ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de septiembre, 2018 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Saturday, 29 de September, 18 (16:36) Enlace permanente  

  Entrevista Josep Bermúdez – Onda Cero | 25-9-2018 

  : Més Algemesí http://mesalgemesi.com/7780

   
 • Thursday, 27 de September, 18 (12:25) Enlace permanente  

  9 d’Octubre 2018 


  Sense definir
  New window
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/9-doctubre-2018

   
 • Thursday, 27 de September, 18 (12:25) Enlace permanente  

  LA MOSTRA 2018 


  Sense definir
  Same window
  la_mostra_2018.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/mostra-2018

   
 • Thursday, 27 de September, 18 (12:25) Enlace permanente  

  RUTA SALUT 2018 


  Sense definir
  New window
  HBH2E-66GDFC-GCBF3
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/ruta-salut-2018

   
 • Thursday, 27 de September, 18 (10:30) Enlace permanente  

  La inoperància de l’alcaldessa quasi li costa un 10% d’IBI a la ciutadania 

  L’actual alcaldessa, fent ús de les seues atribucions, ha decidit obstaculitzar el debat de les mocions. Acurta la duració dels plenaris per impedir debatre mocions que no li interessen. El PP mai va fer això.

  Correspon a l’alcaldessa fixar l’ordre del dia dels plenaris i decidir a quin hora es fan. Són dues responsabilitats seues que no pot traslladar a ningú. Com gestiona aquestes qüestions demostra molt del tarannà polític del gestor o gestora municipal.

  El punt més important del plenari de setembre celebrat la setmana passada era l’aprovació del tipus impositiu per a l’impost de béns urbans, l’IBI, o com ho coneix la gent, la “contribució”. Com que estem en un període d’aplicació de la revisió cadastral de 2013, cada any el valor dels habitatges puja un 10% al rebut. Per evitar que aquesta pujada es trasllade al rebut el ple ha de baixar tots els anys un 10% el gravamen impositiu. Però això té uns terminis, i s’havia de fer en aquest plenari per a que sortís efecte en 2019. Sent eixe el punt més important i transcendental allò lògic és que hagués estat el punt número 2, el primer després de l’aprovació de l’acta. Però no, com que tenim una alcaldessa que no revisa ni controla els aspectes de la gestió del dia a dia, i que està més preocupada de posar fotos artístiques al seu instagram i fer enquestes xorres, el va posar el punt número 11, el darrer dels punts administratius. Sembla ser que per a ella, adequar els impostos a la realitat econòmica de la ciutadania és un punt poc important.

  A això cal sumar que els plenari que en l’anterior legislatura començaven a les 20 hores ara els convoca a les 22 hores, donades les poques ganes de treballar que té l’equip de govern. Resultat? S’arribà a les a les 23.50 hores i encara estàvem debatent el punt 9 de l’ordre del dia. A correcuita deguérem acabar-lo i acordàrem, per sentit de la responsabilitat, deixar damunt la taula el punt número 10 i passar al de l’IBI per tal que la ciutadania no pagués, i mai millor dit, la irresponsabilitat de la Sr Alcaldessa. No oblidem que a partir de les 00 hores, a l’haver canviat de dia, no es pot debatre ja cap punt nou.

  Justament en eixe plenari l’alcaldessa ens volgué donar als partits que no estem al govern una lliçó moral dient, en altre punt, que no actuàvem responsablement pel simple fet que no votàvem el que a ella li convenia, oblidant d’autorecordar-se la seua responsabilitat a l’hora de gestionar adequadament els plenaris. Posar-lo el darrer va ser una temeritat que demostra perfectament el poc interés que té per millorar el dia a dia de la ciutadania. No ha escarmentat del plenari de juliol on quasi passà el mateix en el tema de la moció institucional sobre la pedregada, que de poc no es debat ni aprova.

  Però no sols la manca de ganes de treballar expliquen el que va passar en el darrer plenari. Hi ha altre causa que ho explica. A diferència del que ella volia quan estava en l’oposició, que es tractaren les mocions que presentava el PSOE, ara l’interés és que no es tracte cap moció que presentem ni PP ni M+S ALGEMESÍ. Convoca els plenaris més tard per a que no s’arribe als punts de debats de les mocions, o, per a que si s’arriba, aquestes estiguen desfasades. Aquesta ardit, que podria també haver-lo utilitzat el PP, mai el va fer. El PP mai refusà el debat al plenari fins i tot de temes incòmodes, però l’actual alcaldessa ara li molesta que es debatisquen temes que abans ella mateixa presentava per a debatre. Se’ns dubte aquest és un tic poc democràtic que demostra la feblesa no sols numèrica, sinó també política dels actuals dirigents municipals, als quals els molesta el debat.

  De totes formes si es pensa que així va a evitar que M+S ALGEMESÍ continue endavant amb la seua política en positiu d’aportar noves idees i propostes per a Algemesí estan més que equivocats. Continuarem presentant mocions tot i el seu bloqueig al funcionament democràtic d’un ajuntament. Ni l’alcaldessa ni ningú és qui per a dir a altre partit quins temes pertoca portar a plenari i quins no. És profundament lamentable que a PSOE i EU el PP els tinga que donar exemple d’acceptació del debat i la discrepància. Molt lamentable.

  : Més Algemesí http://mesalgemesi.com/7775

   
 • Monday, 24 de September, 18 (15:18) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/bim/bim-berca-setembre-2018

   
 • Monday, 24 de September, 18 (12:18) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/bim/bim-berca-juny-2018

   
 • Friday, 21 de September, 18 (18:12) Enlace permanente  

  L’Ajuntament d’Algemesí llança campanyes de civisme, reciclatge i prevenció de la violència sexista 

  Divendres, Setembre 21, 2018 – 18:30

  L’Ajuntament d’Algemesí ha llançat dues campanyes de conscienciació ciutadana a l’inici de les festes de la Setmana Taurina. La primera d’elles fa referència al civisme i bon comportament ciutadà. Consisteix en dos cartells que fan referència a mantenir la neteja dels carrers, fer bon ús dels contenidors de reciclatge. 

  A més d’aquests cartells, des del consistori s’ha aplicat sobre les parets de diversos carrers del centre de la ciutat un producte que impermeabilitza i repel·leix l’orina. Així mateix s’ha reforçat el nombre de contenidors a l’entorn de la festa. També s’han adquirit 6.000 gots reutilitzables amb la llegenda recicla, conviu i implica’t, que seran repartits per les penyes cadafaleres i els establiments d’hostaleria del centre amb missatges de reciclatge per a poder utilitzar diversos dies, tal com es fa en els festivals musicals estivals. 

  L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha fet una crida al respecte i la convivència. “Demanem respecte i penalitzem les conductes incíviques, però l’ajuntament també fa tot el que està en la seua mà per a incentivar les conductes cíviques”, assegura l’alcaldessa. 

  Prevenció de la violència sexista 

  Per la seua banda, la regidoria d’Igualtat llança de nou una campanya de prevenció de la violència sexista en espais festius i d’oci nocturn. Amb el lema Tolerància Zero davant les agressions sexuals es pretén conscienciar als ciutadans que són possibles unes festes lliures de violència de tot tipus i sobretot, unes festes lliures d’agressions sexistes. 

  La campanya es basa en el respecte cap als altres en la implicació de tota la ciutadania. Així, s’han llançat diversos eslògans que estaran visibles durant tota la setmana i que ajuden tant a les víctimes com als testimonis de les agressions. Així podem llegir frases com “En la festa tot no val, L’alcohol i la festa no són l’excusa, Davant una agressió no calles, Si dic No és No i Implica’t. No sigues còmplice”, entre altres. 

  La regidora d’Igualtat, Fina Machí, ha destacat que des del consistori es pretén que Algemesí "passe unes festes en alegria, sense agressions, sense problemes, que tothom es respecte, que es cuide l’entorn i que cadascú puga viure la seua vida personal i sexual com vulga i que ningú siga forçat en res". 

  A més Machí ha afegit que aquestes campanyes "són encara necessàries perquè, a pesar que la gent està molt conscienciada davant algunes agressions, encara es produeixen altres més subtils, que tenim assumides com a normals però que no ho són. Cal tenir clar que en la festa no val tot".

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/lajuntament-dalgemesi-llanca-campanyes-civisme-reciclatge-prevencio-violencia-sexista

   
 • Friday, 21 de September, 18 (15:12) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/projecte-activa-raval

   
 • Friday, 21 de September, 18 (15:12) Enlace permanente  

  BAN BOUS 2018 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/Festes/ban_0.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/ban-bous-2018

   
 • Friday, 21 de September, 18 (15:12) Enlace permanente  

  CONTENIDORS PARC BOUS 2018 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/Festes/contenidors_parc.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/contenidors-parc-bous-2018

   
 • Friday, 21 de September, 18 (15:12) Enlace permanente  

  RECICLA CONVIU BOUS 2018 


  Sense definir
  New window
  sites/default/files/images/Festes/recicla_conviu.png
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/recicla-conviu-bous-2018

   
 • Friday, 21 de September, 18 (15:12) Enlace permanente  

  TOLERANCIA ZERO BOUS 2018 


  Sense definir
  Same window
  sites/default/files/images/Festes/tolerancia_zero.jpg
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/tolerancia-zero-bous-2018

   
 • Friday, 21 de September, 18 (12:12) Enlace permanente  

  Divendres, Setembre 21, 2018 – 10:00

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/extracte-acords-ple-setembre-2018

   
 • Wednesday, 19 de September, 18 (19:02) Enlace permanente  

  2 anys després d’aprovar el pla acústic Algemesí continua sense ordenança 

  El pla preveia elaborar en el termini de 2 anys una ordenança acústica però ni s’ha començat a elaborar. L’equip de govern passa d’aplicar el pla, passa de millorar la vida de la ciutadania i de treballar per un recinte firal.

   

  El 28 de juliol de 2016  el ple de l’ajuntament aprovava per majoria el Pla Acústic Municipal, Pla en el qual no s’introduïen les millores que proposava M+S ALGEMESÍ. Aquest contemplava una sèrie d’accions a realitzar tant a curt, a mitjà com a llarg. Les de curt termini eren les que s’havien de dur endavant en el termini de 2 anys. Una de les més importants era l’acció A.5, que literalment deia “Redacció d’una Ordenança Acústica per al municipi”. Segon el Pla es justificava tal acció “Donada la superació dels nivells objectiu ales diferents àrees d’ús dominant i per tal de millorar la gestió acústica es proposa la redacció d’una ordenança acústica”.

  Aquesta ordenança serviria per dotar al municipi d’unes normes clares i concretes en el tema del soroll, tema que genera moltes de les queixes de la ciutadania. L’ordenança concretaria la llei autonòmica a la singularitat d’Algemesí, però el govern de PSOE-EU en general, i el regidor responsable en particular, han passat olímpicament d’abordar aquest tema i no han encomanat cap redacció de les ordenances. Ni tan sols han dut endavant les accions A.2, A,3 i A,4, accions senzilles, consistents en campanyes de sensibilització sobre el tema del soroll. Molt menys s’ha previst dur endavant l’acció de monitoritzar en continu el nivell de soroll en la zona del Parc Salvador Castell en època de festes, que era el que indicava l’acció C.1 “Donat que es supera en més de 25 dB(A) el límit a la zona residencial del Parc Salvador Castell cal reduir els nivells, especialment a les hores de descans i durant els dies laborables”.

  El Pla explicava clarament com, durant les festes locals, a la zona del parc “es superen en 26,1 dB(A) els nivells diürns permesos i en 37,4 dB(A) els nivells nocturns. Si s’analitza l’evolució diària es comprova que els màxims valors (superant els 80 db(A)) s’aconsegueixen entre les 21:00h i 22:00h de la nit i entre les 02:00h i les 04:00h de la matinada.”

  Però el govern prefereix mirar cap altre costat, o millor dit, prefereix tapar-se les orelles i no fer la feina que els pertoca. És evident que una part de la solució al tema dels sorolls, passa, com és obvi per elaborar una ordenança acústica municipal, ordenança a la que l’equip de govern, votant favorablement el Pla, s’havia compromés. Però no han fet res al respecte. Votant favorablement el tema han quedat bé davant de la ciutadania, però no han millorar el seu dia a dia, que és per allò que estan en el govern. La veritat és que ens sembla molt recriminable tal actitud.

  Per això des de M+S ALGEMESÍ demanem que l’equip de govern elabore o encarregue de manera urgent una ordenança municipal que aborde definitivament el tema del soroll i la contaminació acústica, que no és un tema menor en Algemesí. Els acords estan per a complir-los i els càrrecs estan, no per a lluir-se, sinó per a ocupar-se de les persones i dels seus problemes.

  A més a més, des de M+S ALGEMESÍ, considerem que el treball d’aquesta ordenança deu transcórrer en paral·lel a la configuració d’un grup de treball mixt entre polítics i tècnics que comence a estudiar quines són les alternatives reals existents per tenir, almenys a mitjà termini, un recinte firal, tot i que siga provisional. Alzira i Sueca ja compten amb un recinte firal que els permet fer grans esdeveniments i concerts sense causar grans molèsties a la població. Si no ens posem mans a l’obra Algemesí no evolucionarà i es quedarà ancorat en el passat,  cosa que sembla que a l’actual govern no li semble mal, però que nosaltres no podem acceptar.

  : Més Algemesí http://mesalgemesi.com/7772

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp