ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de julio, 2016 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Saturday, 30 de July, 16 (21:22) Enlace permanente  

  Els Sants de la Pedra, fiesta de la calle Valencia 

  "Sn Abdon y Sn Senen Martires"
  (Catálogo de Bienes de Relevancia Local, Ajuntament d’Algemesí.)

     Retablo cerámico de principios del XIX de los Santos Abdón y Senén, mártires, els Sants de la Pedra, santos muy populares en tierras valencianas, invocados tradicionalmente contra las tormentas y especialmente el pedrisco, tan temido en las zonas cuya economía se basaba en la agricultura. Está en su Ermita, en la calle Valencia.
     Aparecen aquí con su habitual iconografía, con indumentaria romana, coronados, con las palmas del martirio, portando un racimo de uvas y unas espigas, y un león agachado (llevados ante los leones, éstos no les atacaron).
     Era  esta una típica fiesta de calle, que antiguamente se celebraba con toda solemnidad, con Misa, procesión, música, fuegos artificiales. La fiesta es el 30 de julio, y los vecinos de la calle Valencia tenían cierta competencia en festejar a sus Patronos con los vecinos de la placeta de la Mare de Déu dels Ángels, que celebraban la fiesta el 2 de agosto.
     Al ser una fiesta que cae en pleno verano, con mucha gente de vacaciones, con el tiempo fue decayendo, aunque aún se celebra.
  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2aGNCke

   
 • Saturday, 30 de July, 16 (14:36) Enlace permanente  

  Gràcies a la moció de M+S Algemesí es desfà la pífia de l’equip de govern sobre l’ORA 

  Després d’un mes d’insistència nostra, i davant la inacció de l’equip de govern, el plenari acorda canviar l’horari de l’ORA a través d’una moció de M+S Algemesí

  Des de que el dia 8 de juliol M+S ALGEMESÍ denunciara que s’havia canviat l’horari de l’ORA “a les braves”, de manera il·legal i passant del plenari, l’equip de govern, l’autèntic responsable del desficaci comés, no ha fet res per resoldre la pífia que sols ells han provocat. Des de M+S ALGEMESÍ insistírem el dia 11 que calia realitzar les modificacions legals oportunes que donaren validesa jurídica a una decisió que en si no qüestionem. Malgrat això la inacció de l’equip de govern ha estat total. De fet, arribàrem al dia de la Comissió Informativa on es tenia que començar a adreçar el tema, i vàrem descobrir que el tema no entrava ni per despatx extraordinari. És més, no sols no havien començat a resoldre’l,sinó que ni tan sols s’havien interessat per ell.

  Va ser M+S ALGEMESÍ qui va tindre que presentar una proposta de solució en forma de moció, feina que no ens corresponia a nosaltres però que ens costà fer, no per “salvar el cul” a l’equip de govern una vegada més, sinó per restablir la legalitat. El mateix dia de la Comissió Informativa, i una hora abans de tancar el registre,  presentàrem una moció a través de la qual canviar l’horari d’estiu a l’ordenança de l’ORA i a través de la qual es mandatara a l’alcaldessa per a renegociar el contracte. El súmmum del desinterés va ser que admeteren en la Comissió Informativa, quinze dies després que el tema estava damunt de la taula, que encara no havien anat a parlar amb la tècnica i que anirien al dia següent, quan ja no servia per a res. I això ens ho deia un dels membres de l’equip de govern alliberat i que cobra per anar a parlar amb els tècnics.

  Però la seua  desídia és infinita, i ni tan sols a l’hora d’elaborar l’ordre del dia del plenari tingueren la previsió d’avançar aquest punt. Això va fer que inicialment quedés l’últim dels punts a tractar, punt al qual no s’anava a arribar. És per això que finalment a la Junta de Portaveus s’acordà alterar l’ordre del dia i avançar aquest punt per tal que entrés en aquest plenari, cosa que va fer que sí que fos tractat.

  Cal dir que les explicacions que va donar el regidor responsable, van consistir en “tirar balons fora” i no convenceren als grups que no formem part de l’equip de govern. De fet, el portaveu de M+S ALGEMESÍ li va dir que no podia donar per vàlides eixes explicacions, que no acceptava “polp com a animal de companyia“.

  Finalment l’alcaldessa, que intentà mantindre’s al marge d’aquest tema, tot i ser la màxima responsable, va admetre, una vegada més, que s’havia comés un error i que ara s’estava rectificant-lo. No obstant això, va afirmar una cosa que no era certa. Justificà la seua inacció en el fet que M+S ALGEMESÍ havia presentat la proposta i que llavors no tenia sentit que ells la presentaren, quan en realitat va ser al contrari. És M+S ALGEMESÍ qui poques hores abans de la Comissió en vista que, ni ella ni el regidor responsable no havien fet res al respecte, presentà la proposta per de poder fer viable la solució. Tant ella com la resta de regidors alliberats cobren per solucionar els problemes. El que no és acceptable és, tal com ha passat en aquesta ocasió i en tantes altres, que qui cobra per resoldre problemes els cree i els que no estem alliberats tinguem que anar a resoldre’ls.

  Volem manifestar la nostra alegria perquè almenys parcialment el tema estiga resolt malgrat el desinterés de l’equip de govern per fer-ho. Agraïm a tots els partits el vot favorable, però recordem a l’equip de govern que nosaltres no podem estar cobrint-los les esquenes, ni podem, ni devem, fer la seua funció. Cada dia aquest equip de govern ens defrauda un poc més.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2a77E9U

   
 • Saturday, 30 de July, 16 (09:06) Enlace permanente  

  plenari Juliol 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2aRjcLB

   
 • Friday, 29 de July, 16 (15:34) Enlace permanente  

  El Barri de Santa Bàrbara prepara un cicle de conferències i una web de la Festa de la Mare de Déu de la Salut 

  Divendres, Juliol 29, 2016 – 15:15

  Algemesí ha presentat el programa d’actes dels Festes a la Mare de Déu de la Salut 2016 així com la web en la qual es difondrà tot allò relacionat amb la festa. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, el regidor de Cultura, Pere Blanco, i el president dels festers del Barri de Santa Bàrbara, Juan Trull, juntament amb representants del Patronat de la Festa han sigut els encarregats de presentar el programa amb algunes novetats. 

  La web dissenyada exclusivament per a la festa recorre sota el nom http://ift.tt/2aPnNh5 tots els actes que se celebraren des del 29 d’agost fins al 18 de setembre, dia en el qual finalitzen les festes. 

  A més inclou una ressenya sobre les processons dels dies 7 i 8, així com una descripció de cadascun dels elements que la formen. 
  Respecte al programa d’actes, els festers del barri de Santa Bàrbara, encarregats de preparar enguany les festes, han posat l’accent en els ja tradicionals "Assajos pel poble" en els quals les diferents danses assagen en carrers i places de la ciutat. 

  Es pretén enguany involucrar als veïns i convertir l’assaig en una festa de carrer. "Volem que tots puguen gaudir, d’una manera o d’una altra, de les festes" ha indicat Juan Trull. 

  El president dels festers també ha assenyalat que traient els assajos al carrer transmetem que la nostra festa no és improvisada, sinó que hi ha gent que es prepara durant temps per a açò. 

  La Festa de la Mare de Déu de la Salut tindrà enguany un tancament diferent, ja que s’han convocat tres conferències que se celebraren els dies 12, 13 i 14 de setembre i que relacionaren la festa d’Algemesí amb altres celebracions valencianes com el Misteri d’Elx o el Sexenni de Morella. També es farà una xarrada sobre la imatge de la Mare de Déu. 

  Per la seua banda, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, ha agraït al Patronat de la Festa la seua preparació cada any i ha destacat la suma d’esforços de la societat civil i les institucions per a mantenir la tradició "que seria impossible sense la participació de tots de forma anònima i desinteressada". Finalment, Trenzano ha convidat a tots a visitar Algemesí el pròxim mes de setembre i viure en directe les festes en el carrer.

  Font de la informació: 
  El Barri de Santa Bàrbara prepara un cicle de conferències i una web de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

  : Ajuntament http://ift.tt/2aPnBhU

   
 • Friday, 29 de July, 16 (14:32) Enlace permanente  

  Moltes ombres en l’oposició d’inspectors d’Algemesí 

  L’alcaldessa modifica en 5 ocasions el tribunal avaluador, inclús una vegada iniciat el procés
  L’actual inspector interí i aspirant a la plaça, suspén en l’entrevista personal. L’alcaldessa li va retirar per decret totes les funcions sis dies abans de la primera prova
  Les intromissions polítiques estan produint una situació d’inestabilitat i empitjorant el servici

  Són moltes les ombres que s’han generat en l’oposició per a la provisió de dos places d’inspector en l’Ajuntament d’Algemesí des del seu inici; una d’elles va ser convocada per promoció interna i, l’altra, per torn lliure.
  La primera de les ombres és el nomenament del tribunal avaluador: ha canviat en poc més d’un mes en 5 ocasions. A través de diversos decrets d’alcaldia, l’alcaldessa revoca i nomena nous càrrecs fins a conformar un tribunal que no ha deixat de ser canviant durant tot el procés.
  Davant tots estos canvis, el regidor de Personal i Seguretat Ciutadana, Asensio García, es va justificar en el plenari d’ahir dijous al·legant que responen a una cerca total d’imparcialitat en els components del tribunal. Estes lamentables afirmacions deixen en entredit  la professionalitat i vàlua dels membres dels tribunals canviats. Queda en evidència el perfil poc ètic tant del regidor com de l’alcaldia que ha firmat estos canvis.
  Precisament un dels canvis que més crida l’atenció ésl’exclusió del Cap de la Policia Local d’Algemesí.Recordem que el Tribunal Superior de Justícia va decidir fa unes setmanes validant l’oposició del Cap de Policia, recorreguda per Antonio Collado, persona de “màxima confiança” de l’alcaldessa d’Algemesí. També han sigut diverses les manifestacions públiques per part de Trenzano qüestionant el model policial portat a terme fins al moment, el que ens porta a pensar que esta exclusió va molt més enllà del que al·lega en el decret d’alcaldia.
  El que crida poderosament l’atenció, és que el 10 de juny de 2016, l’alcaldessa d’Algemesí, també mitjançant decret d’alcaldia, li retira les competències a l’actual inspector interí Guillermo Requena, i l’integra de forma totalment arbitraria i saltant-se al Cap de Policia, en un dels torns. Una humiliació en tota regla per a qualsevol inspector de Policia de reconeguda trajectòria. Tal vegada, amb este decret el que es pretenia era que l’esmentat inspectorrenunciara a presentar-se a les proves que se celebrarien tan sols sis dies després, en vistes al nou “panorama” laboral que li esperava si aconseguia la plaça en propietat.
  Però, per a desgràcia de l’alcaldessa i del regidor de Seguretat, no va ser així. L’inspector es va presentar i va superar les primeres proves. Fins a arribar a l’entrevista personal, que va estrenar nou membre avaluador. Va ser ací on va suspendre. Casualment, un dels decrets d’alcaldia per a canviar a la persona encarregada d’avaluar l’entrevista personal,es publica just després de conéixer-se els resultats de les proves psicotècniques, que va superar a la perfecció, i just abans de la fase subjectiva de l’entrevista personal.
  Des del Partit Popular estem molt atents a tot el procés i recollint tota la informació necessària en els diferents departaments per a posar-la en coneixement de la Justícia per si les coses no s’hagueren fet amb la transparència i la honestedat que una oposició de treball públic requerix.
  Inestabilitat i mal servici
  El pitjor de tot, és que fruit de les intromissions de l’alcaldessa i del regidor de Seguretat, Asensio García, s’ha generat en la Policia Local una situació d’inestabilitat que preocupa, i molt. El desgovern i els canvis introduïts estan produint una disminució d’agents en els torns de vesprada, hi ha dies que sols ha patrullat un cotxe amb dos agents –per a una població de 28.000 habitants-  i les queixes dels veïns per l’escassa presència policial són repetides.
  També hem pogut comprovar que tampoc es compta amb els responsables de la Prefectura per a la pressa de decisions en matèria de seguretat o de reordenació del trànsit, i és que tant l’alcaldessa com el regidor estan traspassant unes línies roges que els van a portar algun que altre problema judicial.

  : ppalgemesi http://ift.tt/2aC8XhB

   
 • Friday, 29 de July, 16 (12:29) Enlace permanente  

  CARTELL SETMANA DE BOUS 2016 


  Sense definir
  New window
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2aidmAR

   
 • Friday, 29 de July, 16 (12:29) Enlace permanente  

  SETMANA DE BOUS 2016 

  Font de la informació: 
  SETMANA DE BOUS 2016

  : Ajuntament http://ift.tt/2aifngc

   
 • Friday, 29 de July, 16 (12:29) Enlace permanente  

  FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT 2016 

  Programa de festes a la Mare de Déu de la Salut

   

   

   

  El vídeo sera visible a partir del 8 d’agost

  Font de la informació: 
  FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT 2016

  : Ajuntament http://ift.tt/2aiddxu

   
 • Friday, 29 de July, 16 (09:23) Enlace permanente  

  cara a cara juanvi talamantes 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2avkrRv

   
 • Friday, 29 de July, 16 (09:23) Enlace permanente  

  27-juliol-2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2agIDdn

   
 • Thursday, 28 de July, 16 (23:33) Enlace permanente  

  M+S Algemesí proposa que l’Ajuntament se sume a la Ruta de l’Aigua 

  La moció dóna suport a l’”ecoautopista” de 54 km que uneix 20 poblacions de la ribera i l’horta sud

  La Sèquia Reial del Xúquer recorre 54 quilòmetres de 20 poblacions de les comarques de la Ribera i l’Horta Sud, anant des d’Antella fins a Albal. Estem parlant d’una via fluvial que comparteixen 218.000 habitants i subministra actualment l’aigua necessària per al reg de prop de 21.000 hectàrees de les comarques de la Ribera i l’Horta Sud. A més del valor ecològic i hídric que aporta a aquestes comarques, si mirem bé el traçat d’aquesta Sèquia a un mapa veiem clàrament que aquesta pot arribar a ser una mena d’”ecoautopista” entre aquestes poblacions.

  A partir de la modernització que s’inicia en 2001 amb la introducció del sistema del reg a degoteig, paral·lelament al canal principal s’ha completat i millorat la construcció d’una via de servei, que és per on van les canonades principals del reg a degoteig. Aquesta via és transitable, i com hem dit esdevé una “ecoautopista” semblant al que són les antigues vies ferroviàries transformades en vies verdes. Però no sols això. A més de connectar els pobles aquesta via de servei ens aproxima també al nostre patrimoni etnològic i a la nostra història. Així, aquesta “Ruta de l’Aigua” farà possible no sols connectar sosteniblement aquestes poblacions, sinó connectar amb la natura i amb el nostre passat i tradició. Algemesí ja s’avançà a aquest plantejament i és encara un dels pocs pobles que contempla al seu PGOU la protecció d’aquestes senyes d’identitat patrimonial. De fet al nostre PGOU tinguérem en compte a la Sèquia Reial del Xúquer  incloent en el Catàleg de Béns i Espais Protegits a la Sènia de Viciano -amb un nivell de protecció integral- , a quatre feses i a dues parades -feses i parades amb una protecció parcial-. Tots aquests elements foren considerats elements d’interés etnològic dignes de preservació, restauració i dignificació per a la memòria col·lectiva.

  Aquesta protecció que hem donat a nivell local se suma a l’interés que a partir de la celebració del 750 aniversari de la Sèquia ha mostrat la seua Comunitat de Regants per posar en valor, tant a nivell cultural com turístic, el Canal Principal de la Sèquia Reial del Xúquer i els seus recursos patrimonials. Entre els projectes contemplats destaca la proposta sobre la “Ruta de l’Aigua de la Séquia Reial del Xúquerun passeig pel patrimoni històric, amb un avantprojecte encarregat per la Sèquia Reial a la Fundació Assut

  Aquest projecte pretén afegir noves funcionalitats, al temps que conservar en bon estat d’ús, aquest eix agrícola i cultural, aprofitant el patrimoni ancestral heretat i el paisatgístic de la Sèquia. En aquest sentit, a fi de revitalitzar el vincle plurisecular dels habitants de La Ribera i L’Horta amb les aigües del Xúquer, la Fundació Assut i la Sèquia Reial del Xúquer proposen crear una ruta per a ciclistes i vianants, passejadors i corredors que, donada la seua escassa pendent, permet la utilització accessible per a tothom, mentre transcorre plàcid en companyia del Canal Principal de la xarxa de reg. Es tracta d’una iniciativa que amb un esforç relativament modest, presenta un potencial enorme per aquestes dues comarques.

  Amb l’afany d’impulsar l’adequació de la “Ruta de l’Aigua” projectada per la Sèquia Reial del Xúquer, per la importància e interés que pot suposar per al futur de la nostra població, comarca i País M+S ALGEMESÍ porta a plenari una moció -que ja ha estat aprovada en altres ajuntaments com els de Guadussuar o L’Alcúdia-, que a més d’aprovar adherir-nos al projecte, demana també a les administració i institucions implicades (mancomunitats, Confederació, Diputació, Conselleries, Ministeri, Fundacions…) que aquesta Ruta siga aviat una realitat, sol·licitant-los també que aporten els mitjans tècnics, humans i econòmics que la faça possible. Des de M+S ALGEMESÍ tenim clar que són aquests tipus de projectes els que serveixen per vertebrar els territoris i els que permeten consolidar una consciència històrica nacional que tenim l’obligació de preservar.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2a2V9Mg

   
 • Wednesday, 27 de July, 16 (17:36) Enlace permanente  

  Convocatòria plenari juliol 

  🔗 Document original

  NOTIFICACIÓ

  La Sra. Alcaldessa de l’Ajuntament d’Algemesí, en el dia de la data ha dictat la següent resolució:

  Resolució: 1395/ 2016 Inscrita el: 25/07/2016

  En virtut de les facultats que em confereixen els article 78 i 80 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Corporacions Locals, aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, en relació amb el que estableixen els articles 46 i següents de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, 113 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local, i els articles 46 i següents del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d’abril, de Règim Local,

  RESOLC:

  Convocar el Ple de l’Ajuntament per a realitzar la sessió ordinària, d’acord amb les referències següents:

  DADES DE LA SESSIÓ:

  Dia: 28 de juliol de 2016 (dijous)

  Hora: 21.00 h

  Lloc: Sala de plens de la casa consistorial

  ORDRE DEL DIA

  A) RESOLUCIÓ D’EXPEDIENTS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

  1. C.I. Gestió Territorial. Resolució al·legacions i aprovació pla acústic municipal (expt. 3172/2015).

  2. C.I. Gestió Territorial. Cessió parcel·la a l’associació Algemesí Solidari (expt. 5911/2016).

  3. C.I. Gestió Territorial. Aprovació subsanacions de la modificació puntual numero 7 del PGOU i aprovació provisional del text refós que les incorpora.

  4. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Aprovació definitiva del Compte General de 2015.

  5. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Modificació del complement específic de la plaça de tècnic mitja de biblioteca i arxiu i modificació del catàleg de llocs de treball creant els llocs de treball de tècnic superior de biblioteca i arxiu, tècnic mitja de biblioteca i arxiu i

   

  6. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Modificació del complement específic de tres llocs de treball d’educador/a infantil.

  7. C.I. Salut i Benestar Social. Proposta adhesió a la “red española de ciudades saludables” (RECS) de la FEMP.

  8. C.I. Cultura, Educació. Moció 11/2016 Més Algemesí a favor de commemorar el 28 de juny la dignitat LGTB+ i l’acceptació de la diversitat sexual.

  9. C.I. Gestió Territorial. Moció actuació urgent minitrinquet.

  10. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Moció elaboració Pla d’Ocupació.

  11. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Moció creació Oficina Verda Assessorament al ciutadà.

  12. C.I. Cultura, Educació. Moció conjunta del Grup Municipal M+S Algemesí i Esquerra Unida sobre procediment davant sol·licituds d’autorització de festejos de Bous al Carrer.

  13. C.I. Gestió Territorial. Moció en suport de la Ruta de l’Aigua de la Sèquia Reial del Xúquer.

  14. C.I. Economia, Gestió Administrativa i Personal. Proposta del grup municipal Més Algemesí sobre modificació de l’horari d’estiu de l’ora a l’ordenança i manament de negociació del contracte de gestió.

  B) CONTROL I FISCALITZACIÓ DELS ÒRGANS DE GOVERN

  15. Donar compte de les resolucions de l’alcaldia de la número 1057 a la número 1280, del mes de juny en tràmit de quedar assabentada.

  16. Donar compte de l’informe de morositat i període mitja de pagament corresponent al segon trimestre de 2016.

  17. Donar compte del projecte d’actuació de la sindica d’atenció ciutadana per al període compres entre abril de 2016 i abril de 2017.

  18. DESPATX EXTRAORDINARI.

  19. PRECS I PREGUNTES.

  El Secretari General, Bernardo Osca Fuertes. Algemesí amb la data de la firma.

  Document signat electrònicament. Codi de verificació al marge

  : Més Algemesí http://ift.tt/2aqi2HB

   
 • Wednesday, 27 de July, 16 (10:51) Enlace permanente  

  David Pastor – Nits a la Xopera – Algemesí 

  : visaes http://ift.tt/2atvgF1

   
 • Monday, 25 de July, 16 (23:59) Enlace permanente  

  Sant Jaume Apóstol 

  Imagen de San Jaime, representado como peregrino.
  Detalle de la fachada de la Basílica parroquial de Sant Jaume, antes de su restauración.
  (Col. particular. Con nuestro agradecimiento a AB.)

     El Diccionario Geográfico de Madoz, citado por D. Miguel Belda Ferre en Algemesí y su Patrona, describe así la fachada de la hoy Basílica parroquial de San Jaime Apóstol:
     "Es ésta (la fachada principal) de mármol blanco, de graciosa y elegante arquitectura; adornada con estatuas, grupos, camafeos y follajes muy bien entendidos: á los dos lados de la puerta se ven las efigies de los santos Vicente Mártir y Vicente Ferrer, del grandor natural, y sobre la misma las de San Jaime en el centro, y á su derecha é izquierda las de la Virgen de la Salud y de San Onofre, de igual magnitud que las anteriores; en el segundo cuerpo está el Padre Eterno y en el último término de la fachads las armas de la villa, sostenidas por dos ángeles; éstas consisten en tres barras colocadas en campo amarillo, una corona encima y sobre ella el Apóstol San Jaime; contribuyen á hacer resaltar el bello conjunto de estas apreciables obras los festones en bajo relieve y otras molduras de gusto, que se ven distribuidas con mucho acierto y simetría por toda la fachada (…)."
     Se celebra el 25 de julio la Solemnidad de Santiago Apóstol, Patrón de España y titular de la parroquia. Su imagen, a caballo, en otra de sus iconografías más habituales, forma parte también del escudo de Algemesí.

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2a6UKty

   
 • Monday, 25 de July, 16 (18:31) Enlace permanente  

  Convoctòria Ple Juliol 2016 

  Font de la informació: 
  Convoctòria Ple Juliol 2016

  : Ajuntament http://ift.tt/2ab3bin

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp