ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de abril, 2018 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Monday, 30 de April, 18 (23:35) Enlace permanente  

  Besarabia – la diversitat de la Mediterrània 

  Dissabte 5 de maig, a les 19:30h


  L’hivern ha arribat al seu final, l’olor a taronger ens acompanya cada matí, la pluja i el vent començen a acomiadar-se… És l’hora d’obrir la temporada de la Cantonera! Hora de retrobar-nos totes i tots els privilegiats a qui ens encanta compartir moments íntims de música, lletres i art. Aquesta temporada arriba ben farcideta els mesos de maig i juny, així és que, estigueu preparats!


  Besarabia, trio de folk d’inspiració mediterrània, ve a omplir-nos el corral de música del Mediterrani, tot un viatge per les nostres arrels culturals i la dels nostres veïns. Heidi Erbrich al violí i viola, Jaume Pallardó al Ud, Laouto i Baglama i Eva Mª Domingo a la Veu, Riq, Darbuka, Daf, Bendir i Davul venen a presentar-nos el seu primer disc; Ritmos, trenzas y gatos, (Mesdemil) una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del Mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics, tots ells de Bulgària; cançons populars del Mare Nostrum; melodies klezmer i tonades otomanes. D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.

  Besarabia-music-klezmer-Valencia-balkan (1)

  La posada en escena del trio és ben particular. El seu directe es desenvolupa com si d’un viatge es tractara, recorrent les músiques de la península balcànica, una terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident. A més, els seus espectacles sempre intenten sorprendre al públic i fan que aquest es transporte gràcies a una selecció exquisida de danses i composicions tradicionals acompanyades d’acurats arranjaments.

  Click here to view the embedded video.

  El grup va nàixer ara fa 4 anys fruit de la trobada i la complicitat de tres músics provinents d’estils diferents. La violinista barroca Heidi Erbrich és capaç d’interpretar melodies jazz, rock i de quasi tot el món. Eixa versatilitat li permet codirigir l’orquestra Florilegium Musicum als Països Baixos, actuar amb el grup de càmera In Stil Moderno i ser membre del conjunt holandés de folk-funk Red Herring. D’altra banda, Jaume Pallardó es va endinsar en la música quan era un xiquet. De jove es va interessar pel rock, el ska i el jazz, fins que va descobrir els instruments de corda polsada del Mediterrani i Àsia. Entre els seus projectes figuren Difonies Jazz Combo, La Banda del Pepo i Udiva. Per últim, Eva Maria Domingomúsic i actriu, compta amb una llarga trajectòria en el panorama musical i actoral. El seu caràcter inquiet l’ajuda a compaginar nombrosos projectes de teatre amb la seua vessant més musical, on s’ha especialitzat en percussió (sonoritats medievals, àrabs, mediterrànies o balcàniques) i en cant.

  Sabem que aquests mesos el nostre poble viu una programació imparable, esperem que ens feu un lloquet a la vostra agenda i ens veiem a la Cantonera.

  Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!


  Pròximes activitats:

  Pedro Chillón – 12 de maig

  Fràgil – 19 de maig

  Pilota viu – 26 de maig

  : La Casa Cantonera http://lacasacantonera.org/besarabia-la-diversitat-de-la-mediterrania/

   
 • Monday, 30 de April, 18 (22:16) Enlace permanente  

  BASES CONCURS CARTELL 2018 

  ConcursCartell2018 VALENCIÀ
  ConcursoCartel2018 CASTELLANO

  : Setmana de Bous http://www.setmanadebous.com/bases-concurs-cartell-2018/

   
 • Monday, 30 de April, 18 (13:41) Enlace permanente  

  ELS QUATRE GENETS DE L’APOCALIPSI 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/cultura/els_quatre_genets_2.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/quatre-genets-lapocalipsi

   
 • Monday, 30 de April, 18 (10:41) Enlace permanente  

  CONCERT BANDA SIMFÒNICA I SPANISH BRASS 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/cultura/spanish_brass.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/concert-banda-simfonica-spanish-brass

   
 • Monday, 30 de April, 18 (10:41) Enlace permanente  

  SETMANA DEL CAMP 2018 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/agricultura/setmana_del_camp.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/setmana-del-camp-2018

   
 • Sunday, 29 de April, 18 (22:06) Enlace permanente  

  La Banda Simfònica d’Algemesí i el prestigiós quintet Spanish Brass, junts en concert 

  Cartell Spanish Brass en AlgemesíLa Banda Simfònica d’Algemesí prepara un concert amb el reconegut quintet de metalls Spanish Brass que tindrà lloc el dissabte 5 de maig a les 19:30 h. al Teatre Municipal. A més, s’han organitzat audicions i master class per als alumnes de l’Escola de Música JMG amb els membres del quintet, una experiència altament enriquidora per als membres de la Societat Musical d’Algemesí.

  Dins la seua dinàmica de concerts i amb la col•laboració de l’Ajuntament, l’agrupació algemesinenca prepara un concert amb un dels quintets de metall més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol: Spanish Brass. A l’espectacle, titulat De vents i terra, es podrà escoltar al conegut quintet en solitari en la primera part i acompanyat per la Banda Simfònica d’Algemesí en la segona, interpretant Tell me a Jazz Story de Jean-Claude Naude i Menu pour quatre, una obra composta expressament per a Spanish Brass per José Suñer-Oriola

  Però la col•laboració amb el prestigiós grup de cambra no acaba ací. El passat divendres 13 d’abril els seus membres oferiren una classe magistral als músics de la Banda Simfònica i alumnes de vent metall de l’Escola de Música “José Moreno Gans”, una oportunitat única d’aprendre i treballar mà a mà amb els membres del renombrat quintet que des de la Societat Musical d’Algemesí consideren altament profitosa i enriquidora tant per als músics més avançats com per a aquells alumnes que estan començant en el món de la música.

  Al final de la vesprada oferiren una xicoteta mostra de l’espectacle que faran en solitari el proper 5 de maig obert a tots els alumnes de l’Escola JMG, una gran oportunitat d’escoltar a Spanish Brass que de segur va ser molt motivadora per a tot l’alumnat.

  La venda d’entrades per al concert tindrà lloc a les taquilles del Teatre Municipal el dijous 3 de maig de 18 a 20 hores i una hora abans de començar l’espectacle.

  : Societat Musical d’Algeme… http://www.societatmusicalalgemesi.com/79-noticies/ultimes-noticies/228-la-banda-simfonica-d-algemesi-i-el-prestigios-quintet-spanish-brass-junts-en-concert

   
 • Friday, 27 de April, 18 (19:36) Enlace permanente  

  Tal i com proposàrem fa un any baixem la bonificació a residents del pàrquing 

  El dèficit anual baixarà en 15.000€. Es comença el camí per a recuperar places en rotació. L’empresa, que no corre risc, vol cobrar més per gestionar noves places a la 1a planta

   

  Davant les nombroses pèrdues que anava acumulant el contracte de gestió de l’aparcament i l’ORA en març de 2017 M+S ALGEMESÍ va anunciar que anava “a proposar la revisió dels preus públics acordats en el seu moment per tal de reduir el dèficit de la concessió Els diners públics han de servir per altres finalitats”. A partir de l’estiu,, amb un aparcament en rotació totalment bloquejat i inútil, eixa proposta adquiria més sentit. No oblidem que d’aquest “invent” del PP han generat ja un forat 293.000€ en cinc anys.

  Resulta hipòcrita que el PP demane solucions a un problema que ha creat ell amb un contracte pensat per afavorir l’empresa concessionària guanyadora a costa de perjudicar la ciutadania. Els causants del forat de quasi 300.000€ no sols no s’han interessat per buscar una solució, sinó que prefereixen que no es troben.

  Però M+S ALGEMESÍ està a l’ajuntament per buscar solucions, i per això ha mantingut reunions, tant amb els tècnics municipals, com amb el regidor responsable, Asensio García, per veure com aconseguir com disminuir el dèficit com fer que la planta de l’aparcament que tenim pràcticament buida es puga fer servir. Per a desbloquejar la situació cal fer dues coses. En primer lloc, i tal com vàrem demanar, canviar l’ordenança. M+S ALGEMESÍ ha estat revisant el plec i la legislació per veure com es podia dur a terme aquesta proposta i hem vist que, atenent a que qualsevol concessió ha de buscar l’equilibri economico-financer, la modificació dels preus dels abonaments era possible. Per això, després de múltiples reunions amb tècnics i regidor finalment en aquest plenari d’abril, s’aprovarà la reducció de la bonificació dels residents del 50% al 20%. D’aquesta manera aconseguirem reduir el dèficit de l’aparcament uns 15.000€ als passar l’abonament anual bonificat de 278€ a uns 446€ , la qual cosa s’aproxima prou més al preu real anual de cada plaça, i també als preus reals del mercat de lloguers. Amb aquesta modificació no es rebentaran els preus de mercat, que es el que va fer el PP. També cap la possibilitat que s’alliberen places al propiciar que hi haja gent que preferisca, pel mateix preu, aparcar en garatges particulars.

  Caldrà una segona fase per poder tenir places lliures en rotació. L’ajuntament pot i deu crear places per a abonats en la primera planta. Però ahí hem topat amb la resistència de l’actual empresa adjudicatària que blindà el PP. Una empresa, que té el seu benefici garantit, cosa que va en contra de l’esperit de la llei, vol cobrar més a l’ajuntament per gestionar en rotació o abonament 70 places de la primera planta, quan tal gestió -es descomptarien 70 places inutilitzades de l’ORA que realment no vigilen- no els generaria increment de personal ni pràcticament de despesa. Voler cobrar 20.000€ més, quan no corren cap risc és, al nostre entendre, actuar deslleialment amb un ajuntament que tots els anys cobreix les pèrdues del servei.

  Una empresa de la qual la Sindicatura de Comptes considera que no assumeix cap risc d’explotació, ja que percep una contraprestació mínima per la prestació del servei contractat, no pot posar obstacles a que almenys l’aparcament done servei a tot el poble. Des de M+S ALGEMESÍ no estem disposats a permetre que cap empresa augmente els beneficis amb una adjudicació que la Sindicatura considera irregular.  Si fa falta emprendrem les accions legals oportunes per tornar demanar, davant la Sindicatura, responsabilitats polítiques a qui va consentir abusar del patrimoni municipal i a qui es beneficia d’això.

  : Més Algemesí http://mesalgemesi.com/7701

   
 • Friday, 27 de April, 18 (19:36) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/extracte-acords-ple-abril-2018

   
 • Friday, 27 de April, 18 (19:36) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/lajuntament-dalgemesi-arriba-un-acord-lempresa-vialterra-medi-ambient-mantenir-larbrat-singular-catalogat-ciutat

   
 • Wednesday, 25 de April, 18 (13:35) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/portales-ocupacion-internet

   
 • Wednesday, 25 de April, 18 (13:35) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/portals-docupacio-internet

   
 • Wednesday, 25 de April, 18 (10:50) Enlace permanente  

  AVIS TREBALLADORS AGRICOLES 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/agricultura/avis_alcaldia_agricola_2018_citacio-001.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/avis-treballadors-agricoles

   
 • Tuesday, 24 de April, 18 (13:28) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/associacions-dalgemesi-sactualitzen-curs-dobligacions-documentals-entitats-locals

   
 • Monday, 23 de April, 18 (23:33) Enlace permanente  

  Memoria escrita de Algemesí 

  D. Antonio Asensi Baldoví, D. Miguel Belda Ferre
  D. José María Prósper Bremón, D. Rodrigo Aguirre y Perelló.

     En el Día del Libro, por qué no recordar algunos personajes de Algemesí, no exactamente escritores sino más bien gente que escribió, por su trabajo, por diversos motivos, da igual. El caso es que estos escritos, muchos modestos y sin grandes pretensiones, nos llevan a un recorrido por la historia de Algemesí, reflejan momentos vividos, hechos importantes y otros anecdóticos.
     A este recorrido por la historia de Algemesí nos acabó llevando el haber escrito un libro, Memoria escrita d’Algemesí, que se publicó en 2009, que se quedó corto, y en el que, por desgracia, hay alguna errata y alguna fecha equivocada, en fin, lo que pasa a veces… Buscábamos escritores de Algemesí, pero había pocos que pudieran llamarse "escritores". Sí había, en cambio, bastantes personajes de Algemesí que escribieron y publicaron, algunos conocidos, otros no tanto…     Así que vamos a hacer aquí un pequeño recorrido por los personajes que incluímos en el libro, que es así mismo como echar un vistazo a la historia de Algemesí…
     El primero, Fray Jaume Joan Bleda, Dominico, bien conocido. Y luego, Tomás Esteve Grau, que no hubo manera de documentar mejor. Crescencio Cerveró, de Valencia pero con orígenes en Algemesí (y lo incluimos, claro…).
     Y los autores de la Historia de la Imatge de la Mare de Déu de la Salut,  Miquel Curçà, Pere Cerveró, Blai Querol y Josep Querol.
     Algunas notas sobre Cabanilles, y Vicente Adán, organista nacido en 1750 que publicó varios tratados para instrucción de músicos.
     Y un notario del siglo XVIII, Josep Joan y Colom, nacido en Xàtiva, pero afincado en Algemesí, donde permaneció su familia, y que publicó un libro sobre la práctica de la notaría donde incluye algún ejemplo de casos de Algemesí, donde ejercía, del que se hicieron como doce ediciones. Libro algo latoso de leer, por cierto.


     Y el médico D. Benito Ballester Broceta (Historia de la villa de Algemesí, publicaciones médicas, otras sobre cuestiones de la Acequia real del Júcar…), y su familia, que son muchos: Pere Segura Ballester, médico; Vicente Segura Ballester, farmacéutico, el Académico Segura; Benito Segura Lago, médico también, que publicó versos en valenciano, y escribió el Misteri de la Temptació (Adan y Eva), de la procesión. Y Joan Segura de Lago, arquitecto, con una larga serie de artículos sobre historia local, y el imprescindible estudio "Llinatges d’Algemesí".


     Y un gran olvidado, D. José María Prósper Bremón, que tuvo casa en la Placeta del Carbó (la casa ya no existe…). Que nació en Valencia pero se consideraba de Algemesí, de donde era su familia. Que fue uno de los impulsores de la Coronación de la Mare de Déu de la Salut, que publicó en Las Provincias la primera descripción completa de la Procesión en 1926, escribió artículos, y hasta breves narraciones, publicados en prensa.


     José Viciano Carbonell, el doctor Viciano, el del Instituto Oftalmológico (gran pérdida ese edificio frente a la Estación que algo de miedo daba en su decadencia, y que fue derribado y ya es solo recuerdo de los mayores). Escribió muchos artículos médicos, algunos traducidos y publicados en revistas extranjeras, y el librito sobre su Instituto. Y un buen día se dedicó a otras cosas… 


     Mucho trabajó en la investigación histórica de Algemesí el párroco D. Miguel Belda Ferre. En 1908 publica "Algemesí y su Patrona", obra aún de consulta obligada. Estuvo en Algemesí de 1904 a 1913. Y la novena breve a la Virgen de la Salud, tan reeditada en estampas, firmada M. B. Y la novena a San Onofre. Pasó después a Valencia, Allí continuó investigando y publicó algún estudio histórico sobre la Virgen de Gracia en San Agustín. También en prensa de la época hay artículos suyos.
     Otro gran olvidado es D. Rodrigo Aguirre y Perelló, presbítero organista, nacido en Carlet. Falleció en 1914, y su funeral fue multitudinario. Escribió numerosas composiciones, letra y música, siempre en Algemesí, para cofradías, asociaciones, gozos e himnos. Publicó también un librito con la Novena a Santa Rosalía, venerada en la villa de Algemesí, en 1910. Gran parte de su obra se perdió en el saqueo de la casa Abadía en 1936.


     D. Antonio Asensi Baldoví, nacido en 1865, presbítero, canónigo, rector del seminario en Segorbe. Escribió tratados de teología destinados a los seminaristas ("El reino de Dios y su justicia", 1924), y otro libro sobre religión y moral publicado postumamente, en 1932. También publicó en la revista de la Coronación un cuento en valenciano, Cartes d’un emigrant. Era tío de D. Bernardo Asensi Cubells, presbítero, hoy Siervo de Dios, a quien muchos aún recuerdan (falleció en 1962). D. Bernardo asensi fue uno de los fundadores de las Misioneras de la Divina Providencia. escribió la biografía de la Señora Pepa (una joya de libro), y varios libritos de tema espiritual.
     D. Enrique Pérez Thous, párroco de 1913 a 1921. Fundador del Sindicato Católico, origen de la actual Cooperativa. Publicó una biografía de la Señora Pepa en la Revista Catequística de valladolid en 1921, y en 1924, con D. José Bau Burguet, una Vida de Santa Rosalía. Colaboró en la revista de la Coronación.


     Un personaje interesante es Juan Barberá Camarasa. Nacido en 1883, se dedicó a diversos trabajos. Fue, entre otras cosas, fotógrafo, de los pocos que hubo a principios del XX. Publicó dos libros, "Los artistas sin arte" y "La ciudad maravilla de la Ribera", crónicas entre satíricas y filosóficas de la vida del Algemesí de la época (años 20 – 30), por donde discurren personajes que serían bien reconocibles, anécdotas, sucesos reales y curiosidades varias, ente la realidad y la ficción…


     D. Manuel Ros Ruíz, de Valencia, maestro en Algemesí entre 1915 y 1926. Escribió la obrita de teatro La Verche de la Salut, con motivo de la Coronación en 1925. Era de la sociedad Nuevo Club, fundada en Algemesí en 1917. Pasó después a Carcagente, donde dirigió una revista del colegio. Y luego a Castellón. Falleció en 1970.


     Y una mujer, que es la excepción, la única que encontramos, aparte de esporádicas colaboraciones femeninas en publicaciones locales. Vicenta Ferrer Niclós, nacida en 1892, fue cofundadora de las Misioneras de la Divina Providencia. Publicó en 1963 el librito Máximas espirituales, muy reeeditado. Firmaba como V. Ferrer, misionera de la Divina Providencia. Publicó también la primera biografía de D. Bernardo Asensi, en 1965.

     La portada del libro que unos ocho años costó terminar, y hubiera necesitado más tiempo, y más páginas, y más fotografías, (¿qué es un libro sobre personajes sin fotos?).
     Y nos encontramos sorpresas. Detrás de alguno andamos todavía, buscando datos por la prensa antigua. Es lo que hay.

     Hasta aquí los personajes nacidos antes de 1900.
     Dejamos el resto para otra ocasión, que mucho nos* hemos extendido ya…
     *Nota: En este Blog, el plural suele ser mayestático…

     Fuente: Alicia Bueno Ortega y María Nieves Bueno Ortega. Memoria escrita d’Algemesí (1552 – 1930). Col.lecció Algadins, 19. Algemesí, 2009.


  : ALGEMESÍ EN LA MEMORIA https://algemesienlamemoria.blogspot.com/2018/04/memoria-escrita-de-algemesi.html

   
 • Monday, 23 de April, 18 (21:28) Enlace permanente  

  ANIVERSARI DE LA CORONACIÓ DE LA NOSTRA PATRONA 

  De ple en el temps Pasqual, tenim una celebració molt important en el nostre poble, l’Aniversari de la Coronació Canònica de la nostra Patrona. És molt important per moltes raons: per demostrar-li amor i gratitud, perquè ella ens va dur a Jesús i a ella ens la va donar el seu Fill.

  Aquesta donació a Algemesí es va visualitzar amb una imatge morena trobada a l’interior d’un tronc mig buit d’una morera amb l’advocació de la Salut. Algemesí sempre tingué de la imatge trobada, l’íntim convenciment que era la pròpia Mare rebuda en el Calvari. Per això, l’ànsia de declarar-la Patrona, cosa que en 1816 va fer l’Ajuntament, abans que l’Església. Però el poble no es conformava i lluità per aconseguir també aquest nomenament per la superioritat religiosa.

  A primeries de l’Any 1925 es va rebre de Roma el nomenament de la Mare de Déu de la Salut com a Patrona i posteriorment, el 25 d’abril es realitzà la seua Coronació Pontifícia.

  Enguany, els actes de la Coronació de la Mare de Déu seran:
  • Previ a la Festa de la Coronació, és celebrarà el Tridu preparatori. Serà els dies 25, 26 i 27 abans de la Missa vespertina.
  • El dia 28 a les 11h, es realitzarà la presentació dels xiquets a la Mare de Déu.
  • Eixa mateixa vesprada, la imatge visitarà la parròquia de Sant Josep Obrer on a les 18h s’oficiarà la Missa a la qual, estan especialment  convocats els xiquets i xiquetes de les catequesis del poble.
  • En acabar, serà traslladada la imatge en privat a la Parròquia per a la Missa Major a les 19:30h.


  El pròxim diumenge 29 d’abril, comencen a la Basílica a les 12h les Primeres Comunions. És per això que els xiquets i xiquetes tenen els següents actes junt als seus pares i mares: 
  • Dimarts 24 a les 20:15h reunió de pares i mares a la Basílica. No pot faltar ningú, ja que es donaran les instruccions ben completes sobre la celebració. 
  • Dimecres 25 a les 20:15h, confessions del xiquets i pares.

  Pel que fa als xiquets i joves de Moviment Juvenil, informar-vos que dissabte la celebració de les 18h no serà a la Parròquia sinó que anirem a Sant Josep Obrer. És per això que els pares i mares, haureu de recollir als xiquets allí a les 19h.

  Recordant els esdeveniments de la setmana passada, va tindre lloc l’entrega del Pare Nostre als joves de 3r de confirmació. Un pas més que els apropa al dia en que rebran el sagrament de la confirmació. Preguem per ells i pel pas tan important que en breus donaran com a cristians:


  Bona setmana a totes i tots, esperem acompanyem tots i totes a la Mare de Déu en la seua Festivitat de la Coronació!

  : ST. JAUME ALGEMESI https://stjaume.blogspot.com/2018/04/aniversari-de-la-coronacio-de-la-nostra.html

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp