Obres de demolició del Parc Salvador Castell

Fins ara pensàvem que ho havíem vist tot, però, cada vegada la barbaritat es més gran. Aquesta vegada li toca el torn al Parc Salvador Castell. Però la sorpresa, és que lluny d’intervindre en la zona central que està més deteriorada pel desgast , per l’ús, i per les arrels dels arbres, el govern municipal va gastar-se 600.000 euros desfent allò que està en millors condicions. Resulta que la zona del Parc compresa entre el carrer Figueres i el carrer Roig de Corella, front a l’ambulatori, és la zona més lúdica, millor conservada, la que es tria com a record per fer-se la foto de nuvis, i la que es representa en les fotografies de concursos.

Es tal vegada la zona més emblemàtica del Parc Salvador Castell que imita d’alguna manera els jardins del Generalife, amb una zona central plena de fonts, xiprers, fanals, i plantes aromàtiques baix un curs d’aigua que creuen dos ponts romàntics.

Doncs be, tot açò es el que el PP va a demoldre per canviar per complet aquest tram. Es la desfeta més gran de la ciutat dels últims anys. Malauradament és el mal del nouvingut que, per davant de tot, desitja deixar la seua empremta com a senyal del seu pas i, no content amb construir sobre un solar, prefereix fer-ho sobre un edifici, monument o espai ja en ús.

Un jardí que es la enveja de la comarca i guarda els records de més de mig segle de tota una generació va a desaparèixer en breu. Aquesta obra porta inclosa el desviament del tràfic que entra per Alzira per portar-lo pel carrer Figueres a buscar el carrer Albalat i adjacents. Un altra barbaritat. Per portar a terme aquesta circulació, el PP no ha dubtat en mutilar un tros del parc, perquè els cotxes tinguen millor entrada en el carrer Figueres, un carrer del casc històric estret i sinuós, amb poques voreres i que desemboca en la plaça Major. A partir d’ara i amb el resultat d’aquesta obra, el carrer Figueres i la plaça Major es convertiran en una caravana de cotxes que buscaran la eixida natural cap a l’altra part del poble.

Un despilfarro de 600.000 euros en una època en la que els diners es deurien de prioritzar en manteniment i en tot cas millora de les zones més deteriorades i no canviar allò en millor condicions. El PP vol deixar la seua impromta encara que siga amb un cost tan gran per al poble. El PSOE s’oposa radicalment a que es duga a terme aquesta megalòmana obra que l’alcalde, si ningú li fica remei, te prevista portar a terme.

Vist en Las Provincias. L’autor del text no apareix en la pàgina.