Música valenciana i argentina al pròxim concert de la Banda Simfònica d’Algemesí

Concert d'Hivern Algemesí 2020El diumenge 23 de febrer pel matí tindrà lloc al Teatre Municipal d’Algemesí el concert d’hivern de la Banda Simfònica d’Algemesí, on s’interpretaran obres de marcat caràcter valencià i s’estrenaran dos arranjaments per a banda i clarinet solista de música de Astor Piazzolla.

A la primera part del concert el públic tindrà el plaer d’assistir a l’estrena de dos arranjaments per a banda i clarinet solista: “Tristezas de un Doble A” i “Aconcagua” de Astor Piazzolla, qui originalment les va compondre per a bandoneó, un instrument de vent de teclat semblant a l’acordió. És de la famosa marca de bandoneons “Doble A” (pels seus fundadors Alfred-Arnold) d’on sorgeix el títol de la primera peça.

L’argentí Guillermo Anad ha sigut l’encarregat d’arranjar les obres de Piazolla i adaptar-les expressament per a ser interpretader per la Banda Simfònica d’Algemesí juntament al seu director i clarinetista Alberto Ferrer, dirigits en esta primera part per l’algemesinenc Jordi Girbés Trull.

Després d’actuar com a solista a la primera part, el mestre Alberto Ferrer intercanviarà el clarinet per la batuta i ens traslladarem de l’Argentina a uns paisatges més coneguts i propers per a tots. Obriran la segona part dues obres del compositor alcoià Amando Blanquer Ponsoda: la marxa mora “El Somni” i “Tres danses valencianes”, composició feta a partir de temes de balls populars valencians on Blanquer exhibeix una mostra sorprenent d’habilitats compositives i exigeix el màxim a cada instrument, ampliant tots els registres i possibilitats per aconseguir de la banda un instrument cada vegada més ampli i precís. Tancarà el concert la peça “Estampes mediterrànies” del compositor d’Alberic Leopoldo Magenti; suite simfònica en 4 moviments de la que, seguint una misteriosa tradició musical, sols s’interpretaran els dos primers i l’últim: Crepuscle a Mallorca, La pavana de València i La costa Brava.

: Societat Musical d’Algeme… https://www.societatmusicalalgemesi.com/78-noticies/280-musica-valenciana-i-argentina-al-proxim-concert-de-la-banda-simfonica-d-algemesi