Email: Escrit protesta claustre de professors de l’IES Bernat Guinovart

Algemesí -Ribera Alta. Falta plantilla de professors.

El Claustre de l’IES Bernat Guinovart vol fer arribar a l’opinió pública no sols la seua preocupació, sinó també la seua indignació pel fet que més de dos mesos després de l’inici del curs acadèmic la plantilla del centre continua incompleta. En concret a dia d’avui falta per cobrir la vacant 837971 Mecanitzat i Manteniment de màquines.

Això implica que s’han deixat d’impartir més de 190 hores lectives de classe tot i que alguns professors del centre s’han prestat voluntaris per impartir i cobrir algunes d’aquestes hores. Això cal afegir que la Conselleria tardà al voltant de dos mesos en cobrir una altra vacant d’organització i projectes de fabricació mecànica (170 hores). Dissortadament això ha fet que durant quasi dos mesos en algun curs de cicles formatius, (especialment 1r de Manteniment de Grau Mitjà) han rebut tan sols el 40% de les hores lectives setmanals. En l’actualitat estan rebent únicament el 60%.

A més a més, la Conselleria encara no ha enviat el professor a temps parcial encarregat dels desdoblaments (12 hores setmanals) que ha d’impartir docència en grups de més de 18 alumnes. En concret es tracta d’assignatures pràctiques en les quals els alumnes treballen al taller amb màquines mecàniques (fresadores, torns…). Evidentment el fet que un grups de més de 18 alumnes compten únicament amb un únic professor, implica un augment del risc i de les possibilitats de patir qualsevol tipus d’accident.

El Claustre vol deixar constància que l’alumnat –i el professorat- no pot patir les conseqüències de la mala planificació i previsió de la Conselleria. La Conselleria ha d’establir els mecanismes oportuns –obertura de borses de treballs, agilitat administrativa…- per tal que tot el professorat estiga disponible a principi de curs.

CLAUSTRE DE L’IES BERNAT GUINOVART D’ALGEMESÍ.

Via Email.