El conseller d’Habitatge visita Algemesí i els habitatges adquirits en la recent operació de compra per a ampliar el parc públic en el municipi

Dimarts, Juliol 28, 2020 – 18:00
En total, són 98 els habitatges comprats al Banc de Sabadell en el municipi i que passen a ampliar el parc públic d’habitatge de la Generalitat
El vicepresident s’ha reunit amb l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, i li ha informat de la inversió de més de 900.000 euros en el municipi

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat el municipi d’Algemesí per a reunir-se amb l’alcaldessa, Marta Trenzano, i visitar els habitatges que, recentment, ha adquirit la Generalitat per a ampliar el parc públic d’habitatge en aquesta ciutat de la Ribera Alta.

En total, són 98 habitatges, de les quals en una primera fase ja s’han escripturat 22. Tots aquests habitatges formen part d’un paquet de 218 de l’operació de compra al Banc Sabadell que s’emmarca en el Decret llei aprovat pel Consell el passat 5 de juny.

Durant la trobada amb l’alcaldessa, Martínez Dalmau li ha traslladat que "la Conselleria ha realitzat a Algemesí una inversió de més de 900.000 euros en matèria d’habitatge i en regeneració urbana, la més alta entre els municipis de la comarca".

El vicepresident ha assegurat que "hem adquirit habitatges que anaven a parar a un fons d’inversió, algunes d’aquestes cases per valor de 1.000 euros, un preu que si el banc l’haguera oferit a qualsevol persona, no hauria dubtat ni un minut en comprar-la". "Des de la Generalitat ens veiem en l’obligació de posar-les a la disposició de les persones que més les necessiten", ha assegurat.

També ha recordat que Algemesí és un dels municipis seleccionats en el programa ‘Reconstruïm Pobles’ i que, en aquest cas, el projecte d’actuació urbana inclou la reforma del parc Salvador Castell, un important enclavament que acull anualment la Fira de Sant Onofre, "un orgull poder contribuir a adequar un espai emblemàtic i imprescindible per a la vida cultural i el teixit associatiu del poble", ha destacat Martínez Dalmau.

També ha subratllat que l’actuació respecta els espais verds existents i preveu la conversió en zona de vianants de dos carrers, "en sintonia amb l’evolució de les ciutats cap a un model més sostenible i la transició ecològica".

Per part seua, la alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha agraït la visita: “És important que els alts càrrecs de la Generalitat xafen el carrer per a conéixer de primera mà la realitat que viuen els veïns”. I va destacar el que representa: “La visita del vicepresident posa de manifest el canvi radical de les polítiques que desenvolupa la Generalitat per a transformar la vida de les persones”. Trenzano va apuntar que els habitatges que ha comprat la Generalitat “es transformaran perquè representen una primera necessitat per a moltes de les persones del barri del Raval, una política que per a nosaltres és absolutament prioritària”. Respecte a la subvenció per a la reforma del parc, Trenzano ha recordat que el parc de Salvador Castell és el més antic d’Algemesí, que s’ha anat renovant per trams i, com a novetat, va explicar que el projecte que ara subvenciona el Consell “serà el primer que respectarà el disseny paisatgístic del parc original”.

A més de les citades 98 habitatges que s’incorporen al parc públic de la Generalitat a Algemesí, durant l’últim any i a través l’Entitat Valenciana de l’Habitatge i Sòl (Evha) s’han adjudicat en el municipi 6 habitatges de promoció pública, 1 d’elles destinada a una víctima de violència de gènere i una altra a una família afectada per un desnonament.

A la visita també han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

: Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/conseller-dhabitatge-visita-algemesi-habitatges-adquirits-recent-operacio-compra-ampliar-parc-public-municipi