ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de octubre, 2016 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Monday, 31 de October, 16 (17:11) Enlace permanente  

  UNA SETMANA ESPECIAL PER PREGAR PELS NOSTRES DIFUNTS 
  Acabem de viure un cap de setmana en el què hem pogut celebrar la memòria pels i les màrtirs del nostre poble i l’aniversari de la mort de Diego Ramón, músic i estimat mestre al nostre poble, amb un meravellós concert de l’Stabat Mater de Pergolesi.
  Encetem ara la primera setmana de novembre, emmarcada per la festa de Tots Sants i els Fidels Difunts, dos dies ben importants. El primer, per tindre presents tots els sants que, encara que no figuren als altars o no són tan coneguts, ho són per estar junt a Déu; i el segon, de pregar per tots els difunts, una bona ocasió per recordar una de les obres de misericòrdia que el Papa ens presentava a l’inici d’aquest any jubilar: pregar pels vius i pels morts. Que aquests dies ens serveixen per recordar aquelles persones estimades que, malauradament ja no es troben entre nosaltres, però pels quals també preguem pel seu descans etern prop del Senyor.

  El dimarts 1 de novembre, dia de Tots Sants, a les 12h. se celebrarà Missa al Cementeri Nou i també a la parròquia. Es faran també les vespres solemnes a les 18.30 i a continuació la missa pro populo solemne del dia de Tots Sants. Si algú necessita saber també els horaris especials dels cementeris i l’autobús per desplaçar-se fins allí, els podeu consultar també al següent link de la web de l’Ajuntament. Tanmateix, a les 17.30 es produirà també l’apertura del cementiri primitiu, una ocasió bonica i a la vegada excepcional de la que podrem gaudir solament aquest dimarts.

  El dimecres, dia dels Fidels Difunts, després del Sant Rosari de les 19h. se celebrarà també la missa pro populo exequial solemne, acompanyada amb cants en gregorià, per tots els fidels difunts.

  Dijous 3 s’iniciarà el Tríduum a la beata Josepa Naval Girbés a les 19h., als exercicis diaris, a més de celebrar la festa de Sant Martí de Porres, un sant ben humil i patró dels equips parroquials de neteja, en especial, de les nostres agranadores i agranadors. Se celebrarà també en la missa vespertina i a continuació hi haurà un “sopar de sobaquet” al Patronat per a compartir tots els equips de neteja.

  Aquest mateix dijous a les 20.15 també hi haurà formació d’Adults a la Casa Abadia, una ocasió ben especial per enriquir-se i enfortir la nostra fe, oberta a totes aquelles persones interessades, que seran molt benvingudes.

  Com hem dit abans, el tríduum iniciat el dia 3, que servirà com a preparació per a la festa litúrgica de la nostra Beata, la Sra. Pepa, culminarà amb la festivitat del dia 6 amb la Missa Solemne i la tradicional processó.

  Que passeu totes i tots una bona setmana, així com un bon inici de mes!

  : ST. JAUME ALGEMESI http://ift.tt/2e5CHQs

   
 • Sunday, 30 de October, 16 (22:20) Enlace permanente  

  Pau Alabajos – L’amor i la ferocitat 

  Dissabte 5 de novembre a les 19:30h


  Esperança, grans dosis d’emocions i crítica política; molta crítica.


  Seguim amb aquesta temporada de tardor, que tants moments únics ens està regalant;  i és que per molt que ens ho hagueren dit fa uns anys, no ho hauríem cregut! Quin luxe, el nostre, de poder obrir les portes als artistes més importants del nostre país!

  Us anunciem que el dissabte 5 de novembre ens visitarà Pau Alabajos, de qui pensem que no cal fer moltes presentacions… No creieu?

  pau_alabajos-1-foto_xepo_ws_med

  Ve a presentar-nos el seu darrer treball “L’amor i la ferocitat” (Bureo Músiques, 2016), on repeteix la fórmula dels seus últims treballs i que tant èxit li ha donat. Es tracta d’un disc de contrasts, com ens insinua el seu nom. Esperança i grans dosis d’emocions, i crítica política; molta crítica i molta ràbia concentrada contra el passat polític del País Valencià. Temes com ‘Omertà‘ o ‘La transició modèlica i la mare que m’ha parit’ en són un exemple. Però el cantant de Torrent de l’Horta, a qui no li agrada que el definesquen com un cantant polític,  també se sent còmode escrivint lletres carregades d’amor i optimisme en cançons com ‘Firenze’o ‘Silenci’.

  pau-alabajos-lamor-i-la-ferocitat-portada

  El treball va ser enregistrat i masteritzat íntegrament als estudis Alex The Great de Nashville (Tennessee, EUA), amb la producció artística de Brad Jones. El CD conté una versió de la cançó “M’aclame a tu” d’Ovidi Montllor i dues musicacions dels poemes “La pell de brau. XLVI” de Salvador Espriu i “Sóller” de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El resultat ha estat un disc més elèctric que els anteriors, però sense perdre l’essència acústica que l’ha acompanyat en els discs anteriors. Una de les novetats d’aquest nou treball, “l’Amor i la ferocitat” , és que es pot escoltar íntegrament per YouTube amb un videoclip per a cada cançó.

  pau_alabajos_estudi_forcrop

  Pau Alabajos, va començar la seua carrera artística actuant als carrers de València, interpretant les seues cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per cançó explícita. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011.

  Pau Alabajos ha cantat les seues cançons en nombroses ciutats al llarg i ample del territori, així com en diferents escenaris internacionals; Berlín, Lió, París, Zuric, Jerusalem, Lisboa, Ciutat de Panamà, Mont-real, Nova York, Chicago, Gainesville, San Diego, Atenes o Montevideo, entre altres.

  El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on el cantautor de Torrent va repassar gran part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i va comptar amb la col·laboració de Núria Cadenes, Vicent Partal, Amàlia Garrigós, Rodonors Invictes, Feliu Ventura, Cesk Freixas i Miquel Gil, que llegiren versos de Vicent Andrés Estellés. Els arranjaments simfònics van ser compostos per a l’ocasió per la violinista Laura Navarro, que ha participat activament en el projecte des del primer dia, i Francesc Gamon fou el director de l’OSCR per a la gravació del disc en directe #paualpalau (RGB Suports, 2014).

  El 15 de juny de 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot. En la gravació, les improvisacions del pianista Stefanos Spanopoulos i algunes peces clàssiques acompanyen les recitacions de Pau Alabajos.

  Al 2016 edita el seu últim disc L’amor i la ferocitat, que ve a presentar-no al nostre petit corral, a la nostra petita pàtria.

  Click here to view the embedded video.

  Com sempre, vos esperem amb les portes obertes!

  : La Casa Cantonera http://ift.tt/2e2hSVP

   
 • Sunday, 30 de October, 16 (20:20) Enlace permanente  

  Fiesta de los Beatos Mártires de Algemesí 2016 

     Beatas Mª Teresa Ferragud Roig e hijas, Sor Mª Jesús, Sor Mª Verónica y Sor Mª Felicidad Masiá Ferragud, Clarisas Capuchinas, y Sor Josefa de la Purificación, Agustina Descalza. 25 de octubre de 1936.
      Beatas Cistercienses del Monasterio de Fons Salutis Madre María Micaela Baldoví Trull, 9 de noviembre de 1936, y Madre María de la Natividad Medes Ferrís. 12 de noviembre de 1936.  Beato P. Juan Bautista Ferrís Llópis, Cisterciense en la Abadía de Viaceli. 3 de diciembre de 1936.

  Beato P. José Ferrer Esteve, de las Escuelas Pías. 9 de diciembre de 1936.

  Beato P. José Ramón Pascual Ferrer Botella, Pbro. 24 de septiembre de 1936.

  Beato José Medes Ferrís. 12 de noviembre de 1936.

  Beato José Ramón Ferragud Girbés. 24 de septiembre de 1936.
     Hemos reunido aquí a los Beatos Mártires de Algemesí, hay también otros mártires aún en proceso de beatificación, ya que este año se cumple el 80 aniversario. Unas imágenes de la fiesta celebrada en la Parroquia de San Pío X el día 29.  La Capilla de la Comunión, y un momento de la Misa solemne:

     Pueden consultarse algunas de sus biografías en la etiqueta Santos y Beatos

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2fkp8SU

   
 • Tuesday, 25 de October, 16 (19:08) Enlace permanente  

  👥👥👥 L’assemblea encomana a M+S Algemesí canviar el rumb del govern d’Algemesí 

  Davant la paràlisi de l’actual govern les bases proposen retornar al punt zero de juny de 2015 i conformar un nou govern conjunt que assegure l’execució dels pressupostos

  M+S ALGEMESÍ celebrà ahir una assemblea oberta per a analitzar aquest primer terç de la legislatura i marcar el full de ruta del que queda. Després d’una detallada explicació per part dels quatre regidors de què s’ha esdevingut en aquests primers setze mesos els allí presents coincidiren en el diagnòstic: l’actual configuració i funcionament de l’equip de govern ha abocat a Algemesí a una preocupant paràlisi institucional que es mostra, amb tota cruesa, en la pràctica inexecució de la majoria de partides pressupostàries de l’actual pressupost.

  Els membres de M+S ALGEMESÍ coincidiren plenament en que era inútil encetar una negociació al voltant dels pressupostos de 2017 si no es canviava radicalment l’actual model d’equip de govern. El regidor Àlfons Sànchez fou el primer en intervenir i en deixar ben clar que “tot l’esforç negociador que es desenvolupà l’any passat per bastir entre els tres partits uns pressupostos s’ha convertit en paper mullat pel desinterés o inoperància de l’actual govern a l’hora de concretar-los“. La regidora Júlia Andrés exposà clarament què és el que vol i pretén M+S ALGEMESÍ. En paraules seues “de res serveixen uns pressupostos si aquests no es concreten en millores reals per al nostre poble. La reforma del Jaume I, el recinte firal, la millora dels accessos de les nostres escoles o la biblioteca del Raval no poden quedar reduïdes a una simple línia en un paper, volem veure un teatre rehabilitat, un recinte firal, uns accessos fets i una biblioteca construïda“.

  Per la seua banda la portaveu adjunta Lorena Calatayud deixà ben clar que els únics responsables de la paràlisi són els propis regidors en el govern: “Els donàrem l’alcaldia i el govern, els facilitàrem uns pressupostos i durant el que duem d’any cap acció de M+S ALGEMESÍ ha impedit que executaren cap partida. No hem posat cap pal a les rodes com els agrada dir, simplement les rodes no ha girat perquè ells no han tirat del carro“.

  Per a trencar aquesta situació, tan perjudicial per al poble, la coordinadora proposà una solució dràstica i radical. Conforme resumí el portaveu de M+S ALGEMESÍ Josep BermúdezA grans mals, grans remeis. Aquesta dinàmica negativa per al nostre poble sols es trencarà si tornem al punt zero de juny de 2015. Ha quedat clar que l’actual configuració i l’actual dinàmica de govern no funciona. No es lleven la pasta de les mans. Cal doncs reestructurar-ho tot. Ens cal un equip de govern coliderat pel tres caps de llista progressistes, amb decisions consensuades i compartides, amb responsabilitats clares i delimitades, amb objectius pactats i predeterminats. I això s’ha de fer partint d’altres bases i no les que hi ha ara“.

  S’informà a l’assemblea que M+S ALGEMESÍ ja havia fet arribar fa un mes aquesta proposta a l’equip de govern sense haver obtingut cap resposta. La formulació de la proposta s’havia fet en el context de la petició que aquest havia fet d’intercanviar uns regidors alliberats per altre, proposta que realment no anava a l’arrel del problema. Josep Bermúdez recordà als militants i simpatitzants que “nosaltres mai ens hem negat a entrar en el govern, sinó a entrar en un govern on no es donen les condicions adequades per impulsar el canvi a Algemesí. En 2015 foren ells qui posaren una falses línies roges per impedir-nos entrar. Per culpa d’això hem tingut fins ara un govern del recanvi. Per això cal canviar el rumb actual i passar d’un pobre govern del recanvi a un dinàmic govern del canvi, un govern que no sols aprove uns pressupostos sinó que els execute. Estem per aprovar els pressupostos d’Algemesí de 2017, però uns pressupostos que vinguen amb “garantia de qualitat” i eixa garantia és la reconfiguració d’un govern conjunt amb una dinàmica de funcionament diferent a l’actual“.

  Com conclogué el Coordinador del partit Raül Sanxis: “L’assemblea de M+S ALGEMESÍ ha encomanat per unanimitat al nostre Grup Municipal un canvi de rumb del govern d’Algemesí, però eixe canvi sols serà possible si l’actual equip de govern accepta el repte de tornar al punt zero. Ara la pilota està en la seua teulada, esperem, pel bé de tots, que la recullguen  i juguen bé la partida.”

  : Més Algemesí http://ift.tt/2e7iNFo

   
 • Tuesday, 25 de October, 16 (15:57) Enlace permanente  

  ✅ El regidor de personal adopta el criteri de M+S Algemesí i encomana una RLT externa 

  Proposàrem una partida de 20.000€ per a fer una “relació de llocs de treball”, el regidor la volgué eliminar, finalment la rebaixà a 10.000€ però ara l’augmenta a 26.000€.

  Des de principi de la legislatura M+S ALGEMESÍ adoptà com a punt prioritari en política laboral del consistori l’elaboració d’una “Relació de Llocs de Treball” (RLT) que regulara les funcions i responsabilitats de cada treballador local. De fet així ho comunicàrem als sindicats de l’ajuntament en una reunió que tinguérem amb ells. Aquesta RLT fan anys, decennis, que deuria estar feta, però donada la seua dificultat i complexitat no s’ha fet. I és imprescindible ja que l’actual catàleg de llocs de treball està totalment desfasat.

  Tal és la importància que donàvem al tema que M+S ALGEMESÍ, durant la negociació dels pressupostos de 2016, introduí com a proposta una partida de 20.000€ per tal de fer possible eixa RLT, donat que en el proposta inicial de l’equip de govern no hi havia cap partida contemplada per fer tal RLT. No obstant això, la nostra sorpresa fou majúscula quan vàrem veure que el propi regidor de personal, a qui beneficiava eixa partida, es negava a que estiguera. Tot el contrari demanava i insistia en que es llevara. Argumentava que com que anàvem a tindre una nova Tècnica de Personal aquesta podria elaborar la RLT. Aquesta elaboració a més de complexa i especialitzada ha d’estar feta per una persona que no treballe en la pròpia institució per tal d’evitar pressions o influències sobre ella. Malgrat que li explicàvem el perquè calia encomanar-ho a uns especialistes externs, en principi el propi regidor no volia eixa partida. Aquest de fet fou un dels darrers punts a tancar-se en la negociació i al final s’arribà a una solució “salomònica” i es dotà la partida amb una quantitat intermèdia entre les dues propostes, 10.000€, quantitat que sabíem que era insuficient.

  Però si llavor fou majúscula la nostra sorpresa, més ho ha estat aquest darrer mes quan hem conegut que el regidor ha tret a concurs extern, tal i com nosaltres proposàvem, l’elaboració d’una RLT. Una vegada més l’equip de govern, que d’entrada sempre s’oposa a la majoria de propostes nostres simplement perquè són nostres, acaba adoptat el nostre criteri. El més curiós és que el cost de l’elaboració d’aquesta RLT, relació preceptiva per llei, ascendeix a 22.000€ més IVA. Com es pot veure la imprevisió i improvisació del regidor de personal i en general de l’equip de govern és absoluta.

  Primerament el regidor fa pressió per fer desaparèixer la partida. Si M+S ALGEMESÍ hagués cedit a la seua pressió i la partida no s’hagués contemplant ho hagués tingut molt més difícil a l’hora d’adjudicar-ho, ja que primer deuria haver-la creat. Gràcies a que ens mantiguérem ferms en el nostre posicionament va a poder adjudicar el contracte. Però eixa no és l’única incongruència del regidor de personal. sinó que després de pressionar per rebaixar la partida de 20.000€ a 10.000€ ara li ha calgut buscar diners per tornar a augmentar-la de 10.000€ a 26.200€ que és el que costarà. El regidor de personal s’apunta a la moda del matalasser, fer i desfer.

  I per suposat en cap moment ens ha informat del canvi de criteri ni ens ha agraït que incorporàrem la partida que ells no contemplaven en la seua proposta de pressupostos. Aquest és un exemple més de la caòtica i desordenada gestió que duu a terme l’actual equip de govern, amb canvis de criteris continus i rectificacions contínues. M+S ALGEMESÍ torna a insistir en el gran desencís que s’ha dut amb aquest equip de govern i alcaldessa a la qual donà suport. Lamentem profundament que no valoren les nostres propostes en la seua justa mesura i que símplement les desqualifiquen perquè són nostres. Amb eixa actitud perjudiquen profundament al poble. Esperem que d’ara endavant valoren les propostes pel que contenen i no per qui les proposa.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2eCzNEi

   
 • Tuesday, 25 de October, 16 (08:12) Enlace permanente  

  Proclamacio FFMM 2017 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2f2ZwtF

   
 • Tuesday, 25 de October, 16 (08:12) Enlace permanente  

  21-octubre-2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2eGfeHY

   
 • Tuesday, 25 de October, 16 (08:12) Enlace permanente  

  Al Detall FACT Algemesi 2016 20-octubre-2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2f2VxNY

   
 • Monday, 24 de October, 16 (23:07) Enlace permanente  

  Església i compromís social: del Domund a la setmana contra la pobresa 

  Un cop iniciades les activitats de tots els grups que formen la parròquia, el passat dissabte 22 a la missa de 19:30h, celebràrem l’inici de curs i camí, confiant la nostra missió a Déu.

  No obstant això, el passat cap de setmana (més concretament ahir diumenge), també es celebrava el dia del Domund, una invitació de l’Església a ajudar els missioners que arreu del món estenen la Paraula de Jesucrist, fins i tot en situacions de conflicte i adversitats, junt a una important llavor d’ajuda permanent. Aquest any, la jornada ha portat per títol “Ix de la teua terra”, una invitació a eixir de nosaltres mateixos i la nostra comoditat, posant-nos al serveis dels demés, un autèntic compromís amb els altres. Clicant a aquest enllaç podeu veure, de manera més detallada, què és i en que consisteix.

  Mirant aquesta setmana en la què avui entrem, cal fixar la vista en els actes que al llarg de tota ella es celebren contra la pobresa de la mà de la plataforma Pobresa Zero. Una campanya on elevem la veu contra la pobresa i reclamem de manera forta l’acompliment d’uns objectius ferms que taponen aquesta ferida, que cada cop semblen més llunyans. Una setmana carregada d’actes per tal de despertar la nostra consciència i responsabilitat: una autoexigència per moure’ns i erradicar la pobresa i injustícies socials arreu del món. De totes les activitats programades, cal destacar la multitudinària concentració que divendres 28 d’octubre a la vesprada, es durà a terme a la Plaça Major, concloent amb una oració a la nostra parròquia. Podeu consultar tot el programa i informació als cartells repartits arreu del poble, i a aquest enllaç.

  Tant el Domundcom la Pobresa Zero són dues vessants d’una realitat semblant, que ens forcen a aturar-nos i prendre consciència de les situacions a les que s’enfronta el nostre món. Ser creients ens obliga a anar un pas més enllà que la simple conscienciació: resar, innovar i actuar. No podem consentir formar part d’un món tan indiferent amb les necessitats dels altres. No podem quedar-nos de braços creuats front les injustícies i el sofriment dels més desafavorits: caldrà obrir les portes per no romandre tancats en les nostres individualitats.

  També cal recordar que avui mateix (dilluns 24 d’octubre), a les 18h i a la Basílica, han iniciat la catequesi les xiquetes i xiquets que aquest curs emprenen la seua formació en primer curs (és ben important que els pares acompanyen els menuts en aquesta primera cita). Un camí pel que aniran coneixent a Déu, tot conduint-los fins el moment de la seua Primera Comunió. La parròquia, mitjançant les i els catequistes, estarà ben atenta per tal d’acompanyar-los i guiar-los en la seua formació, que ha de ser reforçada en l’àmbit familiar.

  Per últim, aprofitem per donar la benvinguda al nou rector de la parròquia de Sant Pius X, D. Óscar Benavent, qui el passat 12 d’octubre, dia de la Mare de Déu del Pilar, va inaugurar el seu ministeri a una parròquia tan important. Li obrim les portes de la nostra casa i li desitgem de tot cor que sàpiga conduir la comunitat de la millor manera possible amb l’ajuda de Déu.

  Amb tot, desitgem que passeu una bona setmana i vos animem a reunir-nos tots als actes contra la pobresa al llarg d’aquests dies. Recorda: aquesta setmana… MOU-TE PER LA POBRESA!

  : ST. JAUME ALGEMESI http://ift.tt/2dQjp4O

   
 • Sunday, 23 de October, 16 (23:16) Enlace permanente  

  Gener – Oh germanes! 

  Dissabte 29 d’octubre / 19:30h /


  “Digues per què / hui els meus versos / travessen els fulls / mare de totes les coses ocultes als ulls / dóna’m la mà / caminem amb la lluna”


  No ens cansem de dir que el nostre corral és un corral de privilegiats: privilegiats per viure moments únics, privilegiats per viure’ls de tan a prop, privilegiats per poder assaborir el caliu de les melodies que allà s’hi interpreten i, en aquest cas, privilegiats per ser dels primers en poder gaudir de Oh germanes! el nou disc dels estimats Gener. Així és que obrim de nou les portes  a Carles Chiner, Pasqual Rodrigo, Enric Alepuz, Vicent Todolí i César Castillo, que tornaran a La Casa per a presentar-nos aquest nou treball.

  La primavera de 2015 vam tindre la sort de gaudir d’El temps de llop, la sort de gaudir d’un grup que començava a enlairar, d’escoltar una formació que, tot i trobar-se a les beceroles, als pocs mesos va rebre dos premis als X Premis Ovidi Montllor: millor disc pop i millor cançó  amb Contrallum“. Cal dir que aquell concert tan meravellós encara resona a dins nostre.

  Actualment Gener ja no necessita presentació: és una de les bandes de pop-rock valencianes amb més projecció en el panorama musical actual. Una banda creativa que no es deixa arrossegar pels sons que imposen les modes del moment.

  Carles Chiner, alma mater i fundador del grup, ha sabut crear un so amb un segell personal, producte de la barreja intel·ligent de diferents gèneres musicals d’arrel anglosaxona, i els fa confluir en cançons pop. A més de bon músic i compositor, és un cantant amb una veu personal, educada i amb una gran potència i  riquesa.

  gener_belen-segarra2Oh germanes! (Mésdemil, 2016) representa un salt evolutiu de la banda, que s’aboca cap a noves vies sòniques. Si a El temps del llop (Mésdemil, 2014) la banda del riu sec jugava amb elements del blues i les músiques d’arrel per tal de crear melodies pop amb flaire mediterrània, en aquest nou treball fan un salt qualitatiu, creixen junts i reinventen el seu so explorant nous territoris. Nous territoris que els fan passar els temes pel filtre del soul i la psicodèlia, per tal de refermar la contundència de les seues harmonies vocals; i tot açò sense renunciar a l’esperit d’immediatesa pop.

  L’àlbum, enregistrat en directe als estudis de Paco Loco al Puerto de Santa Maria (Cádiz), vol ser un homenatge i una reivindicació del vessant receptiu de la humanitat, alhora que una porga de consciència dels mals endèmics de la masculinitat més tossuda. Les diferències psicològiques entre homes i dones, l’eterna lluita de sexes, l’arraconament i el sotmetiment de la feminitat, la imposició de la masculinitat social, etc., són els temes al voltant dels quals gira de manera obsessiva aquest disc-collage, en què també s’hi troben referències a la prosa de Ray Bradbury, als versos de Sylvia Plath o a la música de Nina Simone. El disc conté 11 cançons inèdites composades per Carles Chiner i arranjades conjuntament amb la resta del grup. La col·laboració del grup teatral Las Reinas Magas (Maria José Peris, Ana Conca, Paloma Chiner i Marta Chiner) a la secció de cors reforça l’aspecte conceptual de l’obra, i al mateix temps aporta les pinzellades necessàries del soul més clàssic.

  portada_gener_oh_germanes_printq2La portada, una fotografia-collage creada per l’artista Alberto Beltrán, reuneix una cinquantena de figures femenines de la cultura popular, de la mitologia clàssica i de la mitologia particular i personal dels membres del grup, incloent-hi a les seues germanes, mares i estimades.

  Click here to view the embedded video.

  Vos esperem, com sempre, amb les portes obertes!

  : La Casa Cantonera http://ift.tt/2eXiv9g

   
 • Friday, 21 de October, 16 (21:46) Enlace permanente  

  Eixida Homenatge Joan Blasco 

   

  El pròxim Diumenge a les 11:00 h. estarem en l’homenatge a Joan Blasco que organitza la comisió de la falla Joaquim Costa Borriana. Han organitzat la I trobada de Dolçainers Joan Blasco.

  El mestre de la dolçaina es un dels grans impulsors de la cultura musical autòctona de la Comunitat Valenciana y es autor del metode d’ensenyament de l’instrument. Fundà, siguen director, l’Escola Municipal de dol çaina en València i més tard, l’Escola de dolçaina Tabal i Dolçaina d’Algemesí.

  Vos convidem a que vingau a vore-mos, al carrer carrer juaquin costa, n ,45 i a gaudir de la música de les dolçaines de la mà del mestre Blasco.

  homenatgeJoanBlasco

     

   

   

  : Muixeranga d’Algemesi http://ift.tt/2eZO5SO

   
 • Thursday, 20 de October, 16 (01:15) Enlace permanente  

  Comencem un nou curs, TOTS! 

  Benvolguts lectors!!
  Després d’un llarg temps d’inactivitat, ENCETEM EL CURS!!
  En efecte, serà el proper dissabte dia 22, en la missa vespertina quan iniciarem oficialment el curs tots els moviments pastorals de la Parròquia, però com és normal, cadascun ho ha anat fent al llarg d’aquesta setmana en el seu horari habitual.

  El passat dilluns iniciaren la seua activitat la Catequesi de Primera Comunió. A les 18h i a les 18,30h iniciaren els cursos de 3r i 2n respectivament. Acollits en la Basílica per tot el grup de catequistes, els xiquets es retrobaren amb els seus companys i companyes i amb els pares i catequistes per donar les primeres indicacions i convocar-los per a començar amb normalitat el proper dilluns a les 18h al Patronat.

  El curs de primer, que aquest any inicien la catequesi, començaran el proper dilluns a les 18h a la Basílica.


  Hui dimecres han sigut dos els grups que han donat inici a les seues activitats. A les 16,30h Pregària davant del Santíssim pel grup de Vida Creixent, per tal de demanar pel nou curs que van a iniciar.
  A les 20,15h de manera habitual també han iniciat hui dimecres els i les joves de Catequesi de Confirmació les seues sessions. Pot ser siga un dels grups que més s’ha de cuidar, tots sabem que és una edat difícil i els joves tenen molts suggeriments als que acudir, esperem que aquest nou curs que han iniciat siga profitós i ple de coneixences i descobriments per als joves, així com un bon acompanyament  per part dels catequistes.
  Pel que fa a demà dijous, a les 20,15h també en horari habitual, inicia de manera extraordinària la Formació d’adults. Aquest grup de maduració i ganes de créixer en la fe proposa una Xerrada al Patronat a càrrec del nostre Rector D. Jesús Corbí baix el títol: Evangelitzar ahir i hui: l’aventura evangelitzadora en els seus inicis. Aquest any tractaran les Cartes de Sant Pau als Romans i als Gàl·lates, està obert a totes aquelles persones que ho desitgen.
  Pel que fa al proper cap de setmana, recordar que el Moviment Juvenil, que ja va tindre una primera activitat la setmana passada, també inicia el curs aquest proper dissabte, l’activitat serà a les 17h i tots junts participarem de la Celebració d’inici de curs a les 19,30h com ja s’ha dit anteriorment. Si algun xiquet/a no s’ha inscrit, encara pot fer-ho al qüestionari que s’ha habilitat per tal de fer efectiva la inscripció. ACÍ o al Patronat el dissabte mateix.

  Aquest proper diumenge celebrarem el DOMUND, el diumenge mundial de la propagació de la fe. Aquest dia ens fa prendre consciència que tots en l’Església som missioners. L’anunci de l’Evangeli ha d’arribar a tots els llocs del món i nosaltres devem col·laborar. Com que a Europa hi ha esglésies més riques materialment que altres, se’ns demana que participem d’aquesta missió, amb les nostres aportacions econòmiques i ajudant a propagar la fe a tots aquells que no han sentit encara el missatge esperançador que Crist envia al seu poble.  Hem de recordar allò de que som una Parròquia Viva, una Parròquia en Moviment, una Parròquia en eixida com ens demana el Papa Francesc. No ens quedem asseguts veient què fan els demés i jutjant-ho, iniciem aquest curs d’una manera distinta, perquè entre tots, tot és més fàcil, perquè tots, som Poble de Déu en marxa!

  : ST. JAUME ALGEMESI http://ift.tt/2doB19k

   
 • Thursday, 20 de October, 16 (00:45) Enlace permanente  

  Com que apostem per la participació, no podem legitimar un procés ple d’irregularitats 

  Els pressupostos participatius, un caos: el reglament diu que es votaran 3 propostes i es vota 1, la comissió per constituir encara, sense poder votar telemàticament…

  Lamentem profundament tenir que parlar novament d’uns pressupostos participatius, caòtics, propagandístics i ple d’irregularitats. Aquesta segona edició ha estat pitjor fins i tot que el de la primera.

  M+S ALGEMESÍ no para de detectar greus irregularitats fins i tot legals. Tenim un Equip de Govern tan inoperant que no és capaç ni d’aplicar la normativa que ell mateix ha elaborat i aprovat oficialment en Junta de Govern. La setmana vinent els ciutadans procediran a votar les propostes que han filtrat els Consells. Segons la Guia aprovada en setembre -article 16- els ciutadans “ podran votar fins a un màxim de 3 propostes. Totes tindran el mateix valor.Doncs ara una “mà negra” ha decidit que sols es votarà una proposta, i així s’està anunciant. Tal procediment és totalment irregular, ja que l’únic organisme que podria prendre aquesta decisió seria, segons s’indica a l’article 8, la Comissió Reguladora: “Aquesta comissió podrà modificar o estimar convenient qualsevol canvi de la present Guia de Pressupostos Participatius d’Algemesí en cas d’urgència o necessitat. Totes les modificacions han de ser per unanimitat.“. Paradoxalment els pressupostos ja han passat per dos fases i afronta la tercera i última sense haver-se constituït, La seua constitució serà el divendres 21. Pertocava a ella haver decidit, per unanimitat, si es reduïa de 3 a 1 les opcons a escollir. Però no ha estat així. Tal i com feren l’any passat, una vegada ja començada “la partida” algú ha alterar de manera unilateral les regles i ho fa  amagat i sense donar la cara. Obscurantisme total en el procés. Una pressupostos participatius si no són transparent no són participatius.

  A més, malgrat haver tingut un any per a preparar aquesta edició l’equip de govern fomenta poc la participació. Tot i que al reglament a l’article 14.2 contempla que es podrà votar telemàticament, el ben cert és que el regidor de Participació no ha tingut la previsió d’encomanar a temps una pàgina web per a votar, amb la qual cosa en ple segle XXI els ciutadans d’Algemesí no podran participar per via telemàtica.  I tot per la inoperància contínua de l’equip de govern.

  Les irregularitat no acaben ací. La votació en el Consell Local Agrari s’ha fet sense respectar cap formalisme administratius. Ni el punt estava en l’ordre del dia ni als seus membres se’ls envià les propostes amb anterioritat per a que ho debateren en les seues organitzacions. A l’entrada del Consell se’ls facilitaren, van ser llegides i allí mateix uns ciutadans, sense representar realment la voluntat de cap associació, desestimaren 24 propostes que havien fet altres ciutadans pel simple fet d’estar allí presents. Més greu és el que passà en el Consell de Comunicació on sols estem representats els partits. Ara era el moment de participació de la ciutadania, no dels partits. Malgrat la insistència del representant de M+S ALGEMESÍ en que els partits no filtràrem les propostes ciutadanes, el regidor de Participació permeté que EU i PSOE votaren per a desestimar 24 propostes de la ciutadania.

  El que deuria  haver estat un procés autèntic de participació ciutadana, que hagués dinamitzat el teixit associatiu i participatiu del poble, s’ha convertit en una simple eina propagandística i manipuladora d’EU i PSOE. El seu costat institucional no es veu per cap lloc. No sols no està constituïda la Comissió, no sols el regidor paga propaganda en un periòdic local “autocitant-se”, sinó que tenen la poca vergonya de difondre la campanya en les xarxes socials en pàgines personals o de partit abans que en la institucional. La informació sobre la votació aparegué publicada ahír a les 14:30 en la pàgina pública de facebook de l’Alcaldessa -que no és una pàgina oficial municipal-, a les 14:57 al perfil del regidor -tampoc pàgina oficial-, a les 20:32 en la d’EUPV. Al facebook oficial de l’ajuntament a l’hora d’emetre aquesta nota encara no estava, i sols s’ha publicat una entrada a les 14:30 en la pàgina web municipal, 24 hores després d’haver-ho aprofitat ells partidariament. Novament l’equip de govern no respecta el tempus de les coses i utilitza tendenciosament la institució en benefici dels partits que governen.

  Però no sols és un procés caòtic i irregular, sinó totalment desvirtuat. No existeix cap tipus de “fitxa” o explicació bàsica de en què consisteix cada proposta, ni molts menys valoració tècnica o econòmica. Es tracta de fer un “paripé” per a penjar-se una medalla. Els ciutadans han de votar uns projectes buits de contingut que en algun cas no se sap realment ni en què consisteixen. No podem legitimar de cap de les maneres aquest procés que no té res de participatius. La participació és altra cosa més seriosa, no aquest simulacre que ells fan, per això no podem més que denunciar totes les irregularitats que estan cometent.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2dAIErF

   
 • Wednesday, 19 de October, 16 (20:35) Enlace permanente  

  En la estación de tren, principios del XX 

  Gente en la Estación de Algemesí a principios del XX.

     Detalle de la conocida Tarjeta Postal de la Fototipia Castañeira, Álvarez y Levenfeld, Madrid, principios del XX. Lleva el título de "Algemesí – Valencia. Estación Norte". Es curioso, porque no nos suena que hubiera "otra" estación que ésta, así que no debía hacer falta concretar tanto… Forma parte de un cuadernillo de postales de Algemesí, de gran interés, no solo por los lugares fotografiados, sino por las gentes que aparecen en las fotografías.
     En la imagen completa (la pondremos en otro momento) se ve todo el edificio de la Estación, que eso no ha cambiado tanto, pero la mirada se dirige principalmente a los personajes que posan, algo deslumbrados por el sol. Hemos querido centrarnos en ellos.
     Gentes del Algemesí del pasado, que quizás alguien pudiera reconocer (bisabuelos tal vez…). La indumentaria de la época, la de la gente sencilla, las típicas blusas y chalecos, las gorras, los delantales y mantoncitos.
     Una fotografía con muchos detalles para observar. Es una de nuestras imágenes favoritas del Algemesí antiguo. 

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2e8ArOk

   
 • Wednesday, 19 de October, 16 (14:56) Enlace permanente  

  18 oct 2016 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2dzQDFk

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp