ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de diciembre, 2017 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Sunday, 31 de December, 17 (20:52) Enlace permanente  

  Vídeo Monasterio de Fons Salutis, en el 90 aniversario de su fundación 

  Vista del Monasterio de Fons Salutis.

     En 2017 se han cumplido 90 años de la fundación del Monasterio Cisterciense de Fons Salutis, un aniversario que ha pasado quizás desapercibido. Fundado en 1927 como filial del de Gatria Dei o Zaidía de Valencia, se cerró en 1999.
     Dos de sus fundadoras, Madre Micaela Baldoví, primera Abadesa, y Madre Natividad Medes, mártires en 1936, fueron beatificadas en 2015.
     En el vídeo, algunas fotografías del interior del monasterio y unas grabaciones hechas durante una jornada de puertas abiertas, donde puede verse la entrada al monasterio, el locutorio, el torno, el huerto de naranjos, el rincón del jardín con la Gruta de Lourdes, el cementerio conventual donde reposan las monjas que lo habitaron, el lavadero, el refectorio y cocina, las pequeñas celdas del Noviciado, el Coro alto, el pasillo de las celdas, la sala de estudio y Lectio, la Iglesia…

     

  Fotografía coloreada de la imagen original de la Mare de Déu de la Salut que se encontraba en el Monasterio de Fons Salutis.

     Puede verse también la etiqueta Fons Salutis.

  Con esta entrada terminamos el año, y cerramos una etapa en el Blog, después de 6 años, aunque alguna cosa se publicará…
  Gracias a todos los que nos han seguido.

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2zU1nX6

   
 • Friday, 29 de December, 17 (22:00) Enlace permanente  

  FESTA CAP D’ANY 2017-2018 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/Festes/img-6843.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2DxjvZ9

   
 • Friday, 29 de December, 17 (22:00) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://ift.tt/2CoNp2m

   
 • Friday, 29 de December, 17 (17:50) Enlace permanente  

  Herència PP: en 2017 la gestió d’ORA i pàrquing ens han costat 58.000€ de pèrdues 

  Les pèrdues dels 5 primers anys sobrepassen els 293.000€. perdem diners i a canvi no donem servei de rotació a ciutadans i comerços que el reclamen. L’equip de govern no pot quedar-se de bracços creuats

   

  Tot i el dia que es hui no es tracta de cap innocentada, sinó de la crua realitat dels números. Tenim un aparcament que no dona el servei per al que va ser construït i que a més ha rebentat els preus de la zona i buidat els aparcaments privats. El darrer mes del cinquè any de funcionament, novembre, ha tingut zero operacions de rotació i per tant zero hores. Hem passat en desembre de 2016 de 5.053 hores i 2.978 operacions de rotació a eixes zero operacions. I això ha fet que hem passat de donar servei i recaptar a l’aparcament en el primer trimestre quasi 18.000€ a sols 10.000€ en aquest darrer trimestre.

  A això cal sumar que l’ORA també ha recaptat 11.000€ menys i que eixes pèrdues i les del pàrquing les hem d’assumir tots els ciutadans. Les previsions per a 2018 són semblants. Donat que l’aparcament sols presta el servei a abonats -i fins i tot hi ha llista d’espera- la recaptació serà sols d’abonaments, i de mantenir-se com en aquest darrer mes el tipus i proporció d’abonaments, l’any vinent es recaptarà encara molt menys. Si enguany l’aparcament ha recaptat 54.600€, en 2018 la previsió és que recapte entre 35.000 i 37.000€. Una ruïna. No oblidem, tampoc, que el manteniment de la primera planta, amb 99 places municipals buides ens consta uns 21.000€.

  Aquesta és la gran herència que ens ha deixat el nefast govern del PP, pèrdues, pèrdues i pèrdues. Siga com siga es responsabilitat de l’equip de govern revertir aquesta situació, canviar la qualificació patrimonial de les places de la primera planta i destinar l’augment de places que es determine a rotació. Cal plantejar-se seriosament mantenir una reunió amb l’empresa per modificar el contracte, donar audiència als propietaris de la primera planta, modificar les ordenances… Cal posar-se en marxa i busca una solució, que som conscients que és difícil, però no podem permetre que un pàrquing públic que en teoria estava destinat, almenys en part, a rotació, estiga saturat per abonats residents quan places d’aparcament privades de la zona estan buides perquè els residents les han abandonat per la competència deslleial que ofereix l’aparcament municipal. No oblidem que a un resident de la zona li ix un abonament anual a 23€ el mes en ple centre d’Algemesí. Això és totalment absurd i penós per a l’economia municipal.

  Es cert que l’”empastre” el fa el govern del PP però l’actual equip de govern no està ahí per mirar i callar. Ha de posar-se les piles i abordar el problema. M+S ALGEMESÍ ha demanat insistentment que s’aborde i s’estudien solucions tècniques i polítiques. I de fet fa 15 dies arrancàrem el compromís polític al regidor responsable de plantejar ahir dimecres el tema a l’empresa. A les 13.30 estava prevista una reunió entre el regidor, el portaveu de M+S ALGEMESÍ, la tècnica de contractació i un representant de l’empresa. El desinterès de l’equip de govern es tal que ahir a la reunió no es presentà ni el regidor ni el representant de l’empresa que possiblement no estava ni avisat. I mentre a pagar-ho el contribuent.

  Siga com siga hem de taponar aquesta sangria, minimitzar les pèrdues i aconseguir que ja que tenim un aparcament de dues plantes -quan en una per a rotació hagués estat suficient- que aquest servisca per a eixa finalitat, per a donar servei a comerços i ciutadans, i no per a subvencionar places d’aparcaments a un grup reduït de ciutadans. Però sembla que això sols li preocupa a M+S ALGEMESÍ. Continuarem insistint i demanant que cadascú assumisca les seues responsabilitats.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2EdJx4O

   
 • Friday, 29 de December, 17 (14:35) Enlace permanente  

  EL MESSÍES ÉS NAT 

  Enmig de les festes nadalenques aprofitem per felicitar-vos els Nadals i desitjar-vos unes bones festes en família i amics, i que tot allò que fem siga en benefici de la comunitat.

  "Ens ha nascut un Salvador, és el Messies, el Senyor". Amb aquestes paraules l’àngel anuncia als pastors el naixement de Jesús i va unit a tres paraules més: "Alegreu-vos!, No tingueu por! Aneu a buscar-lo i el trobareu!".
  Els preveres d’Algemesí aprofiten aquest comunicat per felicitar a tots els cristians d’Algemesí, als creients i a tots els que ho escolten, en aquestes festes de Nadal, i desitgen que puguem trobar a Crist que hui vol nàixer en el nostre món.
  No li tanquem les portes com féren a Betlem, sinó que les obrim de bat a bat perquè Ell faça estada en nosaltres i ómpliga el nostre cor d’alegria i de pau.
  Felicitats a tots, especialment als malalts i als que estan sols: Jesús ve a cadascú perquè tots puguem viure amb Ell.
  A continuació vos informem d’algunes fites importants:
  Les Hermanes Missioneres Catequistes, que estan celebrant aquests dies el seu Capítol General a Colombia, han elegit Superiora General l’Hna. Angela Rosa Giraldo, que va estar sis anys entre nosaltres. Preguem per ella en la seua nova missió i que des d’ací li arribe la nostra felicitació, cordial i sincera. 
  Demà dissabte dia 30 de desembre en la missa vespertina de les 19:30h celebrarem la festivitat de la Sagrada Família. És un bon moment per celebrar el do de la família i pregar per tots els seus membres i fer-ho de manera conjunta. Igualment com aquests darrers dies ens hem juntat al voltant de les taules, per celebrar sopars, dinars, ara ens congreguem al voltant de la taula de Jesucrist, tots, com a família. Vos esperem.
  Durant aquests dies de fi d’any, un grup ben nombros del nostre poble de i la nostra parròquia es troba a Basilea (Suïssa) celebrant l’Encontre Europeu de Joves de Taizé. Preguem per a que aquest encontre amb milers de joves d’altres cultures i païssos siga ben fructífer i tornen a les seues comunitats amb il·lusió i ganes de donar testimoni d’allò que han viscut.

  En aquests dies nadalencs ens visita un prevere jove, natural d’Ontinyent, Mn. Luís Torró Ferrero, que actualment està cursant el doctorat a Roma. El Sr. Arquebisbe ha tingut a bé nomenar-lo Vicari de la nostra Parròquia, encara que no s’incorporarà fins concloure els estudis. Ens alegrem d’aquest nomenament i donem gràcies a Déu i a la Mare. En el seu moment s’ampliarà la notícia i es presentarà oficialment. Que ja comence, en aquest primer contacte amb el poble, a sentir-se un de nosaltres i fill de la Mare de Déu de la Salut.

  Recordem que des del passat 8 de desembre està oberta la Campanya per al Menjador de Lima, on es pot fer la subscrició de beques per als xiquets del Menjador Mare de Déu de la Salut. Una part del nostre Nadal també ha de ser  tenir en compte als més desafavorits, i en aquest cas, els nostres desafavorits amb els quals tenim un gran vincle.

  Amb aquest post finalitzem i donem inici a un nou any, que de segur vindrà carregat de noves activitats, celebracions i infinitats de moments que ens faran viure més intensament la nostra fe. Demanem que els nostres propòsits siguen fructífers i que puguem donar allò millor que tenim en favor dels més desafavorits. Bona entrada en l’Any 2018!

  : ST. JAUME ALGEMESI http://ift.tt/2pSNNn9

   
 • Thursday, 28 de December, 17 (20:45) Enlace permanente  

  El govern d’Algemesí malgasta 34.000€ contractant “informants-vigilants” de parc que no seran autoritat 

  Contractaran 8 desocupats que vigilen zones verdes per “cridar l’atenció” als infractors. Això pot posar en perill la seua integritat física. Eixos 34.000€ estarien millor invertits i donarien ocupació igual en altres projectes més útils.

  De nou ens trobem davant una nova ocurrència de l’equip de govern que per tal que no els recordem la crua realitat, que a final d’any tenen per gastar gran part dels pressupostos, han ressuscitat un programa d’ocupació que fracassà en 2016 i que no té cap sentit.

  El passat dia 1 de desembre aprovaren en la Junta de Govern Local destinar 34.694,64€ a contractar 8 persones durant 3 mesos per al “Servei d’informació cívica i foment de la convivència ciutadana”. Es tracta de contractar a aturats per a que “vigilen” els parcs de la ciutat i la zona recreativa de la Xopera. Evidentment M+S ALGEMESÍ està a favor de les polítiques d’ocupació i de contractar a persones aturades del poble, i per això considera ben empleats els diners que es destinen a contractar desocupats per a manteniment del cementeri, per a completar la brigada d’obres, per a fer treballs de manteniment en jardineria en primavera, tardor o hivern o per arreglar camins rurals. Però malgastar inútilment els diners per dir que es fa alguna cosa no.

  Es va a contractar a aquestes persones, tal i com textualment diu el projecte, per a “Vigilància d’espai públic per informar a ciutadania de possibles conductes impròpies d’acord amb la normativa”, per a “Requerir a policia local per la comprovació de possibles infraccions a Ordenances Municipals” i per a la “identificació dels causants de les incidències, infractors”. I heus ací on està el problema i el perill.

  Tal i com s’hi indica aquests treballadors o treballadores municipals, que aniran identificats amb una armilla o roba retolada amb “Informació Cívica”, han de cridar l’atenció a les persones que no utilitzen bé els contenidors, que no recullguen els excrements dels animals, que estacionen indegudament, que facen soroll…

  No cal dir que no ens sap greu que a aquestes persones se’ls recrime la seua conducta, però el problema és que es posa en perill a aquests treballadors perquè no tenen la categoria d’autoritat. Per molt que criden a la policia, si aquesta no presencia els fets, la denuncia qui l’ha deuria d’interposar o iniciar seria aquest treballador a títol personal, treballador que no gaudeix, com un agent policial, de la presumpció de veracitat. No estem en el mateix cas d’una denuncia dels controladors de l’ORA que ni s’adrecen directament a la ciutadania, ni són ells a títol personal qui “denuncien” al ciutadà davant l’administració, ja que qui ho fa és l’empresa. Des de M+S ALGEMESÍ considerem temerari aquest projecte i més quan no té continuïtat en el temps. A primeries de 2016 ja es va fer una experiència semblant, tot i que en aquella ocasió la tasca principal era informar dels desperfectes dels jardins i no cridar l’atenció. Aquesta experiència no ha estat avaluada, no va servir realment per a res i no ha tingut continuïtat en 2017. Ara es te l’ocurrència de reorientar aquella absurditat en açò però sols per a la primera meitat de 2018.

  Clar que volem que s’invertisquen eixos diners en donar feina als nostres conciutadans, però feina beneficiosa per al poble. Beneficiarien més al poble si es destinaren a netejar el cau del Magre, a contractar obrers per a fer rampes, a reforçar el programa d’hivern de jardineria (al que sols han destinat 21.700€), a augmentar la inversió en camins rurals, a fer obres de manteniment i pintura en col·legis i edificis públics, a netejar abocadors il·legals…, o fins i tot, a contractar un agent de policia més que controle i sancione eixes conductes. Però no podem restar callats quan veiem que van a  “cremar-se” 34.000€ d’aquesta manera, donat que dubtem que tal inversió servisca per a evitar conflictes cívics, en tot cas en pot crear més d’un.

  : Més Algemesí http://ift.tt/2CdY6qN

   
 • Wednesday, 27 de December, 17 (18:48) Enlace permanente  

  Algemesi 

  : visaes http://ift.tt/2BZgAvP

   
 • Wednesday, 27 de December, 17 (15:53) Enlace permanente  

  plenari desembre 2017 

  Cast: Berca TV

  : Vimeo / Berca TV’s videos http://ift.tt/2l6ZzoV

   
 • Wednesday, 27 de December, 17 (12:48) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://ift.tt/2Cb5Jvt

   
 • Sunday, 24 de December, 17 (20:16) Enlace permanente  

  Bon Nadal, Feliz Navidad 

  Retablo cerámico, "La Virgen de la Salud de la Villa de Algemesí".
  Estampa devocional.


  "Que ha naixcut el Niño
  en humil portal,
  i el poble ho celebra
  la Nit de Nadal…"

  Algemesí en la Memoria

  les desea

  Feliz y Santa Navidad

  ¡Bon Nadal!

  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA http://ift.tt/2DGgB57

   
 • Saturday, 23 de December, 17 (15:41) Enlace permanente  

  FELICITACIÓ NADAL 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/Festes/nadal_2017.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2kLlvWF

   
 • Saturday, 23 de December, 17 (15:41) Enlace permanente  

  FIRA JOVE 2017 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/Joventut/fira_jove_2-4_gener.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2kKOJVF

   
 • Saturday, 23 de December, 17 (15:41) Enlace permanente  

  Cine Operación Cacahuete 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/cultura/operacion_cacahuete_26d.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2kNqhTm

   
 • Saturday, 23 de December, 17 (15:41) Enlace permanente  

  Teatre Joan sense por 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/cultura/joan_sense_por_29_d.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2kMwteu

   
 • Saturday, 23 de December, 17 (15:41) Enlace permanente  

  Cine Pequeño Vampiro 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/cultura/el_pequeno_vampiro_27d.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://ift.tt/2kMKCIK

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp