Canvis en el servei de recollida de residus

Estimada veïna,

Estimat veí,

A partir del 15 de setembre, l’Ajuntament posarà en marxa el servei de recollida porta a porta d’envasos lleugers i introduirà canvis en la recollida de paper i cartó. Aquesta acció és una conseqüència de l’aposta decidida del consistori per la protecció del nostre patrimoni ambiental i el compromís amb el nostre futur i el de les pròximes generacions.

Aquest nou servei de recollida porta a porta d’envasos lleugers s’implantarà en una zona del municipi caracteritzada per carrers estrets on la ubicació de contenidors de recollida separada de residus no és possible o és complicada. En el calendari de recollida de residus del 2020 està el plànol i la relació de carrers de la zona en qüestió. En aquests mateixos carrers es continuarà recollint porta a porta el paper i el cartó amb un augment de la freqüència a 1 dia a la setmana.

Per tant, els veïns i les veïnes d’aquests carrers han de traure els residus d’envasos lleugers (llaunes, brics i envasos de plàstic) i de paper i cartó davant de la porta de casa o comerç en horari de 20.00 a 22.00 hores els dies marcats en el calendari de residus de l’any 2020.

Han de traure els envasos lleugers en una bossa de plàstic groga; i el paper i cartó, en una bossa de paper, en una caixa o lligats amb un cordell.

Els envasos de vidre han de continuar depositant-los en el contenidor de vidre.

En la resta del municipi ja no hi haurà recollida porta a porta de paper i cartó el primer i el tercer dijous de cada mes, sinó que els veïns i les veïnes els han de depositar en els contenidors específics situats en la via pública, que han augmentat en nombre i en ubicacions.

Així mateix, en el cas del servei de recollida de mobles i efectes usats, s’ha de concertar prèviament amb l’empresa encarregada a través del telèfon gratuït 900 922 612 o enviant un correu a algemesi@tetma.com fins al dia anterior en què els arrepleguen, que és el dimecres marcat en el calendari de residus de l’any 2020. S’ha d’indicar la persona que ho sol·licita, l’adreça i els objectes que traurà a la vorera, davant la porta de la vivenda, tenint en compte que no moleste el pas de vianants. L’horari per a traure els mobles i efectes usats és de 20.00 a 22.00 hores i només 4 objectes o un volum de 2 m³.

En general, es recullen mobles i objectes vells: peces i mobles de fusta, metall o plàstic, electrodomèstics, aparells electrònics, matalassos… No es recullen materials d’obres o similars, enderrocs, plats de dutxa o banyeres, lavabos, vàters,

ferros, cristalls, vidres, palets, pots de pintura, dissolvent o productes químics, lluminàries, tubs fluorescents, bateries… Tot açò s’ha de portar a l’ecoparc, que està obert de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores, i els dissabtes, de 8.00 a 13.30 hores i de 15.30 a 19.30 hores.

Per a qualsevol consulta o dubte respecte als serveis de recollida de residus i el seu calendari, podeu contactar directament amb l’empresa encarregada del servei en el telèfon gratuït 900 922 612 o per correu electrònic a algemesi@tetma.com.

Esperem comptar amb la vostra participació per a fer un pas més en la millora de la recollida de residus i en la protecció del nostre medi ambient.

Rebeu una salutació ben cordial.

 

El regidor delegat de Serveis Públics i Patrimoni

Raül Adam Armengol

: Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/canvis-servei-recollida-residus