ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de septiembre, 2016 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Friday, 30 de September, 16 (00:11) Enlace permanente  

  👎 El govern du 1 any sense reunir el consell de comunicació i sense revisar la participació 

  El regidor sols el convocà per a votar els pressupostos participatius. No ha fet cap revisió de l’anterior edició dels pressupostos participatius ni ha elaborat cap reglament.

  L’equip de govern utilitza el concepte de participació sols per a fer-se autopublicitat, però si pot no la posa en pràctica. El cas paradigmàtic és el del Regidor de Comunicació i Participació que des de que s’ha posat a rodar la legislatura no ha convocat el Consell de Comunicació, i això que la reactivació d’eixe Consell fou una reivindicació del grup d’EU durant la legislatura passada. En el que duguem de legislatura sols el convocà en octubre passat per escollir les propostes que aportarien als anomenats “pressupostos participatius”. Sembla que amb tots els problemes que estan sorgint en l’àrea de comunicació, incloent la crisi de principi de legislatura, no està per la participació ni la transparència. La política de comunicació brilla per la seua absència, no existeix un cap de premsa, no existeixen unes directrius clares, s’utilitzen els canals de comunicació oficials de manera partidista per a criticar als partits que no estem a l’equip de govern. I malgrat tots eixos problemes no veu necessari convocar al Consell de Comunicació per tal d’assessorar-se i consensuar la política comunicativa. Sols és partidari d’imposar el seu model. No oblidem aquests els consells sectorials són una de les vies de participació que estableix la llei. Però el regidor de Participació no predica amb l’exemple. Una cosa semblant ha passat amb el Consell de Benestar que no entenem per què tampoc s’ha convocat en el darrer any, ja que des de que en octubre se’l convocà per escollir projectes per als pressupostos participatius, no se l’ha tornat a convocar.

  Però el problema en comunicació i participació no acaba ací. No hem vist cap document de revisió i anàlisi de com varen anar els pressupostos participatius anteriors, el nivell de compliment, encerts i errors comesos, estadístiques d’acceptació… Absolutament res d’això s’ha fet i ara es posa en marxa una segona edició sense aprendre de l’experiència passada. Inconcebible. És més, el regidor, que està alliberat a mitja jornada, no ha tingut temps durant un any d’elaborar un reglament clar, exposar-lo a la resta de partits i a la ciutadania. El dia 1 s’obri el procés i en cap lloc estan publicades les normes que regiran el procés. La suposada Guia que l’ha de regular no està publicada. Més obscurantisme és impossible. En l’actualitat el que tenim és un anunci d’unes dades i un mar de dubtes.

  S’ha convocat a un procés participatiu on no se sap, no ja la xifra, sinó les partides a que afectaran els pressupostos participatius, ni el tant per cent estimat.  No s’indica tampoc quantes propostes podrà escollir la gent en la votació i en cas que siguen vàries, si valdran el mateix o no. No estan clars els mecanismes ni les garanties de la votació telemàtica. A dos dies de engegar el procés tampoc s’ha explicat als ciutadans què s’entén per inversió i què no. Per no penjar-se, ni tan sols s’han penjat cartells animant a la participació. Amb un vídeo al facebook del regidor parlant s’ha solucionat tot. Participació o autopropaganda? S’ha tingut tot un any per preparar açò i estem exactament en el mateix punt que fa un any, o pitjor, perquè fins i tot s’ha tingut l’ocurrència de començar el procés en plena Setmana de Bous.

  Durant els mesos de juny i juliol els regidors de M+S ALGEMESÍ ens reuniren i mantinguérem contactes amb el regidor responsable per tal de fer-li arribar el nostre plantejament i els nostres suggeriments, entre ells, que tingueren caràcter bianual, que fóra un reglament aprovat per plenari, que els Consell no feren de filtre o que es contemplara una versió infantil. Malgrat la nostra voluntat negociadora l’alcaldessa, mentint descaradament, ha indicat a les xarxes socials que no ens hem segut a negociar, quan hem estat el grup que més idees ha aportat, tot i que cap ha estat acceptada pel regidor. Cal afegir, a més, que el regidor ha ocultat deliberadament que sí que hem segut a negociar.

  Per aquesta manca d’efectivitat del regidor encarregat de la Participació, pel fet que el regidor de Participació no pot no convocar l’únic Consell de participació, el de Comunicació, que d’ell depèn no podem més que reiterar la nostra petició que se li retiren en concret eixes competències que té assignades per la manifesta inoperància que ha demostrat, donat que és un regidor alliberat que té temps de sobra per convocar el Consell i per fer un reglament com cal. La participació es promou no amb un vídeo per autocontemplar-se sinó posant en marxa la regulació i mecanismes que la facen possible. Res d’això s’ha fet. Simplement s’ha perdut tot un any.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2dpWBFV

   
 • Thursday, 29 de September, 16 (20:21) Enlace permanente  

  Semana Taurina, 1955. Vista de la plaza 

     "Aspecto, hasta cierto punto pintoresco, de la Plaza de Algemesí, ciudad levantina en la que se celebra todos los años una brillante semana taurina. (Foto Calvet)" El Ruedo, 6 de octubre de 1955.

     Vista de la plaza durante la Semana de Toros de 1955 (detalle), fotografía publicada en la revista El Ruedo. Llaman la atención los edificios, las casas de la plaza, especialmente las que estaban junto al Ayuntamiento, desaparecidas hace mucho. Y diferentes detalles de los carafals, y personajes que se adivinan (no es lo bastante grande la foto para distinguirlos). No falta la publicidad, del Dr Trigo, en una de las fachadas.
     En aquel 1955 se dieron "tres novilladas económicas y tres con picadores", y los novillos fueron de Frías. En las novilladas sin caballos intervino el novillero local Miguelillo.
     Se celebró del 25 de septiembre al 2 de octubre, comenzando con la presentación del ganado el domingo 24. Los festejos eran a las 4,30 de la tarde, y antes había el "tradicional encierro por la calle de la Montaña". Por las noches, veladas de catch y diversos espectáculos.
  Portada del programa de la Semana taurina de 1955.
  Programa de la Semana Taurina, 1955.

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2duHuQW

   
 • Wednesday, 28 de September, 16 (13:11) Enlace permanente  

  Quim i Lua 

  : visaes http://ift.tt/2cAUlKX

   
 • Tuesday, 27 de September, 16 (23:55) Enlace permanente  

  👮 Alcaldessa i subdelegat responsables de no evitar els incidents de la plaça 

  Essent la porta de la plaça el punt més sensible és imperdonable que la “Policia Nacional” -UIP- no estiguera de manera preventiva i sols hi haguera 2 policies locals

  En relació als desagradables incidents ocorreguts els passat dia 24 al carrer Muntanya davant la porta d’entrada a la plaça, tant el Subdelegat del Govern com la senyora Alcaldessa haurien d’explicar clarament com és possible que essent previsible una acció d’aquest tipus la prevenció brillara per la seua absència.

  És incomprensible que no existira un dispositiu de control i detecció, com sí s’ha fet altres anys, en els diferents accessos a la plaça per tal d’evitar que els activistes arribaren a una zona tan sensible com és el carrer Muntanya. La prevenció hauria de ser la màxima que guie aquest tipus de planificació. Però encara és més incompressible que no estigueren present policies estatals per establir un cordó de seguretat que separara als dos grups. Concentrar tots els efectius de les Unitats d’Intervenció Policial en la manifestació i no destinar la meitat dels efectius a aquesta funció és imperdonable. Amb 24 membres de la UIP presents a Algemesí hi havia suficient per totes dues coses.

  La seguretat ciutadana en aquest tipus de manifestacions no és una competència que recaiga sobre la policia local, la qual sols té una tasca d’ajuda i auxili de la policia estatal. La funció de l’Alcaldessa, la màxima responsable per llei de la policia local, i del Subdelegat del Govern no conclou una vegada feta la foto de la Junta de Seguretat Local. La imatge que es projectà d’Algemesí per la poca implicació dels responsables polítics, responsables d’evitar aquestes situacions,  és nefasta. Que tot el món veja que són un grup de veïns enfurismats d’Algemesí els que fan la funció d’antiavalots a cop de peu i empentes és inacceptable. Que una sentada d’aquest tipus era previsible tenien que haver-ho sabut, i de segur que alguna informació tindrien, que per això estan els serveis d’informació. S’ha posat en perill la integritat física dels dos policies locals habitualment assignats a eixa zona, la de les persones que protestaven i la dels ciutadans que estaven de festa. Afortunadament no passà res, però els incidents podrien haver derivat en agressions físiques i enfrontaments, ja que com es pot apreciar al vídeo, transcorren més de 5 minuts sense que els policies obtinguen cap tipus de reforç o ajuda. El que les imatges mostren és molt greu i no es pot passar per alt.

  Si la llei no permet aquest tipus d’acció de protesta prop de la plaça ni permet protestes no comunicades és la policia nacional qui ha de resoldre el tema, no els veïns. No estem al salvatge oest. Si a més teníem al poble 4 unitats de les UIP amb 24 membres entrenats en aquest tipus de situacions que el tema comencés i acabés així no té explicació.

  Des de M+S ALGEMESÍ respectem el dret dels que denuncien el maltracte animal a manifestar-se, però també considerem necessari el respectar les lleis que ho regulen i imprescindible evitar aquestes situacions de tensió que mai se sap com acaben. Som conscients, a més, que la majoria de veïns que gaudeixen d’aquests dies de festa, molestos i tots per aquestes protestes no autoritzades, no aproven les maneres i formes d’una minoria exaltada que consideren que poden prendre’s la justícia per la seua mà. Respondre d’aquesta manera a aquest tipus d’actuacions, en aquest cas pacífica però no autoritzada, no fa cap bé ni a la imatge del poble, ni molt menys a la festa, ja que serveix de reclam per a altres anys.

  La nostra alcaldessa ha estat més pendent de assegurar la pervivència dels bous al carrer i del bou embolat que d’exercir la funció que la llei li encomana de responsable última de la policia local i de la seguretat del seus ciutadans. Per culpa de la seua inoperància i de l’erràtica política de seguretat ciutadana que ha imposat s’ha tornat a donar, conforme passava en temps del PP, una imatge deplorable del nostre poble. És evident que les coses no s’han fet bé.

  Defensem el dret del regidor de seguretat ciutadana a participar en la manifestació convocada. Ara, si hagués fet bé el treball previ de coordinació i prevenció podria haver anat a la manifestació, i podria haver evitat o minimitzat el que ha passat. No obstant això considerem que ell no és el darrer responsable sinó que és la persona que ha delegat eixa competència en ell i la que ha reestructurat el funcionament de la policia, l’Alcaldessa. Per això anem a sol·licitar que se’ns facilite tant el pla de seguretat establert per eixe dia com demanar veure els informes que d’ofici la policia local haurà fet sobre aquest incident per tal de revisar allò que no ha funcionat i evitar que es repetisca l’any vinent.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2cATTBi

   
 • Tuesday, 27 de September, 16 (16:05) Enlace permanente  

  plenari setembre 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2dgW9xf

   
 • Monday, 26 de September, 16 (16:25) Enlace permanente  

  23-setembre-2016 infor 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2cwjjeD

   
 • Sunday, 25 de September, 16 (18:00) Enlace permanente  

  El regidor de Seguretat que posa en risc la seguretat 

  Asensio García en la manifestació antitaurina d’ahir
  La manifestació antitaurina no estava autoritzada per a accedir al carrer Muntanya, però els manifestants, entre els quals estava Asensio Garcia, incompliren l’autorització, el que va produir moments de tensió
  Una més a la llarga llista de negligències. Ahir dissabte, primer dia de jonegades, es va celebrar la manifestació antitaurina en la nostra ciutat. Segons hem consultat en fonts oficials, la Delegació del Govern va autoritzar un recorregut que no incloïa el carrer Muntanya ni molt menys les immediacions de la plaça de bous.
  A pesar d’això, la manifestació va arribar a la plaça de bous d’Algemesí. Mentrestant, el regidor de Seguretat, lluny de realitzar les gestions pertinents per a impedir-ho, estava participant en l’acció antitaurina. Sí, el nostre regidor de Seguretat Ciutadana passa de la seguretat dels seus veïns.
  Segons hem vist en un vídeo que circula per xarxes socials, quan els antitaurins realitzen un assentament davant de la plaça de bous, sols hi ha dos policies locals presents. On estaven els reforços? S’observa que els agents no tenen directrius clares, no hi ha cap dispositiu planificat i la situació va in crescendo. Si haguera anat a més, en quina situació de desprotecció hagueren quedat estos agents i tots els allí presents?

  Dos policies sols davant la situació de caos
  L’únic responsable d’esta imatge vergonyosa es diu Asensio García, regidor de Seguretat Ciutadana, el mateix que posa en risc la seguretat ciutadana provocant que es troben dos col·lectius tan oposats i exposant els nostres veïns a una tensió innecessària a les portes de la plaça. És Asensio Garcia qui dóna una mala imatge de la nostra ciutat, és qui dóna la gasolina perquè altres la tiren al foc.
  A açò cal sumar la situació en la que ha quedat el paratge natural de la Xopera, lloc on els antitaurins han estat. Tot ple de fem i vehicles en mig de la carretera com si ací no hi haguera llei. I no poden dir que no ho sabien, perquè en la Comissió Informativa advertírem que calia tindre-ho previst perquè ja circulava per les xarxes socials. Però el regidor ha preferit avantposar les seues conviccions personals a l’interés general i donar absoluta permissivitat.

  Convocatòria antitaurina en La Xopera per Facebook
  I el que vam viure ahir representa perfectament el model policial que tant anhela el bipartit. Retiren al Cap de la Policia Local davall decretazo d’alcaldia totes les seues funcions i l’exclouen de tot tipus de decisions, quan és en moments com estos quan es necessita a algú que marque les directrius i organitze els dispositius.
  No podem entendre quines són les seues pretensions amb estes decisions arbitràries i totalitàries, però sense dubte estan generant caos i situacions vergonyoses com la viscuda ahir que posen en el punt de mira la Policia Local. Però què més podem esperar d’un regidor que es bota la normativa i que participa d’eixe incompliment. Res, absolutament res. I tan responsable és ell com la Sra. Alcaldessa, qui a estes altures ja hauria d’haver retirat les competències en matèria de seguretat a una persona tan incompetent.

  : ppalgemesi http://ift.tt/2djPwHu

   
 • Friday, 23 de September, 16 (20:30) Enlace permanente  

  😥 PSOE i EU utilitzen el canal de premsa oficial per a criticar a M+S Algemesí i PP 

  L’equip de govern, a través del responsable de premsa, envià una nota institucional on critica PP i M+S Algemesí, que som institució. El polític responsable s’ha de disculpar.

  L’equip de govern ha traspassat tots els límits i línies roges possibles en temes de comunicació. En el dia d’ahir, i poc després que nosaltres enviàrem com a partit una nota de premsa valorant el tema de l’IBI, els mitjans de comunicació reveren una nota de premsa oficial, enviada pel responsable de comunicació i des del compte oficial on s’envien les notes de premsa, amb el titular: “Més Algemesí i PP imposen una política tributària de dretes que perjudica als més necessitats”.

  Tan difícil és separar l’aspecte institucional del partidista? Eixe titular és totalment legítim -i contribueix al debat polític- en una nota de premsa dels partits que conformen el govern, però és inacceptable en un comunicat institucional. Ja ho explicàrem quan fa setmanes enviaren altra nota oficial criticant al PP. Però sembla ser que, o no entenen el que lligen, o els dóna igual. Ahir la institució “ajuntament” envia un comunicat criticant una part de l’ajuntament numèricament majoritària. Perquè tant PP com M+S ALGEMESÍ som ajuntament!

  I això no podem deixar-ho passar. L’actual equip de govern ha utilitzat novament els canal oficial per enviar un comunicat partidista i això no pot quedar ahí. Tenim clar que la decisió d’enviar tal comunicat no és del responsable de premsa municipal, sinó del polític o política que li ha donat l’ordre. Eixa persona, que desconeixem qui és, ha demostrat que no és digne de la responsabilitat que té. No sabem si qui ha donat l’ordre és el regidor de comunicació, l’alcaldessa o cap altre membre de l’equip de govern, però volem saber-ho i exigim que, almenys, demane disculpes públiques per la utilització partidista de la institució. El correcte seria que, motu proprio, presentara la dimissió.  Atorgàrem la confiança a l’alcaldessa i alliberàrem al regidor de comunicació per a que utilitzaren els seus càrrecs des de la neutralitat institucional, no per a que enviaren notes oficials atacant-nos. No cobren un jornal per a que desacrediten a part de la institució. Els animem a que com a partits polítics critiquen el que vulguen de nosaltres, però ho han de fer com a partit polític i pels canals del partit. Això és l’aeiou del funcionament democràtic. Confondre partit i institució és propi d’altres règims, no de la democràcia.

  Però ja que la senyora alcaldessa fa unes declaracions en una nota oficial, el que li demanem almenys és que sàpiga de què parla i que no mentisca com a alcaldessa. Sorprenentment l’alcaldessa comença la nota indicant que “l’IBI és un impost progressiu que grava el patrimoni”. L’Impost de Bens Immobles no és un impost sobre el patrimoni -existeix una declaració de patrimoni-, sinó sols sobre immobles, com el seu nom indica. Però el que no és, i entenem que és un “error” intencionat per intoxicar l’opinió pública, és un impost progressiu. Un impost progressiu és aquell en el qual el tipus impositiu és superior per a qui més valor declara, i menor per a qui menys, tal i com passa a l’IRPF. L’IBI és un impost proporcional, com l’IVA, on tot el món, amb independència del valor que es declare, paga el mateix percentatge. Tot el discurs de la nota de premsa es basa sobre una premissa absolutament falsa. És cert que els impostos progressius serveixen millor per a la redistribució de la riquesa, però aquest no és un impost progressiu! I vivenda en té quasi tot el món, gent amb molts diners i gent amb pocs. Pujar-lo castigava més a la gent amb menys recursos perquè és proporcional.

  Per si fóra poc, en nota oficial, l’alcaldessa torna a intoxicar la informació dient que “solament s’haguera incrementat, mínimament, l’impost de les vivendes de major valor“. Tal afirmació és absolutament falsa. Sols calia preguntar a Rendes per saber que allò que fa que puje o baixe l’impost cas per cas era com havia quedat en la ponència  cada zona cadastral, no totes pugen igual. Però en una mateixa zona l’increment afecta igual als immobles de més o menys valor, ja que el gravemen és el mateix. És una nota oficial totalment “xapucera” que  parla de punts quan es refereixen a centèsimes, i on escriuen 0’074 on devien haver posat 0’74% o 0’0074.  La nota denigra, per les mentides i els errors, la institució. Pitjor no es pot fer, i per això algun polític ha d’assumir responsabilitats i demanar disculpes.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2dgtbzi

   
 • Thursday, 22 de September, 16 (16:45) Enlace permanente  

  👎L’equip de govern votà en contra de congelar el rebut de la contribució 💶 

  Impedírem un increment del 1’55% del rebut. Presentàrem una esmena per rebaixar el tipus del 0’74% que volien al 0’73%, congelant així el rebut de l’IBI

  De manera incomprensible l’equip de govern votà en contra de congelar el rebut de l’IBI o “contribució”. Des de que en 2014 s’aprovà la nova ponència de valors cadastrals, el valor de la majoria d’immobles d’Algemesí augmentà espectacularment i irrealment. Des de 2014 el valor cadastral de la majoria de immobles augmenta cada any un 10%. Per evitar que s’incremente un 10% el rebut cal baixar el tipus impositiu o percentatge del valor cadastral que cobra l’ajuntament. Així es feu en 2015 i en 2016. En 2014, i tenint present la situació de crisi tots els partits, i especialment els que aleshores estàvem en l’oposició, ens comprometérem a congelar el rebut de l’IBI.

  La sorpresa ha estat que l’equip de govern ens passà, sense haver pactat ni consultat prèviament res, una proposta de rebaixa del tipus impositiu del 0’775% d’enguany al 0’74% per al 2017. Un simple càlcul matemàtic ens va fer veure que eixa baixada significava en la pràctica un increment del rebut de la contribució, la qual cosa anava en contra dels compromisos que nosaltres adquirirem amb la ciutadania en 2014. Si volem una societat justa i solidària les administracions hem de cobrar impostos, impostos que de tant en tant s’han d’incrementar per poder atendre millors als ciutadans. Però la pujada d’impostos s’ha de fer en èpoques de bonança no en època de crisi com pretenien PSOE i EU. Ara el que cal és mantenir congelats els impostos i no posar les coses més complicades a la gent.

  El padró de l’IBI per a enguany ascendia a 5.639.393€. Això és el conjunt de tots els rebuts d’IBI urbana -descomptant l’IBI especial de l’autopista-. D’haver prosperat la proposta de l’equip de govern i haver-se aprovat un tipus del 0’74% l’estimació padró haguera pujat a 5.726.911€. Amb el tipus impositiu que proposàrem nosaltres, el 073%, que va ser el mateix que proposà el PP en una esmena posterior a la nostra, el padró estimat és de 5.649.520€, que en la pràctica és la congelació de l’impost, ja que sols significa un increment del 0’18% (és impossible ajustar el padró d’un any a altres per les altes i baixes). La proposta de l’equip de govern significava un increment molt per damunt de l’IPC i del increment dels salaris. Significava un increment del 1’55%, increment que no podríem permetre en temps de crisi.

  Finalment el tipus impositiu que s’aprovà fou el 0’73%, la qual cosa implicava una derrota política de l’equip de govern, un equip de govern que no és conscient de la seua debilitat. Aquesta derrota política és filla de la incapacitat del govern de fer bé les coses. Porten les coses a la comissió informativa pensant que no han de negociar o justificar les seues decisions, pensant que tenen majoria absoluta. I la realitat no és eixa.

  De fet, mostraren, incomprensiblement el seu malestar, votant en contra de la modificació de l’ordenança fiscal sobre l’IBI resultat. Com que no havia eixit la proposta del 0’74% que ells ens volien imposar, no s’abstingueren, no, la cosa hagués estat lògica, sinó que votaren en contra. I això vol dir que un equip de govern, al qual se’l suposa que té una certa sensibilitat social, ha votat en contra de la congelació de l’impost de la contribució. I ho fa en un temps on els salaris -del qui en tene- no pugen -o ho fan poc-, i en un temps on està creixent la quantitat d’impagats de l’IBI pels problemes econòmics de les famílies.

  Per si fora poc, intentaren confondre al personal desinformant-lo, indicant que l’IBI representava el 50% dels ingressos del pressupost, xifra que s’inventà la regidora d’hisenda descaradament. Estaria bé que coneixera almenys els grans números dels pressupostos, que cobra per a això. Ingressem per IBI, o deuríem ingressar, no arriba a 6 milions d’un total de 18’5 milions que té el pressupost,. És a dir, l’IBI, representa un 30% aproximadament, no un 50% com deia.

  Demanem més coherència en la seua trajectòria com a equip de govern. No es pot defensar una cosa en 2014 i ara actuar passant del que s’ha dit quan les circumstàncies canvien. Fins i tot el PP tingué més coherència que ells en aquest tema. La seua incoherència els fa dèbils i els fa caminar de derrota en derrota.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2cJwOL1

   
 • Wednesday, 21 de September, 16 (17:47) Enlace permanente  

  20 setembre 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2d8VKKe

   
 • Wednesday, 21 de September, 16 (16:39) Enlace permanente  

  😱 M+S Algemesí retira la confiança a l’equip de govern, pel que fa als pressupostos. 💶 

  Pactant novament un paripé de  pressupostos participatius amb el PP l’alcaldessa no té altra opció que pactar també els pressupostos de 2017 amb ells

  L’any passat ja advertírem que el que ells anomenàrem falsament “pressupostos participatius” no ho eren. Enganyaren descaradament a la gent dient que “els veïns i les veïnes decidiran part de les inversions que es faran a Algemesí “. Els ciutadans no votaren, sinó sols les associacions, i sols són participatius si la ciutadania vota..

  Però l’engany fou doble. Afirmaren que “Els projectes seran ordenats en un llistat per nombre de vots i, seran duts a terme al llarg de l’any 2016, fins a completar un màxim del 50% del pressupost d’inversions.” El capítol d’inversions en 2016 ascendia a 1’47 milions, és a dir que es tindrien que haver contemplat als pressupostos els projectes escollits per un valor de 735.000€. A la proposta de l’equip de govern de pressupostos sols es recollien dos projectes, un per valor de 110.000€ que sí estan executat, i altre per valor de 25.000€ que ni tan sols han començat a concretar. Es deixaren per plasmar als pressupostos, en contra del que ells mateix digueren, exactament 600.000€. Fou M+S ALGEMESÍ, que no s’havia compromés davant la ciutadania, la que introduí consignació pressupostària per valor de 242.000€ més per incloure 3 projectes més escollits per les associacions, projectes que tampoc han desenvolupat.

  Per a evitar que això tornes a passar presentàrem en plenari, on tots els partits estem representats i podem participar, un reglament de pressupostos participatius, donat que el que el regidor de transparència havia desvetllat per la premsa no ens satisfeia. Calia posar per escrit i amb rang de reglament municipal les “regles del joc”. Aquest reglament no eixí endavant. Calia doncs que el regidor de participaci,, al qual no li satisfeia el nostre reglament, elaborés un millor que el nostre. Doncs en un any no ha tingut temps de fer-ho, i això que treballa a mitja jornada per a l’ajuntament. Hem mantingut vàries reunions amb ell on li hem dit clarament que un tema d’aquesta importància i transcendència deu estar plasmat en un reglament, com està en molts pobles, i no en una simple Guia. Hem posat damunt la taula que cal concretar el percentatge que es destine cada any, la possibilitat que el procés siga bianual, la proposta d’implicar a la síndica d’atenció ciutadana, la conveniència de fer uns pressuposts infantils… Però el ben cert és que estem en el mateix punt de fa un any, sense cap reglament concret aprovat pel màxim òrgan oficial, el plenari, i únicament amb un simple anunci publicitari i/o decisió de Junta de Govern..

  El súmmum de l’antiparticipació política és que la setmana passada tinguérem Comissions Informatives, que és el lloc on s’ha de tractar -o almenys rematar- aquestes coses. Cap comentari al respecte. Eixe era el primer lloc on es tenia que haver parlat i decidit. A més, hui acaben de fer una fa la roda de premsa per a presentar uns pressupostos participatius en el mateix dia que se celebra el plenari de setembre, plenari on no parlarem d’ells. No sols és una falta de tacte convocar-la hui -ja que això deuria de parlar-se en el plenari i no en una roda de premsa- sinó que és una galejada que no pensem passar per alt. Si el govern el que vol és anar consumint el poc crèdit que tenia per a nosaltres realment va per bon camí.

  Ens alegrem que realment tothom es retracte en aquesta qüestió. L’equip de govern sostreu el tema dels pressupostos participatius de l’àmbit del plenari perquè el seu concepte de “participació” és el mateix que el del partit amb el qual ha arribat a un consens. PSOE, EU i PP entenen participació símplement com autobombo. La veritat és que ens alegra que en una única foto el tripartit de la vella política i de l’autobombo quede retratat. L’autèntica “pinça” es visualitza en aquesta foto, i és una pinça a l’autèntica participació.

  A l’alcaldessa, al regidor de participació i a l’equip de govern sols els interessa fer-se la foto penjant-se la suposada medalla de la participació. Però on ells diuen “participació” en realitat el que estan dient és prendre el pèl a la gent, ja que no han executat realment els de 2016. Tal i com diguérem l’any passat ens neguem a participar en eixa farsa.

  Ara, el nostre missatge a l’equip de govern és clar: ja que han començat a transitar per eixe camí, han de concloure’l. Si poden pactar els pressupostos participatius amb el PP esperem que també puguen pactar els pressupostos econòmics amb ells. Nosaltres, tenint present que no han executat realment els de 2016, els retirem completament la confiança en aquest terreny. Cadascú ha d’assumir les conseqüències de les decisions que pren. Els desitgem sort.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2ctQEtQ

   
 • Tuesday, 20 de September, 16 (19:09) Enlace permanente  

  Els Tornejants a principios del XX y vídeo de «La Fuga» 

  Els Tornejants, mediados de los años 30.

     Danza majestuosa, contemplada siempre en un solemne silencio, la Fuga es el baile más emblemático dels Tornejants, Caballeros de la Virgen, a la que rinden homenaje.


     Es interesante ver cómo describía D. José Mª Prósper Bremón la indumentaria dels Tornejants en 1926:

     "… recuerda la armadura de los caballeros medioevales. Un peto ceñido con gorguera y faldellín, de alhama de plata, lo mismo que el pantalón corto y ceñido; una especie de sandalias con cintas cruzadas, que suben hasta la rodilla, y en la cabeza algo parecido a una cimera adornada de flores. Además, cosa original, un antifaz sobre una careta de alambre."


     Sobre La Fuga (y es complicado explicarlo con palabras…), que se bailaba siempre delante de su casa en la placeta del Carbó, añadía:

     "LA FUGA.- Es sumamente difícil describirla, tanto o más que debe ser el ejecutarla.
     Divididos los Tornechants en dos bandos, y figurando el Paje de jineta entre ambos, pero separado algún espacio, como si quisiera recordar el juez de campo, comienzan cruzándose los de un bando con los del otro, con las varitas apoyadas en el costado, para levantarlas enseguida, y emprender una serie de figuras con reminiscencias de esgrima, en que se cruzan las varitas, agitándolas con ligero temblor y levantando a la vez el brazo izquierdo, cógense unas veces de las manos, se separan otras, reúnen en un haz las varitas, saltan y se cruzan unos con otros, moviendo siempre las expresadas varitas, cambian de posición cogiéndose alternativamente de las manos, girando alrededor unos de otros en forma semejante a la cadena de un rigodón, lanzan las varitas al aire besándolas al recogerlas, y terminan con una especie de galope vistosísimo en que se lanzan de lado unos entre otros, cruzándose sin tocarse, hasta que el Paje levanta la espada, dando fin a la danza. A toda ella acompaña el redoble del tambor, que cambia de ritmo según cambia las figuras."
  (J. Prosper Bremon: "Las Danzas de la villa de Algemesí." Las Provincias, 2 de abril de 1926.)

     Hemos añadido la fotografía, de 1935, publicada en el boletín municipal Berca, y en la que se pueden observar algunas diferencias en la indumentaria dels Tornejants respecto a la actual.

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2crO33N

   
 • Tuesday, 20 de September, 16 (10:03) Enlace permanente  

  processo general 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2cPGj99

   
 • Tuesday, 20 de September, 16 (00:58) Enlace permanente  

  la Processoneta del Matí 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2cyZN1I

   
 • Monday, 19 de September, 16 (18:28) Enlace permanente  

  cant de vespres 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2cD0Tik

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp