan fent grans esforços per acabar amb aquesta epidèmia moderna. Gràcies a les polítiques socials de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat Algemesí conta des d’enguany amb una Agent d’Igualtat que està realitzant una gran tasca.

Però això no implica que els polítics municipals puguem baixar la guàrdia. És per això que, donat que el ple ordinari d’octubre és el darrer ple abans d’eixa senyalada data, hem presentat una moció per tal de reafirmar, de reforçar i d’impulsar les polítiques d’igualtat en general i la de la lluita contra la violència de gènere en particular.

En vista que l’equip de govern no pren la iniciativa d’adherir a l’ajuntament al recent PACTE VALENCIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA, hem decidit demanar a través de la moció d’enguany sumar-nos al pacte com una mesura de conscienciació més sobre el tema i d’impuls de les polítiques socials. Volem que Algemesí siga el primer dels grans municipis de la Ribera Alta que se sume al pacte perquè volem convertir al nostre poble en un referent a nivell comarcal. No cal dir que M+S ALGEMESÍ, com a partit polític ja s’ha sumat al pacte i que juntament amb l’ESPAI JOVE ALGEMESÍ són les úniques entitats locals que ens hem sumat. Animem a tots els partits, associacions i també empreses i comerços d’Algemesí a comprometre’s públicament a treballar per solucionar el problema de la violència de gènere i el masclisme. La llista de signants del pacte ha d’estar plena d’entitats d’Algemesí.

Estem segurs que la moció eixirà endavant i desitjaríem que fos com a moció institucional. El nostre ajuntament, en nom i representació de tots els algemesinencs i algemesinenques, ha de proclamar en veu molt alta que la violència de gènere no té cabuda al nostre municipi.

Per això durant el plenari defensarem que es realitze i impulse, a través de l’Agent d’Igualtat, el donar a conèixer el pacte entre la ciutadania i empreses locals. Esperem també que aquesta iniciativa s’extenga a més municipis de la comarca i que tots els ajuntament de la Ribera Alta siguen signants del pacte ja que creiem que a hores d’ara sols hi ha un ajuntament adherit.

De totes formes el que estarem també és vigilants per tal que aquestes manifestacions no es queden sols en paraules i es

: Més Algemesí http://ift.tt/2gBS6LY