La Mancomunitat Trinacional Fronteriza Rio Lempa de Guatemala, El Salvador i Hondures i el Cantó d’Upala de Costa Rica visiten el Museu Valencià de la Festa

Dimarts, Novembre 27, 2018 – 12:30

La delegació centreamericana de la Mancomunitat Trinacional Fronteriza Rio Lempa i el Cantó d’Upala de Costa Rica va visitar el Museu Valencià de la Festa el passat dilluns 26 de novembre dins del marc de la trobada internacional que duu a terme la Mancomunitat de la Ribera Alta. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí, Pere Blanco, els va rebre a les instal·lacions i el director del Museu, Julio Blasco, i els tècnics de la institució els mostraren les diferents sales d’exposició. Els 25 delegats, que representen municipis de Costa Rica, Guatemala, El Salvador i Hondures, pogueren conéixer de prop la cultura i les tradicions valencianes, com la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els visitants s’interessaren pel treball del Museu en la recuperació i promoció del patrimoni algemesinenc i proposaren a l’Ajuntament i a la Mancomunitat un intercanvi d’experiències entre el Museu de la Festa i els territoris centreamericans.

Aquesta visita s’emmarca dins de l’àrea de solidaritat i cooperació de la Mancomunitat de la Ribera Alta, qui està agermanada amb les dues organitzacions visitants. L’objectiu de l’encontre és crear un espai de debat en el qual compartir experiències i projectes que ajuden a fer front comú als problemes actuals de la gestió municipal.

Durant aquesta trobada, que té lloc entre el 26 i el 30 de novembre, els alcaldes, regidors i tècnics municipals de la delegació de Rio Lempa i el Cantó d’Upala coneixeran diverses iniciatives dutes a terme a les comarques valencianes en les àrees de gestió de residus, cooperació i desenvolupament i promoció econòmica. En definitiva, un intercanvi de coneixements entre entitats que permeta aprofitar al màxim l’experiència aliena i trobar en les vivències dels altres respostes a les preguntes pròpies.

: Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/mancomunitat-trinacional-fronteriza-rio-lempa-guatemala-salvador-hondures-canto-dupala-costa-rica-visiten-museu-valencia-festa