ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de diciembre, 2016 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Friday, 30 de December, 16 (12:22) Enlace permanente  

  Qui diu veritats a mitges? 

  PSOE I EU VOLEN ELS NOSTRES VOTS, PERÒ NO ENS VOLEN A NOSALTRES EN EL GOVERN

  Benvolgut Ximo Soler, en primer lloc agrair-te l’interés que mostres per Més Algemesí. He llegit atentament el teu article i deduisc que hi ha parts de la pel·lícula que no t’han contant; i són parts essencials. PSOE i EU comencen a contar la història des del moment en que fem públic als mitjans la nostra oferta de reconfiguració, 25 d’octubre, però, com tu sabràs eixa oferta es va fer el dia 9 de setembre en privat. Era la nostra contraproposta a la proposta d’EU d’augmentar la partida dels jornals per a alliberar “sols” el seu cap de llista, proposta que fan perquè, en definitiva, el model de funcionament actual és, com a mínim, deficient. Eixa és la primera oportunitat que tenim, després d’any i mig de legislatura de recomposar la majoria d’esquerres que tu vols, per això el mateix 9 de setembre, i amb caràcter urgent, vaig convocar la coordinadora per ratificar, o no, la proposta. La proposta va ser ratificada, i ens posàrem a esperar contestació. Però la contestació no arribava.

  Durant eixe mes i mig d’espera veiérem com partides pactades en els pressupostos eren anul·lades per invertir els diners en coses no pactades. I veiérem també  com partides proposades pel govern, i que tenien que estar ja executades, no s’havien executat ni anaven a executar-se. En definitiva, veiérem ensorrar-se un pressupost no imposat, sinó pactat. Fou el mateix mes i mig que PSOE-EU tingueren per traslladar a les bases la nostra proposta, però no ho feren, i, que jo sàpiga -i puc estar equivocat, clar- tal proposta concreta, directa i discreta, sense comunicats pel mig, no va ser debatuda per les bases. I si ho foren no ens tornaren contestació.

  I per què passà açò? Ho explica clarament el Levante amb un subtitular demolidor: “Blanco reconoce que planteó cambiar dos medias jornadas por una completa pero señala que se paralizó por el intento de Bermúdez de entrar en el gobierno“. O si ho prefereixes encara més claret “no se habló más sobre el tema tras la intención del portavoz de Més Algemesí de entrar a formar parte de un gobierno tripartito.PSOE i EU volen els nostres vots, però no ens volen a nosaltres en el govern. El no a la nostra entrada no té res a veure amb el comunicat que tu esmentes, és anterior, és realment del mateix dia 9 de setembre. Del 9 de setembre  al 24 d’octubre es podia haver negociat, perfectament eixe govern que tu demanes, però no volgueren no ja negociar, sinó ni prendre en consideració la proposta.

  Reclames, en definitiva, que donem un salt al govern municipal. Doncs, ja ho veus, t’hem fet cas fins i tot abans que ho demanares. En la primera oportunitat que vàrem tenir, vàrem donar eixe salt. Férem una oferta discreta i lògica -govern fort i majoritari amb dels tres caps de llista- com a contrapartida a una oferta menys atractiva que se’ns oferí -govern minoritari amb alliberament de dos caps de llista i una regidora-. I per resposta vàrem obtenir el silenci. Vàrem saltar i ens tancàren la porta als morros. Farts d’esperar traslladàrem la situació a l’assemblea nostra que el 24 d’octubre decidí fer públic l’oferiment que havíem fet discretament. I fer públic, com no,  que no tornaríem a aprovar un pressupost que, com enguany, es convertira en paper mullat.

  Jo no sé si tornarà o no la dreta al govern ni en Algemesí, ni al País Valencià. Sé que al govern estatal ha tornat i ha estat perquè el teu partit, que no ha volgut entendre’s amb la resta de l’esquerra, li ho ha facilitat. Així que això de que nosaltres fem el joc al PP no ets la persona més adient per dir-ho essent  tu membre del PSOE. Pel que fa a la situació local és evident que nosaltres no hem impedit mai cap acció de govern progressista, per nosaltres el govern no ha deixat de fer cap cosa.  Pots  citar alguna? Si no han fet més ha estat perquè no han volgut o no han sabut. I no t’equivoques, el model de funcionament és important, tan important que voleu reconfigurar-lo. El model organitzatiu que ara proposàvem el proposàrem també en juny de 2015, perquè consideràvem que era el millor -és el d’Alzira o el València-. Però legítimament  decidíreu no acceptar-lo. Nosaltres, legítimament també, decidírem no entrar en un govern que no teníem clar que anara a funcionar. En setembre de 2016 es dóna un pas cap al model que proposàvem -alliberar-se no un, sinó dos cap de llista- i nosaltres completem el moviment i diguem, siguem atrevits, els tres, i els tres partits governant. I es va fer un silenci sepulcral. És més, heu preferit renunciar a canviar un model de funcionament insatisfactori i heu preferit caure en braços del PP a acceptar la nostra mà estesa.

  I què vols que et diga sobre com funciona aquest govern i el valor de la seua paraula? Prenguem com a exemple el camp de la cooperació que tu coneixes ben bé perquè ets el representant socialista al Consell de Solidaritat. El teu partit, en cooperació, ha dit una cosa i ha fet exactament l’altra, la que demanava el PP. Acordà amb nosaltres, i després en plenari, augmentar paulatinament el pressupost de cooperació. En 2016 proposaren el mateix pressupost que en 2015 i s’augmentà perquè nosaltres ho defensàrem en la negociació. En 2017 els pressupostos que han pactat PSOE-EU-PP mantenen el mateix que en 2016, que és el que volia la dreta popular i populista. De fet saps que per molt que ho han demanat les associacions del Consell ni tan sols han concretat com va a realitzar-se tal increment. De moment sols paraules, fets cap. Cap perquè PSOE-EU acordaren amb nosaltres -115 propostes- crear una beques per a joves cooperants i augmentar un 50% el pressuposts per a Baasneere. Tampoc ho han complit. Fins i tot passava, per desídia, d’augmentar enguany els 8.600€ de Baasneere i això s’acabà aprovant per la denúncia pública de Més Algemesí. Per això m’estranya que ens preguntes cap on anem. Anem cap on sempre, a defendre des del lloc on estem el que considerem que és millor per al poble, i això no passa per encobrir o tapar les deficiències d’un govern que diu unes coses i fa altres.

  Crec que el primer quo vadis que deuries llençar és al propi govern. En el dia a dia no depenen de nosaltres i, no obstant això, no estan fent-ho gens bé. Si no estem al govern és perquè ells no ens volen dintre, recorda el subtitular del Levante. I no pretindràs que mentre estiguem fora estiguem callats? Si algun dia la dreta torna al poble no serà perquè nosaltres els fem la feina -analitza qui continua posant en evidència al PP encara-, sinó perquè els qui estan al govern no fan bé la feina o la fan a la manera PP, acomiadant treballadores improcedentment, per exemple. I una part d’eixa feina mal feta ha estat desaprofitar l’oportunitat de reconfigurar el govern, la del 9 de setembre. En la del 25 d’octubre ells ja havien venut tot el peix. Però crec que no t’ho contaren Ximo. Ja veus que qui diu les coses a mitges no som nosaltres, com pensaves, sinó altres. Pregunta’ls a ells cap on van.

  : Josep Bermúdez http://ift.tt/2hTgg3E

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Mercat Juràssic de Reis 

  Del 6 al 8 de gener
  Plaça Major

  : Ajuntament http://ift.tt/2i6zKVt

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Cavalcada de Reis 

  Dijous 5 de gener
  Arbres, Germanies, Muntanya i plaça Major
  19 hores

  : Ajuntament http://ift.tt/2iDpKA3

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Entrega de cartes als ambaixadors reials 

  Dimecres 4 de gener
  18 hores
  Plaça Major
   

  : Ajuntament http://ift.tt/2i6D0Qx

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  V Fira Expo Jove 

  3 i 4 de gener
  Activitats per a xiquets de 5 a 12 anys
  11-14 hores
  17-21 hores
  Centre Polivalent

  : Ajuntament http://ift.tt/2iDm2Xh

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Festa de Cap d’Any 

  Dissabte 31 de desembre
  Plaça Major

  : Ajuntament http://ift.tt/2i6t8Gs

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Carrera de San Silvestre 

  Divendres 30 de desembre
  Eixida: Plaça Major
  20.30 hores

  : Ajuntament http://ift.tt/2iDrUQ8

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Animació lectora infantil 

  Divendres 30 de desembre
  “El gran Jordiet”.
  A partir de 3r Infantil
  Biblioteca Municipal
  18 hores

  : Ajuntament http://ift.tt/2i6vrcv

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Club de lectura 

  Dijous 29 de desembre
  “Un enemigo del pueblo”, d’Henrik Ibsen
  18.30 hores
  Biblioteca municipal

  : Ajuntament http://ift.tt/2iDgqvO

   
 • Wednesday, 28 de December, 16 (10:39) Enlace permanente  

  Donació de sang 

  Dijous 29 de desembre
  De 17 a 20.30 hores
  A les 21 hores sorteig de regals entre totes les persones que han donat sang al llarg de l’any
  Sala d’Exposicions de l’Ajuntament

  : Ajuntament http://ift.tt/2i6t2P6

   
 • Tuesday, 27 de December, 16 (20:14) Enlace permanente  

  ANUNCIEU-HO A TOT ARREU: HA NASCUT EL MESSIES! 

  Si al post de la setmana passada vos exhortàvem a la preparació del Nadal, aquest és molt diferent. Després d’un temps de preparació d’Advent que va acabar el passat dissabte 24 a la Missa del Gall, ara toca donar gràcies per aquesta bona nova. És per això que des de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol, i en el seu nom l’Equip de Comunicació que setmana rere setmana vos fem arribar les notícies parroquials, volem felicitar-vos aquest temps de joia i desitjar-vos molt bon Nadal.

  No obstant això, volem aprofitar per fer-vos uns xicotets recordatoris importants durant aquesta setmana que comencem:

  • Festivitat de la Sagrada Família: com que aquest any no tenim cap diumenge entre Nadal i Any Nou, durem a terme aquesta celebració el divendres 30 de desembre a les 19:30h, una oportunitat ben especial per omplir tota l’església de famílies unides a l’interior de la nostra comunitat. Recordeu que en la mateixa, farem entrega de l’Evangeli 2017. També es recolliran aliments no peribles per a Càritas. 
  • Celebració d’Any Nou: com és habitual, el diumenge 1 de gener celebrarem la missa d’Any Nou a les 12h.
  • Continua oberta la campanya nadalenca del Menjador de Lima. Recordeu que podeu fer les vostres desinteressades aportacions, col·laborant així en el pagament de beques de menjador mitjançant les quals un xiquet puga menjar tot l’any.

  Entre altres activitats realitzades per grups de la parròquia, és important destacar el viatge que avui mateix han iniciat un xicotet grup del Moviment Juvenil cap a Riga. Un viatge que els durà a compartir durant una setmana vivències, reflexions i experiències amb joves d’arreu d’Europa en l’Encontre Europeu de Joves de Taizéque aquest any té lloc a la capital de Letònia. Que les nostres oracions i records estiguen també amb ells. 

  Joves de les nostres parròquies que pertanyen al grup de Càritas han estat, durant tres anys, visitant Palestina per tal de conèixer la realitat que allí es viu dia a dia i realitzar diferents tallers. Com a novetat, des del dimarts 27 de desembre fins al 3 de gener, rebrem a Algemesí la visita d’un grup de palestins que seran acollits per famílies del poble i que podran conèixer la realitat de les nostres parròquies i el treball que es realitza a Càritas.

  Si encara no ho heu fet, vos convidem a visitar el Betlem parroquial. Com sempre, un nodrit grup de gent vinculada a la nostra parròquia, han dut a terme una gran tasca en la configuració del betlem. Un betlem ben especial que parteix de la profecia d’Isaïes 7, 14: “Doncs ara el Senyor mateix us donarà un senyal: la noia que ha d’infantar tindrà un fill, i li posarà el nom d’Emmanuel (que vol dir: “Déu amb nosaltres”). Açò resumeix el que tenim al naixement: el compliment de la profecia, del Messies al centre de la imatge rodejat de columnes com a part d’una estructura que no és acabada fins a la seua vinguda, i rodejat d’àngels que mostren el seu caràcter diví. És aquesta una escena a mode de fotografia d’allò que va ocórrer fa més de 2000 anys. No obstant. Just davant de l’altar trobem un pessebre buit amb els pastors que han anat a buscar-lo i la imatge de Sant Francesc d’Assís (creador dels betlems). No obstant, el fet que el pessebre estiga buit no és una equivocació, sinó que Sant Francesc ens dóna la resposta: està assenyalant cap a dalt. Ho fa realment cap a l’altar, on es troba realment el Messies i on ens acostem dia rere dia per participar de l’Eucaristia. Nosaltres ens fem partícips de les dues escenes i ocupem el lloc central, un lloc que ens convida a formar part del misteri de Deú i acabar la seua obra (de la que sols podem observar algunes columnes sense cap estructura fixa). És el participar de l’Eucaristia el què ens fa partícips directes de l’escena i ens convida a seguir caminant, a observar el misteri del naixement i la vida de Jesucrist en tota la seua magnitud, abraçats pels braços de Déu que ens acullen a la seua casa, representats per les garlandes daurades que envolten i decoren tota l’església i els arcs, i pels àngels que ens conviden a entrar en aquesta dimensió i apropar-nos al misteri de la seua vida. 

  Desitgem de tot cor que pugueu gaudir d’aquesta xicoteta obra d’art, però sobretot que vos òbriga una porta a la reflexió, meditació i oració en aquests dies tan especials.

  Res més per la nostra part, desitjar-vos uns bons dies de Nadal i un feliç any 2017 en comunitat!!

  : ST. JAUME ALGEMESI http://ift.tt/2hqoxhG

   
 • Tuesday, 27 de December, 16 (19:39) Enlace permanente  

  Javier Palacios aconsegueix el XXII premi de pintura “Ciutat d’Algemesí” 

  Fidel a la seua cita amb l’art contemporani l’Ajuntament d’Algemesí acaba la seua programació artística amb el seu premi nacional de pintura, que compleix enguany la seua XXII edició.
  El jurat integrat pels pintors Esteve Adam i Oliver Johnson, l’escultora Natividad Navalón i els comissaris Martí Domínguez i José Luís Andrés s’ha reunit en la Sala d’Exposicions Municipal situada en el Casino Lliberal per a fallar l’obra guanyadora.
  Entre més de 175 obres a concurs, l’artista Javier Palacios resultava s’alçava amb el primer premi, amb una dotació de 6.000 €, per la seua obra “Ente IV”, que en paraules del jurat és “una magnífica pintura d’execució precisa que exhibeix l’hiperrealisme perturbador propi de l’artista.” Palacios, nascut en 1985 a Jerez de la Frontera, és doctor en Belles Arts per la UPV i indaga en el concepte i tècnica del retrat en el context de la postmodernidad. La seua trajectòria és brillant amb premis, com les medalles d’Honor del BMW i Premi Senyera i nombroses exposicions internacionals.
  Al mateix temps dues obres han tingut un reconeixement especial per part del jurat. L’explosió abstracta i cromàtica de Rebeca Plana, amb “Top Control” i el realisme inquietant de Leonor Solans, amb el seu “La fille du cirque”.
  Com apunta Pere Blanco, regidor de Cultura, “una vegada més el premi de pintura d’Algemesí és un clar reflex de les diverses tendències de la pintura i l’art contemporani i així es podrà veure en la mostra de les 20 obres finalistes triades pel jurat en una imminent exposició.” 

  : Ajuntament http://ift.tt/2iB4pXP

   
 • Sunday, 25 de December, 16 (23:34) Enlace permanente  

  Bon Nadal, Feliz y Santa Navidad 

  Retablo de Pardines (detalle).
  Basílica Parroquial de San Jaime Apóstol.

  ALGEMESÍ EN LA MEMORIA
  les desea
  FELIZ Y SANTA NAVIDAD

  ¡BON NADAL!

  "Acudiu en les guitarres
  panderetes i simbombes,
  que en la casa de la Vila
  van a repartir les coques.

  Que ha naixcut el Niño
  en humil portal,
  i el poble ho celebra
  la Nit de Nadal.

  Dones no tingau perea
  de pujar dalt les andanes,
  i baixar les faldes plenes
  de penjolls de botifarres.

  Que ha naixcut el Niño
  en humil portal,
  i el poble ho celebra
  la Nit de Nadal."

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2ih8P71

   
 • Friday, 23 de December, 16 (20:29) Enlace permanente  

  El PP no vol zones verdes al Raval i dinamita el pla del Raval que posaren en marxa 

  Lamentable actuació del PP que després d’aïllar el raval amb el pas subterrani que construïren ara s’abstenen en l’aplicació de la primera mesura del pla integral del Raval

  Ahir els regidors de M+S ALGEMESÍ no donàvem crèdit al posicionament que tingué el PP d’Algemesí en relació a la nostra proposta de comunicar a la Conselleria, i en concret a l’EIGE, la primera acció del “Pla Integral d’Acció Comunitària del Barri del Raval de Sant Roc 2017-2020“. Aquest és un pla de participació ciutadana on han treballats conjuntament tècnics municipals, de la Conselleria de Sanitat, i veïns i associacions del Raval. El pla començà a elaborar-se a proposta del PP en la legislatura anterior, i tots els partits adquirirem el compromís de posar-lo en marxa. Ara el PP falta a la seua paraula.

  Però la sorpresa saltà ahir quan el PP s’abstingué en la moció que presentà M+S ALGEMESÍ i que recollia eixa primera proposta. Afortunadament l’equip de govern, que en maig tombà la mateix proposta, en aquesta ocasió recapacità i aprovà la mesura que proposàrem fa mig any, i que és la mateixa que proposaren els tècnics posteriorment. Agrair-los aquesta rectificació.

  Però el PP, que ja s’abstingué en maig, malgrat ser una proposta ara sancionada pels tècnics i que sorgeix del Pla que ells impulsaren, s’han continuant abstenint. Els tècnics, com a primera acció, proposaven tant, enderrocar l’edifici dels 100 habitatges totalment destrossat, com crear en eixa ubicació una gran zona verda perquè el Raval no en té. D’eixa forma desapareixeria un espai urbanístic que ha generat molts conflictes i es crearia una zona de convivència i esplai per als habitants del barri. Doncs, tot i que el PP sí que estava d’acord en enderrocar l’edifici, no estava d’acord en convertir eixa zona en una zona verda. L’argument per estar en contra de la zona verda era que el Raval estava envoltant de camp, i això pel seu portaveu és ser zona verda. Però el més surrealista de l’argumentació fou que inclogué com a “zona verda” el Camp de futbol del Raval, que està composat d’un camp de futbol i altre de futbol 7 de gespa artificial! Patètica excusa.

  Des de M+S ALGEMESÍ no podem més que denunciar el maltracte que eixe barri sempre ha tingut de mals del PP. Va ser el PP qui l’aïllà de la resta del poble dissenyant un pas subterrani per on no poden passar vehicles. No content amb això ara també els nega que gaudisquen d’una zona verda. Convertir eixe terreny en una zona verda no és una idea o ocurrència de M+S ALGEMESÍ sinó una proposta del propi departament d’urbanisme municipal, proposta que fa dintre del Pla Integral del Raval que ells posaren en marxa. El Pla estableix com a acció número 1 de la línia estratègica d’urbanisme “Enderrocar  els bloc de vivendes en mal estat de Montortal per convertir-lo en una zona verda“, i s’indica “l’enderrocament de MONTORTAL com a irrenunciable al present Pla, amb transformació simultània en zona verda.” La simultaneïtat de les dues accions l’estableixen els tècnics després d’un procés participatiu de consulta amb els veïns del barri. El PP demanava, per a votar favorablement la moció, que retirarem la proposta de fer una zona verda, cosa a la qual ens negàrem. Resulta patètica la poca sensibilitat del PP d’Algemesí que considera que aquests veïns no tenen dret a zona verda com la resta de veïns de la població.

  Afortunadament aquesta proposta eixí endavant amb els vots favorables de la resta de formacions polítiques. També eixiren endavant, i per unanimitat, les mocions que presentà M+S ALGEMESÍ relatives a demanar per a anys vinent un cabdal ecològic mínim per a l’Albufera, declarar a Algemesí ciutat contra la pena de mort, així com la relativa a que les futures compres per al parc mòbil siguen de vehicles elèctrics o almenys híbrids. Agrair a tots els partits el suport a aquestes mocions.

  Llàstima que finalment la relativa a missatgeria instantània, al nostre parer necessària, fou tombada per PSOE i EU, que malgrat l’experiència d’aquests dies no consideren necessari aquest canal de comunicació. Però una cosa queda clara amb l‘aprovació de quatre de les cinc mocions: M+S ALGEMESÍ sempre fa política en positiu.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2ia6I4V

   
 • Friday, 23 de December, 16 (19:34) Enlace permanente  

  Extracte acords ple Desembre 2016 

  PDF. Extracte acords ple Desembre 2016

  : Ajuntament http://ift.tt/2i2P1qE

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp