La lectura d’un manifest i la hissada de bandera marquen l’inici de la celebració de l’orgull LGTBI a Algemesí

Dimarts, Juny 26, 2018 – 12:15
Es durà a terme una mostra de curtmetratges i es repartiran 3.000 etiquetes commemoratives de la campanya “És un orgull viure la diversitat” en els bars de la ciutat

L’Ajuntament d’Algemesí ha organitzat diversos actes amb la finalitat de commemorar el Dia Internacional de l’orgull LGTBI. L’acte principal tindrà lloc el dijous 28 de juny amb un acte institucional. A partir de les 19.30 hores en la plaça Major es llegirà un manifest i es procedirà a la hissada de la bandera arc iris. En aquest acte actuarà el grup Trabukatu. Posteriorment, a les 20 hores en la Sala d’actes del Casino Lliberal, tindrà lloc la segona edició del “Mostra’t Algemesí“, mostra de curtmetratges LGTBI. Al llarg de la passada setmana s’han dut a terme tallers de coeducació i diversitat dirigits a l’alumnat d’infantil i primària dels col·legis Blasco Ibáñez, Verge del Pilar, Salvador Andrés i Cervantes treballant la diversitat familiar. El divendres 29 de juny tindrà lloc una animació lectora infantil a càrrec d’Ana Canet a la Biblioteca municipal. La Llibreria Samaruc s’adhereix a la celebració amb una mostra en el seu aparador de literatura sobre temàtica LGTBI, mentre que la Biblioteca municipal exposa els seus fons d’aquest apartat.

La campanya de celebracions del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI inclou material promocional que s’ha distribuït en els establiments d’hostaleria de la ciutat. Es tracta de 3.000 etiquetes commemoratives de la campanya per a posar en les botelles per a distribuir entre els clients al llarg d’aquests dies.

La regidora d’Igualtat, Fina Machí, ha destacat que totes aquestes campanyes pretenen “contribuir a construir un Algemesí més plural, inclusiu, igualitari i divers; per açò treballem en els diversos àmbits econòmics, festius, socials i culturals amb accions que faciliten la integració de totes les persones en igualtat”.

: Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report/lectura-dun-manifest-hissada-bandera-marquen-linici-celebracio-lorgull-lgtbi-algemesi