Algemesí reforçarà el Magre amb 250 plançons

Divendres, Novembre 30, 2018 – 18:55
Restauren una zona degradada del riu

 L’Ajuntament d’Algemesí organitza el proper diumenge una plantació al riu Magre, a la zona del Molí Nou-Raval, una jornada que demana la participació de la ciutadania i que consistirà en una plantació de 250 plançons de diverses espècies autòctones.

El regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà, ha assenyalat que “esta activitat continua la restauració d’un entorn degradat que cal millorar”. Des de l’Ajuntament d’Algemesí, “volem posar en valor l’entorn del riu Magre i a més, reivindicar-lo com a eix vertebrador del conjunt de poblacions riberenques entre Turís i Algemesí", ha afegit Montalvà.

Des de la Fundació Limne, entitat conservacionista que col·labora estretament amb el projecte, destaquen que “esta activitat complementa les accions de millora i participació ciutadana que hem fet, en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, a altres espais valuosos del municipi, com la Llacuna del Samaruc o la zona de Bosc de Ribera de l’antiga desembocadura del Magre”.

Les persones que vullguen col·laborar amb la plantació poden acudir al punt de trobada a les 10 del matí. Durant les tres hores que es preveu que dure l’activitat es podrà participar en la plantació de 250 exemplars d’espècies de ribera, com ara baladres, tamarits, lliris groc o joncs, plantes especialment seleccionades per la dinàmica del tram, amb cabals fluctuants i escassos. Al punt de trobada hi haurà personal de la Fundació Limne que facilitarà informació sobre l’activitat, així com les plantes i material necessari.

: Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/algemesi-reforcara-magre-250-plancons