Indignació perquè pel plec aprovat pel PP el pàrquing del mercat no admet usuaris en rotació

El plec irregular de concessió no serveix per a dinamitzar comercialment la zona sinó sols per a assegurar els beneficis de l’empresa adjudicatària. fa mesos que està complet.

 

El 6 milions de diners públics invertits en el polèmic aparcament del Mercat no sols no s’han recuperat, tal i com augurava el PP, sinó que a més no han servit per al que anunciaven: per a dinamitzar comercialment la zona. Hem passat d’un aparcament a “cost zero” a un aparcament a cost “6 milions d’euros” més uns 120.000€ que ens han costat fins ara el 4 anys de funcionament.

Ningú no pot dubtar que aquest aparcament, tal i com passa amb la gestió “marca PP”, ha servit per a molt. Ha servit en primer lloc per a traspassar 6 milions de les arques públiques a empreses privades de fora del poble, està servint per a assegurar els guanys d’una empresa concessionària que durant 20 anys té els beneficis assegurats, i ara també està servint per a que alguns ciutadans tinguen la sort de poder tenir una plaça d’aparcament cèntrica i econòmica subvencionada pel conjunt de la ciutadania. Però el que és servir al conjunt de la ciutadania, ara per ara, no ha servit. O sí, per a que es gaste diners.

Des de que s’encetaren abans de l’estiu les obres del segon tram del Carrer Cervantes -ja concloses- l’aparcament penjà el cartell de “Complet” i des de fa 4 o 5 mesos no l’ha retirat. Ni el retirarà. A principi d’any ja anunciàvem que la segona planta, destinada a l’aparcament en rotació o per hores, tenia una taxa d’ocupació d’abonaments del 90%. En l’actualitat és del 100%. Les persones que han llogat una plaça per a un mes o per a tot l’any ocupen la totalitat de la segona planta. Els residents en la zona, depenent de si ho lloguen la plaça mensual o anual, poden pagar entre 24. € i 30€ per aparcar al centre del poble.

Però no es construïa per això, o almenys no sols per a això. Els comerços de la zona han mostrat la seua indignació ja que estan perdent clientela de fora que no va a ells per no poder aparcar. I recordem que eixe era el principal argument que sostenia el PP. A això cal afegir que la primera planta que compta amb 105 places sols té venudes 8 places. Les altres quasi 100 són propietat de l’ajuntament el qual abona uns 20.000€ anual a l’empresa pel seu “manteniment” malgrat estar buides. Clar, allò lògic seria posar també en rotació o lloguer aquesta planta però el PP ho deixà tot lligat i ben lligat, com li ve de tradició política. Mentre que la segona planta està “catalogada” de domini públic i es pot llogar a través d’un preu públic la segona té una catalogació jurídica de “patrimonial” i per tant no es pot llogar en les mateixes condicions ni posar en rotació. Caldria llogar-les a través d’un contracte de dret privat i ja no seria al mateix preu que les de baix. A més, caldria augmentar el pagament a l’empresa que passaria també a cobrar no sols per manteniment, sinó per la gestió, contant més diners a les arques públiques. L’altra possibilitat seria rescindir el contracte, però donat que falten 15 anys caldria pagar centenars de milers d’euros a l’empresa.

Ja fa un any que M+S ALGEMESÍ està buscant una solució que ara per ara no sembla existir. Continuarem buscant-la i continuarem parlant amb els tècnics municipals i amb assessors externs per veure com es pot rescindir el contracte sense que siga gravós per a l’economia municipal, però pensem que la ciutadania té dret a tenir informació clara i objectiva del que està passant. El PP deu donar la cara i assumir la responsabilitat política que té, que és tota, deu demanar perdó a la ciutadania per haver aprovat un plec que la Sindicatura de Comptes qualificà com a irregular. Aquesta “herència” del PP ens acompanyarà durant anys, perquè cada any ens seguirà costant diners, perquè ha rebentat el mercat de places de lloguer de la zona i, sobretot. perquè ni recuperarem la inversió ni dinamitzarem el comerç de proximitat. Com moltes coses de les que el PP ha fet les seues decisions han anat encaminades no a beneficiar a la ciutadania, sinó a les empreses privades.

: Més Algemesí http://ift.tt/2kaogTY