ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de agosto, 2020 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Saturday, 29 de August, 20 (16:05) Enlace permanente  

  El concert de la Nit del Retorn 2020 serà online 

  Banda Simfònica d'Algemesí al concert de la Nit del Retorn 2019La Banda Simfònica oferirà el concert de la Nit del Retorn 2020 a través de les seues xarxes socials i BercaTV.

  L’agrupació local porta dos mesos preparant el tradicional concert que no es podrà celebrar de la forma habitual, amb públic i a la plaça Major, però l’Ajuntament de la Ciutat ha donat el vist i plau a la nostra proposta per fer arribar el concert a tot el poble: la Banda Simfònica d’Algemesí enregistrarà el concert a porta tancada al Centre Polivalent i tot Algemesí podrà gaudir del concert de la Nit del Retorn a través de la seua retransmissió als canals del Facebook i YouTube de la Societat Musical d’Algemesí i la televisió local BercaTV.

  Amb aquesta iniciativa es pretén mostrar el treball que la Banda Simfònica d’Algemesí, baix la batuta del seu director Alberto Ferrer, porta realitzant durant els mesos d’estiu i, com no, portar un trosset de festes a totes les cases d’Algemesí en un any molt trist en el que el Covid ens deixa sense celebracions.

  A més, comptarem amb una presentació de luxe; com si d’un programa de televisió es tractara, tindrem el nostre amic Edu Roig com a encarregat de conduir l’acte. Pel que fa a les obres a interpretar, volem destacar que el concert comptarà amb un repertori fresc i variat amb les composicions preferides pels músics de la Banda, com per exemple el Danzón nº2, El Camino Real, Mar i Bel i un arranjament de la conegudísima Bohemian Rhapsody. Cal destacar l’estrena a Algemesí de l’obra Al·legoria a la Muixeranga del compositor de Canals David Penadés-Fasanar, que ve a engrossir la literatura musical inspirada en les nostres festes.

  D’altra banda, el tradicional Concert de Pasdobles que estava previst per al dissabte 26 de setembre, queda en l’aire pendent de l’evolució de la pandèmia a Algemesí i l’acord que la Societat Musical puga arribar amb l’Ajuntament de la ciutat.

  : Societat Musical d’Algeme… https://www.societatmusicalalgemesi.com/78-noticies/289-musica-per-a-alcar-els-anims

   
 • Friday, 28 de August, 20 (10:05) Enlace permanente  

  Concert del quintet BRASS ART 

  cartell BrassArtEl quintet de metalls BRASS ART oferirà este diumenge 30 d’agost a les 19.30h un concert al pati del Centre Polivalent. El recital està enmarcat dins del cicle de concerts "Músics amb Denominació d’Origen" impulsat per la FSMCV.

  L’aforament de l’espectacle serà limitat, guardant les distàncies de seguretat i altres mesures de protecció. També es podrà seguir en directe a través dels canals de Facebook i Youtube de la Societat Musical d’Algemesí.

  : Societat Musical d’Algeme… https://www.societatmusicalalgemesi.com/78-noticies/288-concert-del-quintet-brass-art

   
 • Thursday, 27 de August, 20 (15:05) Enlace permanente  

  Agricultura comparteix amb Copal els plans per a evitar que la Covid-19 interferisca en la recollida de la taronja i el caqui 

  Dijous, Agost 27, 2020 – 13:00
  El secretari autonòmic d’Agricultura visita Algemesí per a conéixer a la nova junta directiva de la cooperativa

  Francisco Rodríguez Mulero, secretari autonòmic d’Agricultura, ha mantingut una extensa reunió amb la nova junta directiva de Copal que presideix Vicente Bomboí des de fa dos mesos. La trobada, afavorida per Antonio García, regidor d’Agricultura d’Algemesí, s’ha celebrat en la seu la cooperativa i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa Marta Trenzano i del director general d’Agricultura, Rogelio Llanes. Bomboí ha presentat a alguns integrants de la nova junta i ha assegurat que assumeixen els càrrecs amb un projecte a mitjà i llarg termini, però la imminència de la campanya de recollida de la taronja i el caqui i la persistència de les infeccions per Covid-19 han sigut qüestió prioritària.

  El president de Copal ha recordat que “la campanya arranca en deu dies”, ha subratllat que “paralitzar la recollida seria catastròfic” i ha volgut saber si està previst fer proves PCR a tots els temporers per a evitar contagis. Rodríguez Mulero ha explicat que la clau per a combatre el virus no passa per les proves massives als treballadors sinó que resideix en “detectar i tindre capacitat d’aïllar” els casos d’infecció que puguen sorgir “perquè no es detinga la producció i per a garantir el bé social més enllà del bé econòmic”.

  Rogelio Llanes ha explicat que les proves PCR per a detectar infeccions seran designades des dels centres de salut corresponents d’acord amb criteris de salut pública, en el cas d’Algemesí des de l’Hospital d’Alzira, i ha recordat que els empresaris han de condicionar espais per si calguera aïllar a treballadors estrangers infectats i que la Generalitat correria amb les despeses extraordinàries d’alimentació i neteja si fora necessari.

  La condició de treballadors fixos discontinus de la immensa majoria dels recol·lectors habituals en les explotacions agrícoles d’Algemesí redueix les possibilitats de contagi, però Rodríguez Mulero ha insistit que s’han de formar quadrilles estables i que han de compartir els mateixos mitjans de transport per a poder aïllar a grups complets si es detecta algun cas sense necessitat d’interrompre tota la campanya.

  Bomboí ha destacat que la nova junta directiva de Copal té vocació de deixar la seua empremta i aposta per impulsar la introducció de varietats de cítrics més rendibles en paral·lel a l’impuls del reg per degoteig i la concentració de parcel·les. També ha sol·licitat la mediació de la conselleria per a desbloquejar l’accés a l’aigua de la Séquia Real del Xúquer en diversos sectors on els camps estan preparats des de fa anys per a regar per degoteig però als quals no arriba l’aigua per falta de canalitzacions.

  Rodríguez Mulero ha subratllat com la Llei d’Estructures Agràries, que va ser aprovada per unanimitat al febrer de 2019 per les Corts Valencianes, preveu la cessió de parcel·les per a la seua explotació sense necessitat de vendre la terra per a afavorir la concentració i professionalitzar les explotacions. “En tota Europa o als Estats Units els agricultors són professionals, en cap altre lloc del món es dona el cas del metge que té dues fanecades i que no sap que fer amb elles”, ha il·lustrat el secretari autonòmic.

  El director general ha destacat que la Conselleria d’Agricultura disposa de deu milions d’euros per a subvencionar i acompanyar projectes de concentració i professionalització de les explotacions agràries d’acord amb els criteris generals que estableix la nova llei.

  Finalitzada la visita a Copal, Toni Garcia, regidor d’Agricultura, ha conduït als responsables de la conselleria al desaigüe de La Cubella per a mostrar-los la urgent necessitat de canalitzar-lo.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/agricultura-comparteix-copal-plans-evitar-que-covid-19-interferisca-recollida-taronja-caqui

   
 • Monday, 24 de August, 20 (14:05) Enlace permanente  

  Algemesí retira 3,2 tones de fem del llit del riu Magre 

  Dilluns, Agost 24, 2020 – 11:45
  L’Ajuntament contracta les labors de neteja davant la passivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

  L’Ajuntament d’Algemesí ha retirat 3,2 tones de fems del llit del riu Magre. La corporació municipal ha contractat el servei de neteja davant la passivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que és l’entitat a la qual corresponen aquest tipus de tasques.

  El mes de maig passat l’Ajuntament va sol·licitar per escrit a la CHJ que retiraren les restes acumulades en el llit per a evitar problemes quan es produïsquen les pluges habituals a la fi de l’estiu. L’entitat que gestiona la conca encara no ha donat resposta al requeriment, de manera que la corporació municipal ha assumit la tasca.

  L’última neteja del llit del Magre al seu pas pel terme municipal d’Algemesí desenvolupada per la CHX es va produir en 2009. Des d’eixe moment, l’Ajuntament sol·licita regularment que es buide el llit tant de deixalles com de vegetació. Quan contesta, la confederació sempre argumenta que la retirada de residus urbans és responsabilitat dels ajuntaments.

  Algemesí acaba de retirar 3,2 tones de fem del llit del riu Magre al seu pas pel terme municipal, però no és la primera vegada. En 2019, el servei de neteja contractat per l’Ajuntament va traure 1,4 tones de fems. Un any abans, a l’agost de 2018, es van extraure del llit del Magre 14 tones de fems, restes que s’havien acumulat com a resultat de les intenses pluges registrades a la fi de l’any anterior.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/algemesi-retira-32-tones-fem-del-llit-del-riu-magre

   
 • Wednesday, 05 de August, 20 (17:05) Enlace permanente  

  L’Ajuntament d’Algemesí denuncia una estafa de 135.400 euros 

  Dimecres, Agost 5, 2020 – 14:45
  Els presumptes estafadors van falsificar documents per a suplantar a una empresa proveïdora i a una entitat financera

  L’Ajuntament d’Algemesí ha denunciat aquest matí davant la Policia Nacional una estafa per un total de 135.401,54 euros com a resultat del pagament d’una mensualitat del servei de recollida de fems i neteja viària a un compte fraudulent. Els delinqüents van falsificar documents i certificats bancaris per a suplantar a l’empresa proveïdora i a una entitat financera davant el departament d’intervenció municipal.

  L’alcaldessa Marta Trenzano i el primer tinent d’alcaldia Pere Blanco han formulat la denúncia aquest matí una vegada que l’adjudicatari del servei de neteja viària, l’empresa Tetma, va confirmar el dimarts que ni és ni mai ha sigut titular del compte en la qual es va ingressar la factura corresponent al passat mes de desembre.

  L’Ajuntament d’Algemesí va adjudicar el servei de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària el novembre passat per un període de deu anys. El contracte va arrancar l’1 de desembre de 2019 i Tetma va emetre la factura corresponent al primer mes de servei el passat 31 de març. La factura es va registrar en el Punt General d’Entrada de Factures Electròniques de l’Administració General de l’Estat el 7 d’abril.

  El 23 d’abril, el departament d’intervenció de l’Ajuntament rep un correu electrònic que sol·licita l’ingrés dels pagaments relatius al contracte del servei de recollida de fem en un nou compte. El personal tècnic de l’Ajuntament requereix el detall de la modificació i els malfactors remeten una certificació bancària falsa i un fals document de l’empresa, que són disfressats amb tota una sèrie de segells, encunys i signatures i que indueixen a l’error. L’Ajuntament abona la factura el 30 d’abril en el compte fraudulent.

  L’estafa es destapa el 3 d’agost quan Tetma reclama el pagament de la factura registrada el 7 d’abril. L’Ajuntament remet les dades corresponents a l’ingrés en qüestió i Tetma confirma, el 4 d’agost, que no és titular del compte ni de les adreces de correu electrònic des de les quals es va ordir el frau.

  L’Ajuntament ha sol·licitat al seu banc la retrocessió de la transferència per a intentar recuperar els diners i l’alcaldessa ha formulat la denúncia per a intentar atrapar als malfactors.

  L’empresa adjudicatària del servei de neteja viària ha anunciat que també interposarà una denúncia per suplantació d’identitat.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/lajuntament-dalgemesi-denuncia-una-estafa-135400-euros

   
 • Wednesday, 05 de August, 20 (11:05) Enlace permanente  

  El veterà ciclista Germán Puchades i la jove nadadora Esther García de la Virgen comparteixen el premi a l’esportista més destacat d’Algemesí 

  Dimecres, Agost 5, 2020 – 10:45
  Un senzill acte a l’Ajuntament desplaça la multitudinària gala habitual per a reconéixer els mèrits esportius d’altres 50 guardonats

  El veterà ciclista Germán Puchades, de 78 anys, i la jove nadadora Esther García de la Virgen, de 21, han compartit el guardó Ciutat d’Algemesí als esportistes més destacats de la localitat durant l’any 2019. Un senzill acte simbòlic ha desplaçat a la multitudinària Gala de l’Esport que habitualment se celebra en el Teatre Municipal, però tots els guardonats rebran en els seus respectius domicilis els trofeus que acrediten el reconeixement que han merescut pels seus mèrits esportius al llarg de l’any passat. L’acte celebrat en el Saló de Plens de l’Ajuntament ha complit amb els requisits de distància social que exigeixen les actuals circumstàncies però ha sigut igualment emotiu.

  Rafael Lluch, regidor d’Esports, ha exercit com a mestre de cerimònies, ha recordat que la tercera Gala de l’Esport estava prevista el 13 de març, el dia en què el Govern va decretar l’Estat d’Alarma per a fer front a la pandèmia provocada pel coronavirus, i ha presentat a Esther García de la Virgen, qui l’any passat va aconseguir la medalla d’or en la carrera de 200 metres obstacles que organitza la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, al marge d’altres èxits en natació. Esther ha assenyalat a Germán Puchades “com una inspiració” i ha agraït el reconeixement de les autoritats municipals: “L’esport és molt difícil i aquest premi ajuda a tindre una motivació”.

  Germán Puchades va arrancar la seua trajectòria com a ciclista amb un subcampionat d’Espanya en pista quan a penes tenia 16 anys, ha participat en desenes de competicions d’àmbit nacional i internacional, ha sigut seleccionador de l’equip ciclista de la Comunitat Valenciana i president del Club Ciclista d’Algemesí durant anys. Lluch ha apuntat que “li van oferir ser seleccionador de l’equip ciclista nacional, però va renunciar per a deixar pas als més joves”.

  El regidor d’Esports ha destacat que Puchades va guanyar el Campionat d’Espanya de ciclisme a l’americana a Mataró, una modalitat de ciclisme en pista, i ha agraït la seua disposició “per a una contínua col·laboració amb l’Ajuntament en l’organització del Dia de la Bicicleta” o qualsevol altre esdeveniment relatiu a la seua especialitat. Lluch també ha revelat que “Germán encara corre cent quilòmetres dues vegades per setmana i tots els estius puja a tots els ports del Tour de França”.

  Germán Puchades ha agraït el reconeixement “a les autoritats i als qui m’han proposat per al premi i a tots els responsables de la Gala de l’Esport”, ha assegurat que no sabia res i ha tingut unes sentides paraules cap a la seua família i cap a la seua dona, qui va faltar fa un temps: “És la que sempre m’ha donat suport perquè continuara corrent”.

  L’alcaldessa Marta Trenzano ha subratllat que el guardó és “àmpliament merescut” per tots dos premiats i ha declarat: “L’esport implica valors com el sacrifici, el foment de l’esperit d’equip, l’aprenentatge de saber perdre, el reconeixement de la derrota, de manera que l’exercici no sols forma esportistes, també forma persones”. Trenzano ha volgut estendre el reconeixement a la resta dels guardonats absents i ha expressat un agraïment específic “per a tots els clubs i associacions esportives d’Algemesí per la labor que desenvolupen”.

  Rebran el guardó en el seu domicili en l’àmbit de l’esport de competició oficial i d’alt nivell l’equip campió de la lliga superautonòmica del Club de Tennis Taula Algemesí; l’equip sènior d’Handbol Maristes, campió de la temporada 2018-2019 del grup E de la Primera Divisió Nacional d’Handbol; l‘equip sènior de l’Algemesí Club de Futbol, campió de la temporada 2018-2019 de la lliga de la Segona Divisió Regional de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana; Luis Quilis Galán, primer classificat en el Campionat d’Espanya de domatge de Cavalls Joves; Jesús Ballester Boscá, campió autonòmic de Wushu-Sanda, una modalitat de Kung Fu; Mar Andreu Piera, primera en el Campionat Nacional de Kung Fu; Nerea Borrás Saz, primera en el Campionat Autonòmic de Kung Fu en la categoria júnior; Adrián Borrás Saz, primer en el Campionat d’Espanya de Kung Fu en la categoria sènior; Alex De María Espiritusanto, tercer en el Campionat d’Espanya de Kung Fu en la categoria d’adult novell; Artur Estrela Naval, segon en el Campionat d’Espanya de Kung Fu en la categoria d’adult novell; María José Pellicer Duato, tercera en el Campionat d’Espanya de Velocitat en Paddle Surf; Claudia Tendero, tercera en el Campionat d’España Indoor d’Apnea Dinàmica amb Monoaleta; Vicente Cucarella Vila, segon en el Campionat d’Espanya d’Hivern de Piragüisme; Vicente Costa Sapiña, segon en el Campionat d’Europa de Marató de Piragüisme; Salvador Fontana Esteve, primer en el Campionat d’Espanya d’Hivern de Piragüisme; Óscar Bueno Sanchis, quart en el Campionat d’Espanya Marató curt de Piragüisme; Justo Arlandis Avellaneda, quart en el Campionat d’Espanya Marató curt de Piragüisme, José Ribes Ortiz, segon en el Campionat d’Espanya Marató curt de Piragüisme; Francisco José Moreno Salvador, primer en el Campionat d’Espanya Marató curt de Piragüisme; Carlos Moreno Baixauli, primer en la Lliga Est de Piragüisme de la federació autonòmica; Joaquín Roig Montañés, segon en el Campionat d’Europa de Marató de Piragüisme; Ana Castell García, campiona autonòmica d’Esquaix; Ernesto Revert Escutia, quart en el Campionat d’Espanya sub-17 d’Esquaix; David Ferragud Ferragud, tercer en el Campionat Nacional de Carreres d’Obstacles.

  Els guardonats en l’àmbit de l’esport escolar al costat de la nadadora Esther García de la Virgen són Claudia Bresó Juan, en Natació; Adrián Revert Escutia, en Esquaix; Josep Folqués Ortiz, en Handbol; Mario Masiá Tristante, Héctor Granell Oliva i Vicente Esteve Martínez, en Piragüisme; i Marta Ribes Fernández, en Gimnàstica Rítmica.

  Per la seua destacada trajectòria en l’esport d’edat escolar es premiarà a Natalia Pallas García del Busto, Alex Almerich Mont, Alex Sánchez Domingo, Julia Pérez Gregori, Hugo Guillem Espinosa, Arantxa Adam Ferragud, Marc Martínez Koshytska, Clara Esteve Martínez y Soledad Andreu Piera.

  En l’àmbit del mèrit esportiu o de l’esport popular, Jordi Richart Espert per l’escalada de diverses vies de dificultat 6a i 7; Khalid El Hissouf, guanyador IX Circuit Ribera del Xúquer; Ana Benito Muñoz, primera en els trails de Barxeta, Aledua i Font Amarga 2019; Sandra Pla Sanchis, guanyadora IX Circuit Ribera del Xúquer.

  Pel mèrit esportiu en l’àmbit internacional els guardonats són Jaume Masiá Vargas, campió del Gran Premi de l’Argentina de Moto3 2019 i nové en el ránking mundial de Moto3; i Carlos López Montagud, 729 en el ránking de l’Associació de Tennis Professional.

  L’empresa ViscoConfort rebrà el premi a l’entitat no esportiva pel seu suport a l’esport local d’Algemesí.

  En esports adaptats rebran el premi els equips esportius de la Cooperativa La Salut pels èxits dels seus equips en les lligues de futbet, colpbol i bàsquet.

  Per la seua trajectòria professional o una vida dedicada a l’esport, al costat del ciclista Germán Puchades, s’ha reconegut també a Vicente Enguix Vercher, pels seus 25 anys de dedicació al bàsquet a Algemesí.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/vetera-ciclista-german-puchades-jove-nadadora-esther-garcia-virgen-comparteixen-premi-lesportista-mes-destacat-dalgemesi

   
 • Wednesday, 05 de August, 20 (11:05) Enlace permanente  

  Algemesí harmonitza els projectes municipals amb l’Agenda 2030 de l’ONU 

  Dimecres, Agost 5, 2020 – 10:15
  L’alcaldessa Marta Trenzano assumeix una nova regidoria que persegueix finançament europeu per a iniciatives sostenibles

  L’Ajuntament d’Algemesí ha creat una àrea de Projectes Europeus que intenta harmonitzar els projectes del govern municipal amb els objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU per al desenvolupament sostenible i l’accés a fons europeus per a executar-les. L’alcaldessa Marta Trenzano assumirà la nova regidoria.

  Els Objectius de Desenvolupament Sostenible que recull la denominada Agenda 2030 van ser definits per l’Organització de les Nacions Unides en 2015. L’Agenda 2030 apunta 17 objectius que van des de l’eradicació de la fam en el món fins a la garantia d’un treball decent, però també aposten per la modernització de les ciutats, millorar la qualitat de l’aigua, impulsar l’ús de les energies renovables o reduir la pobresa.

  La Comissió Europea ve perfilant en els últims mesos el document Next Generation (Pròxima Generació), que conjuga l’impuls econòmic per a superar l’impacte de la pandèmia provocada pel Covid-19 amb el suport a iniciatives sostenibles previstes en l’Agenda 2030. Els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea van aprovar dotar aquestes ajudes amb 1.074 bilions d’euros fins a 2027. Del primer paquet de 750.000 milions d’euros, Espanya rebrà 140.000 milions, 72.000 d’ells com a subvencions a fons perdut d’àmbit estatal, regional o municipal.

  La corporació municipal d’Algemesí s’ha embarcat en un procés de reflexió i de treball per a optar al major nombre possible de subvencions. L’equip municipal amb ajuda d’una assessoria externa ha definit set àrees de treball i fins a 28 línies estratègiques per a elaborar els pròxims pressupostos municipals d’acord amb els objectius sostenibles als que donarà suport la Unió Europea.

  “Algemesí no ha de pensar exclusivament en el pròxim pressupost, sinó que ha de tindre un pla a llarg termini, un pla de futur, i això implica convertir Algemesí en una ciutat euro municipalista que complete l’agenda d’objectius 2030”, comenta Trenzano.

  La regidor Palma Egido, responsable de l’àrea econòmica que serà clau per a definir les iniciatives municipals harmonitzades amb l’Agenda 2030, afig: “Algemesí té potencial industrial, empresarial i formatiu per a ser capdavanter a la nostra comarca respecte als Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/algemesi-harmonitza-projectes-municipals-lagenda-2030-lonu

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp