ESPAI PUBLICITARI DISPONIBLE
Contacta amb adminalgemesi.info

Actualizaciones de septiembre, 2020 Mostrar/Ocultar Comentarios | Atajos de teclado

 • Wednesday, 30 de September, 20 (20:05) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/convocatoria-junta-govern-2-doctubre-2020

   
 • Tuesday, 29 de September, 20 (16:05) Enlace permanente  

  Cultura segura 

  Nit del Retorn 2020Tot i que l’activitat cultural és un dels escenaris més segurs pel que fa a la prevenció del Covid-19, la Banda Simfònica de la Societat Musical ha realitzat els dos concerts que tradicionalment celebra a setembre via online i sense públic, per recomanació de l’Ajuntament de la ciutat i per prevenció davant diferents brots que s’han produït a Algemesí al llarg del mes de setembre.

  Tant el concert de la Nit de Retorn (6 de setembre) com el concert de Pasdobles (27 de setembre) s’han enregistrat al centre polivalent i han arribat al nostre públic a través de Berca TV i les xarxes socials de la Societat Musical. Segons les dades recollides, a cada concert, hem tingut més de 2.000 connexions al nostre canal de YouTube per veure i escoltar a la Banda Simfònica, arribant a països com França, Alemanya, Mèxic, Perú, Veneçuela, Argentina, Colòmbia… i per descomptat a localitats d’arreu del territori nacional com Mallorca, Toledo, Villarrobledo, Màlaga, Ronda, Villena, Vigo…

  D’altra banda, el passat 28 de setembre encetàrem un nou curs a l’Escola de Música “José Moreno Gans”, un curs que es preveu complicat i atípic, plagat de noves normes i mesures de seguretat, però que amb el bon fer de tota la comunitat educativa, de segur arriba a bon termini. Volem destacar i agrair la confiança dipositada en nosaltres per part de les famílies doncs, tot i la situació complicada que estem vivint, hem tornat a superar aquest curs les 400 matriculacions a la seu de la Casa de la Música, i això, amb els temps que corren, és motiu d’una gran alegria per a la nostra associació.

  : Societat Musical d’Algeme… https://www.societatmusicalalgemesi.com/78-noticies/292-cultura-segura

   
 • Monday, 28 de September, 20 (10:05) Enlace permanente  

  CARTELL PROGRAMACIÓ CULTURAL 


  Sense definir
  Same window
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/cartell-programacio-cultural-1

   
 • Monday, 28 de September, 20 (10:05) Enlace permanente  

  Música al Natural

  Concert: Spanish Brass i Carles Dénia 

  Àrea Recreativa La Xopera 

  12.00 hores

  Cal complir totes les mesures de seguretat

  Diumenge, Octubre 4, 2020 – 12:00

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/event/diumenge-4-doctubre-2020

   
 • Friday, 25 de September, 20 (16:05) Enlace permanente  

  CARTELL PREMI CIENTIFICOTÈCNIC 


  Sense definir
  Same window
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/cartell-premi-cientificotecnic

   
 • Friday, 25 de September, 20 (16:05) Enlace permanente  

  Les escriptores Paula Ferrer i Fina Girbés guanyen la 3a edició dels Premis Algemesí de Literatura Infantil 

  Divendres, Setembre 25, 2020 – 13:00
  Les obres guanyadores es poden trobar ja a les llibreries.
  El confinament va obligar a ajornar el lliurament dels premis, que s’hauria d’haver fet el passat mes d’abril.

  El món de la literatura infantil torna a la normalitat amb noves propostes per als joves lectors. Així ho ha demostrat l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí.

  Dues autores valencianes, Paula Ferrer, en la categoria de narrativa, i Fina Girbés, en la categoria de poesia, es van emportar aquests guardons, que fomenten la creació de noves obres per al panorama literari en la nostra llengua. Els Premis Literaris Ciutat d’Algemesí, impulsats per Andana Editorial, l’Ajuntament d’Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa, ja tenen guanyadores:

  Premi de narrativa Enric Lluch

  El tercer premi de narrativa Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l’Ajuntament d’Algemesí, ha sigut per a Joana Cordons i la Colla Perduda, de Paula Ferrer. L’obra ens convida a fer realitat un dels somnis de molts lectors: conéixer en persona els protagonistes del teu llibre preferit. Aquest és el somni de Marc i Júlia, dos joves lectors dels relats de la Colla Perduda. Una nit, de forma inesperada, trobaran el secret per endinsar-se entre les pàgines del llibre i experimentar com es viuen en primera persona les aventures dels seus admirats herois: Joana Cordons, Lluc Tirants, Pep Pantalons i Queta Bicicleta.

  Les il·lustracions del llibre són de Julio Antonio Blasco.

  Amb aquest llibre l’escriptora valenciana Paula Ferrer i Molina (l’Alcúdia de Crespins, 1979) debuta en el món de la literatura infantil. Una nova veu que ha arribat al nostre panorama literari per fer-se un espai propi i crear nous lectors.

  Paula Ferrer és Doctora en Medicina i Cirurgia i treballa com a especialista en reproducció assistida. De menuda, a més de metgessa i mare, volia ser també actriu i escriptora. Per això, ara que ja és gran i ha aconseguit ser metgessa i mare, ha decidit tornar a les classes de teatre i retrobar-se amb l’escriptura, a la qual s’hi havia dedicat molt durant la infantesa i l’adolescència. Des que va reprendre la literatura, ha resultat guanyadora i finalista de diversos certàmens literaris de relat curt, com ara el XVIII Premi Enric Valor de Narrativa de l’Associació Cultural La Garrofera i la III Edició del Certamen de Relats Beatriu Civera. Aquests premis la van animar a començar a escriure novel·la infantil, ja que la considera la base per crear persones adultes lectores i implicades en la creació literària.

  Premi de poesia infantil Fundació Caixa-Cooperativa

  La poesia infantil en la nostra llengua és un gènere que mereix un reconeixement, objectiu que dona sentit a aquest premi, pioner en l’impuls de la creació poètica per a infants, i dotat amb 3.000 €. La guanyadora d’aquesta tercera edició és l’obra El món al revés, de Fina Girbés.

  El recull de poemes guanyador ens convida a veure la vida des d’un punt de vista diferent, arriscat i engrescador. Versos juganers en què sentirem micos que parlen, trobarem lloros muts, vampirs que van a platja, un drac bomber i molts altres personatges ben singulars.

  Amb el premi a l’obra El món al revés de Fina Girbés (Algemesí, 1957) es reconeix la brillant trajectòria d’aquesta escriptora de poesia infantil. La guanyadora és llicenciada en Geografia i Història. Durant molts anys es va dedicar a l’ensenyament de l’àrea de Llengua en Primària i Secundària i, posteriorment, ha treballat en la correcció i traducció de textos. Ha col·laborat en la publicació de llibres de text i material didàctic per a diverses editorials i és autora de nombroses propostes didàctiques d’animació lectora. La seua producció de poesia infantil la posiciona com una de les autores referents d’aquest gènere tan important en la creació de nous lectors.

  El llibre El món al revés compta amb les atractives il·lustracions de César Barceló (Banyeres de Mariola, 1979) que aporten alegria i frescor als versos i fan que aquest llibre siga una invitació a capgirar el món per a aconseguir un futur millor.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/escriptores-paula-ferrer-fina-girbes-guanyen-3a-edicio-dels-premis-algemesi-literatura-infantil

   
 • Friday, 25 de September, 20 (16:05) Enlace permanente  

  PROGRAMA DE INICIATIVA SOCIAL 2020: EMCORP 

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/programa-iniciativa-social-2020-emcorp

   
 • Friday, 25 de September, 20 (13:05) Enlace permanente  

  PROGRAMA D’INICIATIVA SOCIAL 2020: EMCORP 

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/programa-diniciativa-social-2020-emcorp

   
 • Friday, 25 de September, 20 (13:05) Enlace permanente  

  CARTELL PROVA EXTRAORDINARIA VALENCIÀ C1 


  Sense definir
  Same window
  Pes: 
  10

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/content/cartell-prova-extraordinaria-valencia-c1

   
 • Friday, 25 de September, 20 (13:05) Enlace permanente  

  Prova extraordinària per a l’obtenció dels certificats oficials administratius de coneixements de valencià (C1) 

  Termini de matriculació: 28 de setembre fins al 2 d’octubre.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/prova-extraordinaria-lobtencio-dels-certificats-oficials-administratius-coneixements-valencia-c1

   
 • Wednesday, 23 de September, 20 (22:05) Enlace permanente  

  El comerç s’implica en la campanya ‘Algemesí camina a l’escola’ 

  Dimecres, Setembre 23, 2020 – 20:15
  Botigues i bars s’ofereixen com a refugi per als menors en la ruta al col·legi en cas de necessitat

  La campanya ‘Algemesí camina a l’escola’ fa un pas més i implica el comerç local per a oferir ‘punts segurs’ als quals els menors puguen acudir en cas de necessitat en la ruta cap al col·legi. El camí a l’escola amb els companys és una aventura cada dia. I entranya algun risc: un colp, entropessar, la sobtada necessitat d’anar al bany… Però ara compta amb una nova xarxa de seguretat que ofereixen totes les botigues i bars adherits al projecte revisCOL·Lem Algemesí.

  Fina Machí, regidora d’Educació, ha aprofitat el Dia Sense Cotxes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible per a presentar la campanya que ofereix “llocs de referència als xiquets que van al col·legi a peu”. Machí ha recordat que ‘Algemesí camina a l’escola’ va arrancar en 2018. El primer pas va ser el disseny de la rutes. Els escolars van dibuixar els recorreguts que consideraven més segurs per a desplaçar-se des de les seues cases al col·legi. Pares d’alumnes, tècnics municipals i Policia Local van seleccionar tres vies per a arribar a peu a cadascun dels col·legis d’educació infantil i primària d’Algemesí.

  Una vegada definides les rutes, es va convocar un concurs per a triar la imatge que identificaria els recorreguts. La imatge de Julia Oroval, que llavors tenia nou anys, es va replicar en desenes de rajoles que tracen cada ruta. Finalment es va impulsar la campanya ‘Bus a peu’ per a establir parades i horaris perquè els xiquets s’incorporaren a grups de companys que anirien al col·legi junts i acompanyats per un adult.

  Com que la situació sanitària aconsella evitar les aglomeracions, aquest curs arranca amb una novetat. “Enguany no són possibles dinàmiques de grups grans”, ha comentat Machí, “i hem optat per implicar els comerços”.

  Maria Àngels Sierra, presidenta de la Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí (ACSA), ha explicat que “la iniciativa ha rebut molt bona col·laboració dels comerciants”. Almenys 25 botigues i bars s’han sumat ja a la primera invitació per a convertir-se en punts segurs per als escolars i garantir-los auxili i atenció en cas de necessitat. Tots els comerços adherits a la campanya exhibiran la imatge que indica les rutes escolars amb la llegenda: “Aquest comerç participa en la campanya #revisCOL·Lem Algemesí”.

  Pilar Pérez, experta de l’Àrea d’Educació Ambiental del Consoci de la Ribera i artífex del projecte, ha explicat que la campanya està dissenyada perquè a llarg termini els escolars incorporen que la ciutat és dels vianants i que l’absència de cotxes millora la qualitat de l’aire. “En les circumstàncies actuals, en les quals la salut cobra especial importància, és bo fomentar canvis d’actitud i d’hàbits dels menors”, ha afegit, “caminar al col·legi és sa, és una manera de combatre problemes d’obesitat i és bo per a fomentar l’autonomia i la responsabilitat dels xiquets”.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/comerc-simplica-campanya-algemesi-camina-lescola

   
 • Wednesday, 23 de September, 20 (16:05) Enlace permanente  

  Concert de Pasdobles 2020 

  Bous 2020 lowLa Banda Simfònica d’Algemesí retransmetrà el Concert de Pasdobles 2020 a través de les seues xarxes socials i BercaTV el diumenge 27 de setembre a les 22h.

  El tradicional Concert de Pasdobles, que en un any normal hauria marcat l’inici de la Setmana Taurina d’Algemesí, aquest any li "posarà fi" de forma simbòlica. Obligats per la situació que estem vivint, i davant la impossibilitat de realitzar el concert amb públic, la Banda Simfònica d’Algemesí enregistrarà el Concert de Pasdobles a porta tancada com ja va fer amb el concert de la Nit del Retorn, i el públic podrà gaudir del concert còmodament a sa casa a través de BercaTV i els canals de Facebook i Youtube de la Societat Musical d’Algemesí.

  Els músics algemesinencs junt el seu director Alberto Ferrer Martínez, oferiran al seu públic virtual el treball d’aquestes últimes setmanes d’assajos on no poden faltar els clàssics Churumbelerias, El Gato Montés i En er Mundo. També s’incorporen al repertori pasdobles menys coneguts com Gloria Torera o Capote Rosa, així com Fiesta Española, Feria de Julio i l’aclamada composició Peña Taurina Vitoriana. A més, gaudirem de la interpretació de La Puerta del Príncipe, homenatge a la important porta gran de la plaça de la Maestranza de Sevilla, on el seu compositor Javier López Padilla va ser percussionista titular durant més de 20 anys.

  Tot i no poder-se igualar a gaudir d’un concert en directe a l’aire lliure, vos convidem a seguir les nostres retransmissions que el 6 de setembre congregaren a centenars d’algemesinencs davant les seues televisions i més de 2000 espectadors a l’emissió en YouTube, procedents de tota la geografia valenciana i fins i tot de forma internacional. Els músics de la Banda Simfònica d’Algemesí, seguirem resilients fent arribar la nostra música mentre ens siga possible.

  : Societat Musical d’Algeme… https://www.societatmusicalalgemesi.com/78-noticies/291-concert-de-pasdobles-2020

   
 • Monday, 21 de September, 20 (21:05) Enlace permanente  

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/page/convocatoria-plenari-setembre-2020

   
 • Monday, 21 de September, 20 (12:05) Enlace permanente  

  Un total de 24 comerciants d’Algemesí s’uneixen al nou “Outlet en Tenda” 

  Dilluns, Setembre 21, 2020 – 09:45
  La iniciativa tindrà lloc en els comerços participants del 21 al 27 de setembre

  El Outlet d’Algemesí canvia de dates i de format. La cita anual amb aquest període d’oportunitats que ofereixen els comerços d’Algemesí es trasllada a aquests dies, concretament des del dilluns 21 fins al diumenge 27 de setembre. També canvia el format, ja que l’outlet ja no estarà en la plaça Major, només es pot visitar en les mateixes botigues que participen.

  A la iniciativa de la regidoria de Promoció Econòmica s’han sumat 24 comerços que durant aquests dies oferiran productes amb la mateixa qualitat de sempre a preus reduïts. En aquest “Outlet en Tenda” participen Aromes Artesanals Algemesí, ArtNatura, Carmen moda, Coses Boniques, Dt Detalls Algemesí, El vestidor de Esther, Girbés Moda, Joieria IO, Llar Textil, Miamoda, Modas Palma, Monaga calçats, Ninos, Niu tot el per al bebé, Optica Betí, Petit comité sabates i complements, Rosa Esquer disseny, Suofi, Textil tu casa, Triangle 2, Carolina Bosch, Carmen roba infantil, Decomob, Joieria i rellotgeria Folch.

  “La situació que vivim enguany ens obliga a ser imaginatius, tant als empresaris com als comerciants i les administracions, per la qual cosa busquem contínuament noves formes d’impulsar l’economia local i que es mantinga el respecte a les normes sanitàries per a fer front a la pandèmia”, assegura la regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido.

  Aquesta nova acció de dinamització de l’economia local compta amb la col·laboració de Empal i ACSA, així com de la conselleria d’Indústria i Comerç.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report/un-total-24-comerciants-dalgemesi-suneixen-al-nou-outlet-tenda

   
 • Friday, 18 de September, 20 (12:05) Enlace permanente  

  Salut Pública demana a les empreses agrícoles d’Algemesí extremar les precaucions durant la collita 

  Divendres, Setembre 18, 2020 – 11:15
  Les quadrilles de treballadors per a recollir la fruita han de formar grups estables de convivència i cuidar “els xicotets detalls”

  “El problema està en els detalls xicotets”. José Añó, director del centre de Salut Pública d’Alzira, ha traslladat a representants d’empreses agrícoles d’Algemesí la necessitat d’extremar les precaucions sanitàries durant les labors de la collita per a evitar la propagació del Covid-19 entre els treballadors. Toni García, regidor d’Agricultura, ha convocat en la sala de plens de l’Ajuntament al responsable comarcal de Salut Pública i a les empreses del sector per a compartir informació i afavorir que “la campanya es desenvolupe amb la màxima seguretat”.

  “Les quadrilles han de ser estables i quan més xicotetes, millor”, ha explicat Añó, que ha sol·licitat als empresaris que organitzen als seus treballadors en “grups estables de convivència” que es desplacen al treball junts: “Una quadrilla de dotze que va sempre en els mateixos tres o quatre cotxes”.

  Les directrius generals del Ministeri de Sanitat s’han adaptat a la realitat de la Comunitat Valenciana en una resolució de la Conselleria de Sanitat que va ser publicada en el DOGV el passat 4 de setembre. Añó ha apuntat que totes les empreses han de disposar de serveis de prevenció sanitària que requeriran als treballadors l’autorització per a disposar de totes les seues dades i poder localitzar-los en cas de necessitat. “Si un empleat resulta positiu no és el mateix saber que compartia el cotxe amb Enric i un tal Lluís que viu a Benifaió que tindre totes les dades dels seus companys

  habituals i poder parlar amb ells en l’acte”, ha explicat el responsable de Salut Pública, “el temps d’actuació és molt important per a evitar la propagació del virus”.

  Els treballadors han de ser informats sobre la situació sanitària i sobre els símptomes habituals del Covid-19: febre, tos, malestar general, dificultat respiratòria o pèrdua de l’olfacte i del gust. Quan un empleat patisca algun símptoma ha de posar-se en contacte amb el responsable de prevenció sanitària de l’empresa. “Tindre 37.5 de febre és una barrera, però és el metge de prevenció el que ha de decidir si el treballador pateix una otitis o una grip, el mateix que ha de distingir si es tracta, o no, d’un cap de quadrilla que acudeix a treballar a soles en el seu cotxe i a penes parla amb altres treballadors”, ha dit Añó. Correspon als responsables de prevenció identificar “qui és un cas i qui ha estat en contacte amb un cas, perquè el contacte d’un contacte no és res”.

  El responsable de Salut Pública ha reiterat que el perill és confiar-se. Parar a esmorzar, llevar-se la mascareta, compartir menjar o beguda, no guardar les distàncies… De la mateixa manera, compartir eines, manejar el tractor sense netejar el volant: “S’han de llavar les eines en agafar-les i en deixar-les, el problema està en els xicotets detalls”, ha repetit.

  Tots els magatzems seran subjectes a inspecció sanitària abans del 15 d’octubre. Añó ha subratllat que Sanitat “no té cap intenció coercitiva” sinó garantir la salut de tots. Els magatzems agrícoles a Algemesí gaudeixen de bona ventilació i solen tindre sostres alts, de manera que la novetat que hauran de controlar els veterinaris que solen fer les inspeccions passa per la senyalització de vies d’accés i per a recordar, en paraules d’Añó, “les tres emes: màscara, mans i metres”.

  El director del centre de Salut Pública d’Alzira ha assenyalat, finalment, que Sanitat ofereix informació sobre la Covid-19 a través de cinc línies temàtiques del telèfon 900300155 i que la immensa majoria de les consultes es resolen en l’acte.

  Vicente Bomboí, president de Copal, ha suggerit que personal de la Conselleria de Sanitat acudisca a les empreses durant la pròxima campanya de vacunació de la grip per a evitar desplaçaments innecessaris dels treballadors. Altres empresaris han volgut conéixer l’eficàcia dels arcs de desinfecció que algunes entitats han instal·lat a les seues portes d’accés o detalls sobre els temps de quarantena dels possibles afectats.

  : Ajuntament http://www.algemesi.es/va/report-slideshow/salut-publica-demana-empreses-agricoles-dalgemesi-extremar-precaucions-durant-collita

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel
Olark Livehelp